Интернет издање - вести се дневно ажурирају

  •  

  • Бранићемо интересе српског народа уз свесрдну помоћ Србије
  • Вучић полаже заклетву 31. маја
  • Злочинци на слободи, истраге се обустављају, нигде правде за жртве

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Ђурић са студентима Факултета безбедности

.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас студенте Факултета безбедности Универзитета у Београду који ће у наредном периоду обављати стручну праксу у Канцеларији за Косово и Метохију.
Како ке наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, циљ праксе је да се студенти основних студија овог факултета упознају са делокругом рада Канцеларије за Косово и Метохију, општим правилима рада државне администрације, као и са проблемима и безбедносним изазовима на територији јужне покрајине.
Штампа

Вучић: Рад у Влади захтева посвећеност, велики резултати у економији

.

Александар Вучић је на седници Владе, којој је последњи пут председавао у својству премијера, министрима поручио да је рад у Влади прилика да покажу шта знају. Додао је да је реч о послу који захтева посвећеност, а министрима је као опроштајни поклон дао књиге. Још није донета одлука о новом премијеру, рекао је Вучић након седнице и додао да ће његовој председничкој инаугурацији присуствовати велики број највиших државника из региона.
Штампа

Бранићемо интересе српског народа уз свесрдну помоћ Србије

.

У Скупштину Косова  морају да оду људи који су, пре свега, лојални  политици коју смо успоставили заједно са Владом Републике Србије а која је лојална само српском народу и српским интересима и ничему другом. „Српска листа” сигурно  је најкомпактнија политичка целина која на најодлучнији начин брани интересе овог народа уз  сагласје и помоћ Владе Републике Србије - истиче Бранимир Стојановић
Штампа

Злочинци на слободи, истраге се обустављају, нигде правде за жртве

.

У отвореном логору под небом, како се описује живот Срба јужно од Ибра на Косову и Метохији после доласка међународне војне и цивилне мисије, оличене у Кфору и УНМИК - у,  а данас и Еулексу, десили су се бројни велики злочини албанских екстремиста над Србима, а да за то нико никада није одговарао. Места у којима данас живе Срби јужно од Ибра непрекидни су извор људских патњи и  места  сталне деградације људских права. Без елементарних људских права, а највише, без слободе кретања и  безбедности, Срби су после 1999. године даноноћно животно угрожени. 
Штампа

Крупне промене у развоју

.

Општина Зубин Поток је више деценија у прошлом веку припадала неразвијеним крајевима, често називаним - пасивним. Од тада до данас десиле су се значајне промене у економском развоју упркос чињеници да су политичке прилике тешке, трусне и неповољне за напредак. Држава је пружала пуну помоћ овом крају да би изашао из сиромаштва. Вредни Колашинци (мештани овог града) успели су да промене изглед своје општине која је данас привлачнија и лепша него икад. Замолили смо Латинку Утвић, заменицу градоначелника Стевана Вуловића, да нам ближе представи развој Зубиног Потока који ускоро „пуни” 30 година од оснивања општине. -Ове године, тачније, 30. јуна, општина Зубин Поток ће обележити значајан јубилеј, 30 година од поновног оснивања. Наиме, општина Зубин Поток је у данашњим границама постојала све до 1965. године, када је припојена општини Косовска Митровица из политичких разлога. 
Штампа

„Саборник манастира српских” и „Породична књига”

.

Оно чега није било до сада  у Србији, у Српској православној цркви, српској  духовној  и уоппште  култури, српској историји  ипак је освануло на најбољи могући начин пре две и по године. Наиме, објављене су   капиталне и  јединствене  књиге  до сада које је урадио Пера Вишњић из Лознице,  „Саборник манастира српских” и „Породична књига”. У „Саборнику  манастира српских”  дат је  попис апсолутно свих српских  манастира по епархијама, са подацима о славама манастира, телефонима и адресама. Такође за сваки манастир пише да ли је женски или мушки, а означени су и манастири који нису настањени.
Штампа

Грачаница: Ликовна колонија „Видовдан“

.

У Дом културе „Грачаница“ 1. јуна, поводом почетак рада грачаничке ликовне колоније „Видовдан 2017“, биће отворена изложба слика Веселина Рајовића, прошлогодишњег добитника награде „Лонгин“ за свеобухватно стваралаштво из области ликовних уметности.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија