Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Беч: Лидери земаља балканске руте наставили разговоре на радном ручку
  • Још снажније ћемо помагати српски народ на Косову
  • Канцеларија за КиМ: Уместо броја, Тахири ће добити главобољу
  • Јевтић: Косовска опозиција би у Брисел донела једино сузавац
  • Ђурић о забрани: Запрепашћен сам, најсрамотнији атак

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Јевтић: Косовска опозиција би у Брисел донела једино сузавац

.

 Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић изјавио је данас, поводом идеје да косовску опозицију треба укључити у дијалог у Бриселу, да то у овом тренутку не би било ни мало корисно.
Не мислим да опозиција на било који начин може да помогне процесу који се одвија у Бриселу, пре свега због ставова које опозиционе партије овде на Косову имају и због својих радикалних начина да те своје ставове и идеје имплементирају, казао је Јевтић.
Јевтић је поставио питање да ли можда неко жели да сцене са улица Косова и Скупштине Косова, уколико би опозицаја била укључена у овај процеш, види и у Бриселу.
Штампа

Беч: Лидери земаља балканске руте наставили разговоре на радном ручку

.

Премијер Александар Вучић допутовао је данас из Њујорка у Беч где учествује на Самиту о избегличкој кризи, који је окупио представнике 10 земаља дуж балканске руте.
Он је међу првима дошао у седиште аустријског канцелара.
Скуп, који се одржава на иницијативу аустријског канцелара Кристијана Керна, почео је дочеком високих гостију, међу којима су и немачка канцеларка Ангела Меркел, као и шеф грчке владе Алексис Ципрас.
Штампа

Канцеларија за КиМ: Уместо броја, Тахири ће добити главобољу

.

Приштина ће добити на коришћење телефонски позивни број за територијалну област у оквиру Републике Србије када и ако ми то будемо одлучили, а не министарка задужена за дијалог с Београдом Едита Тахири или било ко други, речено је данас Тањугу у Канцеларији за Косово и Метохију.
Поводом тврдњи Едите Тахири да ће Косово следеће недеље добити међународни телефонски позивни број, у Канцеларији за КиМ наводе да ће Тахири следеће недеље поново добити само главобољу како да објасни још једно лажно обећање, уколико претходно не пристане да врати имовину Телекому Србије у покрајини и не обезбеди несметано функционисање Телекомове кћерке-компаније на целој територији КиМ.
Штампа

Ђурић о забрани: Запрепашћен сам, најсрамотнији атак

.

ИЗВОР: ТАЊУГ
 
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изразио је запрепашћење намером привремених институција у Приштини да му онемогуће да посети Пећку Патријаршију.
"Ово није само бесмислени, детињасти чин инаћења дела албанског политичког естаблишмента у Приштини, већ је и најсрамотнији атак на верске слободе Срба на Косову и Метохији.
Тањуг пише да је Ђурић у Пећкој Патријаршији желео да српским монахињама које живе у веома тешким условима уручи преко потребну помоћ у основним животним намирницама. 
Штампа

Још снажније ћемо помагати српски народ на Косову

.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић посетио је данас село Зебинце у општини Ново Брдо и том приликом отворио асфалтирани пут који од магистралног пута води до села. Јевтић је након свечаног пресецања врпце, заједно са градоначелником Новог Брда Светиславом Ивановићем, предао и кључеве новоизграђене куће породици Костић, која броји пет чланова.
У свом обраћању мештанима Новог Брда, министар је рекао да су успешни пројекти, попут овог, сатисфакција за његов рад.
Штампа

Савети за пољопривреднике

.

Саветодавна пољопривредна служба из Косовске Митровице посетила општину Лепосавић
 
Низ корисних савета могли су да чују пољопривредници општине Лепосавић,на предавањима на терену. Постала је пракса посета службеника Саветодавне појопривредне службе из Косовске Митровице општинама на Косову и Метохији,а ових дана уприличена је ова посета пољопривредницима индивидуалног сектора у општини Лепосавић.На терену предочен је низ корисних савета примењивих у овој пољопривредној сезони.
Штампа

Вучић: Србија увек за мир, остаће стуб стабилности на Балкану

.

Премијер Александар Вучић рекао је у обраћању пред Генералном скупштином Уједињених нација да је поносан што је Србија стуб стабилности на Балкану и поручио да ће то бити и у наредних 20, 30 година.
Вучић рекао и да се регион Западног Балкана суочава са могућом нестабилношћу, те да су зато потребни мир, разумевање, поверење и помирење у будућности.
Ситуација се на Балкану после 25 година није много поправила, приметио је Вучић, додајући да се мора учинити много више напора, да се уложи времена и политичке воље како би се превазишли спорови, свађе и сукоби из прошлости.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија