Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Дачић у Њујорку са шефовима дипломатија, представницима УН, Светске банке...
  • Вучић у Њујорку:Чуле су се тешке речи,Србија боље да буде ван радара
  • Победом и на локалним изборима у српским општинама , Срби би се одупрли свим недаћама
  • Нова аутобуска станица, реновиран Дом здравља и пројекат Зелена Митровица

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Унутрашњи дијалог уз учешће Срба са КиМ

.

Округли сто Српског националног форума
 
На округлом столу одржаном у Грачаници под називом ''Унутрашњи дијалог – шанса или фарса'' учествовали су представници различитих политичких и невладиних организација. Они су изнели мишљења о предлогу председника Србије Александра Вучића који се односи на почетак унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.  Општи закључак поменутог скупа, који је организовао Српски национални форум (СНФ), је да унутрашњи дијалог без учешћа Срба са Косова нема никаквог смисла.
Штампа

Вучић у Њујорку:Чуле су се тешке речи,Србија боље да буде ван радара

.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да се свет данас налази у опасној и компликованој ситуацији, да се у седишту УН могло чути и "много тешких речи" у том контексту, те да је нама, као малој земљи, боље да останемо "изван сваког радара". Александар Вучић је са новинарима у седишту УН разговарао после обраћања америчког председника Доналда Трампа, који се фокусирао на земље које сматра највећим безбедносним изазовом по светску заједницу, а посебно на Северну Кореју, а које је, по процени српског председника, наишло на веома подељен пријем и реаговања.
Штампа

Вучић са Столтенбергом, премијерком Норвешке, председником Румуније

.

Председник Србије Александар Вучић имао је данас у Њујорку више сусрета са светским званичницима. Сусрео се са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом председницом Владе Норвешке Ерном Солберг са којом је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и европском путу Србије, и са лидерима неколико држава региона. Вучић је упутио позив председници норвешке владе да посети Србију, што је она прихватила, истовремено честитајући председнику Србије на економским реформама и суфициту у буџету, саопштено је из кабинета председника Републике.
Штампа

Нова аутобуска станица, реновиран Дом здравља и пројекат Зелена Митровица

.

У северном делу Косовске Митровице данас је свечано озваничен завршетак радова на три пројекта које је финасирала Канцеларије Европске Унијеу Приштини, чија вредност прелази  1,2 милиона евра, а које је имплементирала  општина Северна Митровица 
Шефица канцеларије ЕУ у Приштини Наталија Апостолова и градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић пресецањем врпце извршили су примопредају нове Аутобуске станице у северном делу Косовске Митровици, и свечаноим отварањем означили завршета радова на реновирању и доградњи Дома здравља, као и пројекта Зелена Митровица.
Штампа

У програму косовске владе ЗСО према Бриселском споразуму

.

Приштинска "Коха диторе" пише да ће Заједница српских општина бити формирана према Бриселском споразуму. Коха диторе наводи да је косовска влада јуче усвојила програм за период 2017-2021. године, а једна од тачака је и "оснивање Асоцијације општина са српском већином", што је први пут да се јавно на тај начин говори о решењу за ЗСО. У програму је и формирање оружаних снага, односно трансформација КБС у оружане снаге, а усвајање тог документа очекује се, према писању Кохе, у новембру.

Штампа

Епископ Иринеј: Мислимо својом главом и нећемо ћутати о КиМ

.

 Реаговање потпредседнице владе Зоране Михајловић на изјаву патријарха Иринеја "Новостима" о унутрашњем дијалогу о КиМ, осим што збуњује нелогичношћу, изазива и недоумице око смисла и могућности тог дијалога, макар онаквог како га је у више наврата описао председник Александар Вучић, каже епископ бачки Иринеј.
"Михајловић заправо демантује и свесно обесмишљава позив господина Вучића на заиста нужни дијалог о будућности Срба и свих грађана Србије у нашој јужној покрајини", навео је епископ бачки Иринеј реагујући на изјаву вицепремијерке да СПЦ врши притисак на Вучића.
 
Штампа

Генерална скупштина УН: Вучић на пријему код Гутереша, Трампа...

.

Председник Србије Александар Вучић, који предводи делегацију Србије на 72. заседању Генералне скупштине УН, данас ће имати читав низ билатерлних сусрета и учестовати на пријемима које одвојено приређују генерални секретар УН Антонио Гутерш, председник САД Доналд Трамп и највиши званичници ЕУ. Пре отварања Генералне дебате, која окупља више од сто лидера света, Вучић ће присуствовати пријему који за шефове делегација приређује први човек УН Антонио Гутереш.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија