Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Прекинути заверу ћутања која обавија нестанак новинара
  • Срби на Космету потпуно верују председнику Вучићу
  • Има довољно доказа да се обнови истрага

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Дачић: Особље амбасаде повучено због офанзивног деловања ка Србији

.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће држава предузети мере да заштити наше интересе у Македонији и истовремено преиспитати нашу оспособљеност и капацитете за обављање посла у актуелним условима у тој земљи. Министарство унутрашњих послова Македоније предузима мере повећаног обезбеђења зграде Амбасаде Србије у Скопљу, јавила је ТВ 24. Већ следеће седмице, после састанака које ћемо овде имати, а имаћемо и састанак са председником Републике Србије Александром Вучићем, део нашег особља биће враћен у Скопље, а амбасадор ће бити враћен касније, када завршимо све консултације које имамо намеру да спроведемо овде у Београду", казао је Дачић за Тањуг.
Штампа

Вучић: Дијалог у концентричним круговима, па о закључцима

.

Председник Србије Александар Вучић изјавио да је унутрашњи дијалог о Косову увелико почео. Вучић је такође рекао и да се нада да ће се после више концентричних кругова разговора доћи до предлога којим ће се спасавати будуће генерације. "Дијалог је увелико почео, највећи број људи са јавне сцене се изјашњава", рекао је Вучић новинарима на Коридору 11 и навео да ће се дијалог одвијати у концентричним круговима, кроз скупштинске одборе и задесања, разговорима са цивилним сектором, црквом.  Он је казао да ће се тек после тога видети шта су закључци и да ли их уопште има. 
Штампа

Има довољно доказа да се обнови истрага

.

Обележена 19.годишњица од  киднаповања  новинара  Ђуре Славуја и Ранка Перинића
 
Чланови Удружења новинара Србије и огранка ове организације Друштва Новинара Косова и Метохије обишли су 21. августа, место  где су последњи пут виђени нестали новинари Радио Приштине, Ђуро Славуј и Ранко Перинић док су били на свом радном задатку, пре 19 година у рејону Зочишта и Велике Хоче.
Штампа

"Пријатељство Србије и Кине челично, не може се срушити"

.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, након обиласка радова на Коридору 11 Сурчин-Обреновац који гради кинекса фирма, да је заједнички циљ да се пројекти раде брже и ефикасније, и поручио да ћемо наставити успешну сарадњу и развијати још боље односе на свим нивоима.
Пријетељство Кине и Србије је "челично" и не може се срушити, иако ће многи покушати да га покваре, рекао је председник Александар Вучић.

Штампа

Вучић: Имамо доказе о офанзивном деловању против Србије

.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су запослени у Амбасади Србије у Македонији повучени на консултације након што је од надлежних обавештајних органа "добијено довољно доказа о веома офанзивном деловању против органа и институција Србије". "Наше је да наши људи буду припремљени и спремни. Биће неких промена у нашем особљу и да заштитимо пријатељство наше са Македонцима, а и како да се понашамо у новом окружењу. Много је шпекулација и мислим да ће у наредних 10 дана све бити много јасније", рекао је Вучић.

Штампа

Срби на Космету потпуно верују председнику Вучићу

.

Српска листа је политичка институција чији су примарни циљеви усмерени на унапређење положаја српског народа. То је једина политичка организација која заступа интересе Срба и Србије на Косову и Метохији уз снажну подршку и огромно поверење Владе Србије. Срби на Косову и Метохији имају потпуно поверење у председника Вучића и Владу Републике Србије, што си у показали огромном подршком на председничким изборима, али и Српској листи која је освојила више од 90% гласова Срба на КиМ.  Док се у Београду захуктава тема око унутрашњег дијалога о КиМ, у Приштини се ишчекује формирање власти након јунских парламентарних избора а већ у октобру следе локални избори на Косову и Метохији. 
Штампа

На снази Унмик, Кфор и Еулекс

.

Одмах након окончања сукоба на Косову и Метохији  1999. године, успостављени су Унмик и Кфор, а 2008. и Еулекс, и све, бар формално, делују у складу са Резолуцијом Савета безбедности УН 1244, која је била компромис САД, односно запада, и Русије. У последње време неформално, а у среду 16. августа , на седници Савета безбедности УН у Њујорку  и изричито, западне земље су  тражиле окончање мисије светске организације, док се остале две мисије, ЕУ и НАТО, у овом тренутку још не доводе у питање. Који је мандат тих мисија и у каквом саставу делују данас на Косову и Метохији ?

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија