Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Ђурић честитао празник Поповићу и грађанима Грачанице
  • Вучић: Нема силе која ме може натерати да признам Косово

Прочитајте наше
штампано издање

Штампа

Ђурић:Наталија, понос и инспирација свим младим Србима на КиМ

.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас младој кикбоксерки из Косовске Митровице Наталији Савић и њеном клубу „028“ освајање златне медаље на светском шампионату за јуниоре који се одржава у Италији.
Штампа

Приоритет је брига о обичним људима

.

Прослављена Мала Госпојина – слава Општине Грачаница
 
Свечаном академијом у грачаничком Дому културе  обележена је слава Општине Грачаница –  Мала Госпојина. То је празник када када поменута локална самоуправа представља себе и своје тежње, напредак и будућност. Академији су присуствовали бројни гости, међу којима представници Српске листе, представници Канцеларије за КиМ, градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима, представници градова Новог Сада и Берана, представници дипломатског кора из Приштине, представници војне и цивилне међународне мисије.
Штампа

Вулин: Осудите ратне хушкаче бар једном

.

Министар одбране Србије Александар Вулин позвао је међународну заједницу, пре свега западне земље које подржавају самопроглашену независност Косова, да коначно реагују на "ратнохушкачке изјаве" председника косовске владе и скупштине Рамуша Харадинаја и Кадрија Весељија.
"Волео бих да већ једном реагују на макар једну, не морају на све изјаве. Нека одреде себи време, простор и број, али само да чујемо једном да кажу да су позиви на рат који долазе од Весељија, Харадинаја и представника Приштине неприхватљиви и да ће за то неко сносити одговорност", рекао је Вулин.
Штампа

Лавров Дачићу: Москва подржава дијалог, ЕУ мора да утиче на Приштину

.

Министри спољних послова Србије и Русије Ивица Дачић и Сергеј Лавров оценили су у Бањалуци да ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката показују да се односи две земље "континуирано и продуктивно развијају". 
Двојица министара, који су у Бањалуци присуствовали церемонији полагања камена темељца за изградњу Српско-руског храма и културног центра, сагласили су се да односи Москве и Београда напредују на сваком плану и да су међусобни односи достигли веома висок ниво стратешког партнерства. 
Штампа

"Србија постаје нормална, а не лоповска држава"

.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да у Србији нема више "буразерских приватизација", већ мора да се плати повериоцима, отплате дугови и победи на тендеру, што смета онима који би монопол како би могли да краду. Жестоко је критиковао Жељка Веселиновића, који је вређао премијерку Ану Брнабић.
Вучић је, након обиласка Дечје болнице у Тиршовој, на питање новинара како то да га критикују из опозиције због посете Кини иако је донео уговоре у вредности од више од три милијарде евра, рекао да би неки - пошто не могу да га победе на изборима - да га уклоне силом с власти.
Штампа

Вучић: Нема силе која ме може натерати да признам Косово

.

Председник Александар Вучић поручује да неће бити отворен за то да Србија буде понижена. Да Србија прихвати стање на Косову без ичега за Србију – тај филм нећете гледати, напомиње председник. Додаје да је Србија увек за дијалог са Приштином и свима додајући да морамо да знамо о чему разговарамо.
Александар Вучић је, коментаришући противљење Рамуша Харадинаја корекцији граница, упитао: "А о којим границама је реч? Онима које признаје Русија или онима које признаје Америка, онима које признаје Шпанија или Италија, оне које признаје Кина или Немачка?"
Штампа

Хан: Споразум мора бити трајно, одрживо и реално решење

.

Резултат дијалога Београда и Приштине треба да буде трајно, одрживо и реално решење у складу са међународним правом, каже европски комесар Јоханес Хан. "Сваки споразум мора бити специфичан и прилагођен, а не преседан, и да допринесе регионалној стабилности и путу региона ка ЕУ. Стране заједнички дефинишу оквир за заједничку сагласност и јавно су казали да виде приоритете за трајно решење. Треба им дати простор за договор о садржају свеобухватног споразума о нормализацији", рекао је Хан.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија