Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Косово без шанси за чланство у УНЕСКО, али улази у ИНТЕРПОЛ?
  • Сем Фабрици, нови шеф делегације ЕУ предао акредитивно писмо

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Монашење и свечана трпеза за госте

.

Манастир Драганац у Косовском Поморављу поводом празника Светог Архангела Гаврила

У манастиру Драганцу  26. јула традиционално је прославњен празник Светог архангела Гаврила  коме је иначе ова православна светиња  посвећена.
-На свечаном бденију уочи празника  његово преосвештенсвто епископ Рашко –призренски, владика Теодосије  постригао је у чин расе и камиловке двојицу сабраће нашег манастира- рекао  је у изјави за наш лист игуман ове православне свети, отац Иларион.  Двојица искушеника који су постали монаси добила су имена Јаков и Јоаким. Чину монашења присуствовали су бројни верници и гости из Косовског Поморавља, али и других делова Косова и Метохије и Централне Србије.  Међу њима је био и заменик иректора канцеларије за Косово и Метохију, Жељко Јовић.

Штампа

Лакше до косовских докумената

.

Косовска Агенција за цивилну регистрацију доставила је општинским матичним службама административно упуство којим се поједностављује процедура за добијање косовских докумената.
[илустрација] илустрација
“Упуство је ступило на снагу почетком недеље и одмах смо почели да га примењујемо”, каже шеф Канцеларије цивилног статуса у општини Ранилуг Иван Јанковић.

Штампа

“Употреба средстава ЕУ мора бити транспарентна”

.

Амбасаде Немачке и Француске на Косову саопштиле су да подржавају одлуку специјалне представнице Европске уније на Косову Наталије Апостолове да обустави финансијску подршку Северној Митровици у износу од 7,8 милиона евра.
“Европска Канцеларија наглашава да локалне власти нису поштовале услове који су међусобно договорени, односно уклањање илегалних објеката и слободан приступ свих градилишта. Употреба средстава ЕУ додељена у корист локалног становништва, мора бити транспарентна и надгледана и мора поштовати одредбе прописане уговором између Општине Митровица и Канцеларије ЕУ”, наводи се у саопштењу амбасада Немачке и Француске достављеном медијима.

Штампа

Сем Фабрици, нови шеф делегације ЕУ предао акредитивно писмо

.

Нови шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици предао је данас акредитивно писмо председнику Србије Александру Вучићу. Председник Србије је Фабриција и његову супругу и троје деце дочекао испред Палате Србија, а догађају је присуствовао и шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Фабрици је искусни дипломата који је током каријере службовао у различитим деловима света и међународним организацијама, а у Београд је дошао с места шефа Делегације ЕУ у Аустралији и на Новом Зеланду.

Штампа

Косово без шанси за чланство у УНЕСКО, али улази у ИНТЕРПОЛ?

.

Ситуација са пријемом Косова у Интерпол је компликованија од пријема у Унеско. Јасно је да Косово за Унеско нема више од две трећине гласова, али је Интерпол под знаком питања - каже српски шеф дипломатије Ивица Дачић. Како је навео, сутра ће се састати са својим колегом, министом полиције Небојшом Стефановићем, како би разговарали о чланству Косова у Интерполу, јер је тај проблем у надлежности МУП-а.

Штампа

Вучић први пут прима акредитиве амбасадора

.

Председник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивно писмо новоименованог амбасадора Исламске Републике Пакистан Саједа Адил Гиланија. Вучић данас први пут прима акредитивна писма амбасадора од како је ступио на дужност председника Републике. Председник Србије данас ће примити и акредитивна писма амбасадора Белорусије Валерија Бриљева и новог шефа Делегације Европске уније у Србији Сема Фабриција.

Штампа

Српска листа: Мир и сигурност предуслов нормализације живота на КиМ

.

Српска листа најоштрије осуђује инциденте којима неко покушава да унесе немир међу Србе на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу које је медијима данас проследила Српска листа. "Очигледно је да некима смета мир који смо тешком муком изборили у претходном периоду, и да им недостаје простор за лов у мутном. Позивамо све надлежне институције да појачају своје ангажовање и осигурају безбедност грађана јер су мир и сигурност предуслов нормализације живота на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија