Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Са Лазаревим заветом и вером у Христа никада не можемо изгубити Косово
  • Без одрицања Косова Србија неће бити примљена у ЕУ
  • Неопходна нам је слога, мудрост и стрпљење
  • Приоритет је изградња болнице и школе

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Спој медицине, мудрости и духовности

.

Промоција књиге „Како сачувати здравље“ др Светомира Стожинића и др Милана Недељковића

У препуној свечаној сали општине Врачар ових дана представљена је књига “Како сачувати здравље“ (препоруке медицине и поруке мудрости) двојице познатих кардиолога, академика др Светомира Стожинића и др Милана Недељковића, председника ГО Врачар. Књигу је објавила издавачка кућа „Обележја плус“, а о њој су поред аутора говорили и  др Мирослав Перишић, професор Драгослав Ћетковић, протојереј Стојадин Павловић, и Зоран Нетковић генерални директор фирме „Агент плус“  која је финансијски помогла да књига угледа светлост дана. На промоцији су међу бројним  угледним грађанима били и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, представници цркве, Тома Фила и други гости. Промоцију је увеличао хор „Арс Вокалис“ извођењем песме о Београду и Ана Димитријевић која је свирала композиције на хaрфи.     

Штампа

Дачић: Логичније да дијалог буде на нивоу председника

.

Вршилац дужности премијера Ивица Дачић истакао је данас да ће дијалог са Приштином бити настављен када буду изабране владе у Беогарду и Приштини и напоменуо да је логично очекивати да се настави на нивоу председника.
Вршилац дужности премијера Ивица Дачић истакао је данас да ће дијалог са Приштином бити настављен када буду изабране владе у Беогарду и Приштини и напоменуо да је логично очекивати да се настави на нивоу председника.
Штампа

Без одрицања Косова Србија неће бити примљена у ЕУ

.

Србија ће имати добру Владу, каже потпредседник руске владе, али и додаје да ће услови бити такви да Србија неће никад бити примљена у ЕУ.
"Прво, где да вас приме када отуда сви беже. Код њих је тамо скандал. Енглези одлазе, а овамо вас убеђују да се иде у ЕУ. Њима се не свиђа, а желе да се вама свиђа. Не може тако. Нешто ту не ваља. Како се каже, Бог ти дао оно што себи не желим", приметио је Рогозин.
"Што се тиче услова ступања Србије у ЕУ, ви ћете морати да се одрекнете Косова. Ви то никад нећете урадити. Ниједан најпрозападнији Србин никад неће издати своју отаџбину. Може се договарати о економији, курсу, порезима, али то је већ питање издаје. А без одрицања од Косова, Србе неће примити у ЕУ", уверен је Рогозин.
Штампа

Са Лазаревим заветом и вером у Христа никада не можемо изгубити Косово

.

Кроз векове турског ропства, а потом и тешка страдања и голготе у двадесетом веку и нашем времену, Срби су увек гледали у Св. Кнеза и бројне мученике, не као у трагичне личности, већ као истинске победиоце и хероје. Св. кнез  Лазар и сви светитељи наше Цркве, својим нас примером подсећају да је Христос победио силу овога света. Ако бисмо, не дао Бог, у потрази за земаљским царством и пролазним добрима заменили своју веру у Христа вером у лажне вредности овога света, изгубићемо и земаљско, јер оно свакако пролази, али и небеско, јер га се нећемо удостојити - речи су Његовог преосвештенства владике Теодосија
Штампа

Неопходна нам је слога, мудрост и стрпљење

.

Устав из 1974. године дао је Албанцима законску основу за сепаратистичке активности . Стога није случајно што се он нашао на удару Меморандума па је зато , разним рушиоцима Југославије , он засметао и наишао на оштре  осуде - ово је између осталог рекао академик Василије Крестић одговарајући на питање „Јединства”, да ли је Устав из 1974. године дао „ветар у леђа” Албанцима да наставе са прогоном Срба и реализују своје сепаратистичке циљеве. 
Штампа

Косово је први праг Србинов

.

Књижевник Ратко Поповић је рођен 1947. године у Грачаници. Радио је у школи у Грачаници али  је  касније напустио посао просветног радника и почео да ради у Библиотеци у Приштини. Објављује роман „Кукавичји снијег” 1992. године. Један од најзначајнијих успеха у Ратковом раду, поред писања, јесте тај да сакупља и објављује радове младих стваралаца у чему одржава континуитет већ наколико година уназад. Ратко Поповић је један од иницијатора и организатора „Недеље културе”.

Штампа

Приоритет је изградња болнице и школе

.

У општини Грачаница живи око 22 хиљаде становника и многи је називају младом општином. Званични подаци о броју деце која су уписана у вртиће, основне и средње школе је 3.800. Ту нису убројана деца до две године, студенти, односно млади до 25 година. Када се све то сабере долазимо до податка да је четвртина становништва веома млада. Председник општине Грачаница Владета Костић каже да је поносан на ту младост, али и да је највећи проблем свих њих незапосленост. 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија