Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Харадинаја штити НАТО пакт
  • Вучић: Може и "врућа линија" са Приштином - само да буде мир
  • Вулин са патријархом о Србима на Космету
  • Вучић у Давосу: Серија сусрета са највећим светским државницима

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Вучић: Може и "врућа линија" са Приштином - само да буде мир

.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су мир и стабилност најважнији и да је у том смислу спреман и на успостављање "вруће линије" Београд - Приштина.
Вучић је за ТВ Пинк у Давосу рекао да је имао много битних разговора за Србију на Светском економском форуму и подвукао да сматра да ћемо имати снаге да одређене ствари смиримо, "чак и оне које ни под каквим нашим утицајем нису биле"...
Штампа

Вучић у Давосу: Серија сусрета са највећим светским државницима

.

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Давосу са најзначајнијим светским државницима, од председника Кине Си Ђинпинга до потпредседника САД Ђозефа Бајдена.
Премијер Вучић обавестио је потпредседника САД о виђењу које Србија има по питању регионалне стабилности и довођењу наоружаних трупа на север Косова и Метохије.
Потпредседник Бајден похвалио је економске реформе које је српска влада спровела и похвалио посвећеност премијера Вучића у њиховом спровођењу. 
Штампа

Марко Ђурић са амбасадорком Румуније

.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Румуније у Београду Оаном Кристином Попа.
Ђурић и Попа разговарали су о актуелној политичкој ситуацији у нашој земљи и региону. 
Директор Канцеларије за Косово и Метохију захвалио је амбасадорки на искреном пријатељству румунске државе и народа према Србији, које ћемо наставити да негујемо и у будућности.
 
Штампа

Уручени пакети животних намирница

.

Још једана акција расподеле помоћи за становнике најудаљенијих села у општини Лепосавић
 
Ова хладна зима донела је многе невоље, нарочито становницима у најудаљенијим селима општине Лепосавић,али да нису сами подсетили су их представници општине и Црвеног крста који су их посетили и уручили им помоћ
Штампа

Могеринијева о возу: Била сам крајње забринута, захваљујем Вучићу

.

Кораци које је ЕУ остварила заједно с Београдом и Приштином прошле године су на неки начин били историјски, сматра висока представница ЕУ. Федерика Могерини је захвалила премијеру Вучићу за руководећу улогу коју је испољио у тешким тренуцима.
Висока представница Европске уније Федерика Могерини изјавила је у Бриселу да је била "крајње забринута "због опасности да инцидент с возом између Приштине и Београда лако доведе до заоштравања" и захвалила српском премијеру Александру Вучићу "за руководећу улогу у тим тешким тренуцима".
Штампа

НАТО позвао БГ и ПР да се уздрже у интересу регионалне безбедности

.

НАТО позива Београд и Приштину да се уздрже од заоштравања ситуације и покрену дијалог "јер је то у интересу регионалне стабилности и безбедности", изјавила је данас за агенцију Бета у Бриселу портпаролка Северноатлантског савеза Оана Лунгеску.
- Ми веома помно пратимо ситуацију - истакла је представница за штампу у седишту НАТО-а на молбу новинара Бете да изнесе став Алијансе о оштрим изјавама власти у Београду и Приштини после одлуке косовских власти да упућивањем специјалних полицијских снага на административној линији зауставе воз који је из Београда кренуо за Косовску Митровицу.
Штампа

Вулин са патријархом о Србима на Космету

.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин састао се са патријархом српским Иринејем, с ким је разговарао о положају српског народа на Косову и Метохији и актуелној мигрантској кризи.
Како је саопштено из Министарства рада, на састанку је било речи о наставку успешне сарадње министарства и Фондације Српске православне цркве "Човекољубље", уз благослов и подршку СПЦ, као и о могућности улагања у установе социјалне заштите.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија