Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Ракић победио у Косовској Митровици
  • Гласање протиче у реду
  • Гласао Срђан Поповић

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Јевтић: Наставити послове које смо започели

.

Далибор Јевтић, министар за повратак и заједнице у покрајинској влади данас је рекао да очекује да након ових избора "наставимо да решавамо животна питања грађана Косова и Метохије". "Ово је важан дан за све који учествују у изборном процесу и мислим да је важно да након ових избора наставимо са свим оним пословима у које смо кренули, у политичком смислу, али најважније је да наставимо да решавамо животна питања грађана", рекао је министар Јевтић.
 
Штампа

Ракић победио у Косовској Митровици

.

Лидер Српске листе и кандидат за градоначелника северне Косовске Митровице Горан Ракић, према информацијама из Изборног штаба те листе, однео је победу на данашњим локалним изборима. Ракић, како је речено, према актуелним прелиминарним резултатима убедљиво победио у трци за градоначелника северне косовске Митровице. Конференција за штампу, на којој ће Српска листа саопштити резултате, биће, како је најављено, одржана око 21 час.
Штампа

Затворена биралишта на КиМ, броје се гласови

.

На Косову и Метохији одржани су локални избори, а Централна изборна комисија је објавила да је излазност била близу 44 одсто. Срби су у Покрајини изашли на изборе на 18 листа, у 21 општини, од којих у 10 имају већину. Забележени су мањи инциденти. Очекују се први резултати гласања. 19.00 – Завршено гласање на локалним изборима на КиМ. На биралишта изашло око 44 одсто гласача. Гласало се од 07.00, до 19.00 часова, а право гласа имало је 1.890.952 грађана.
Штампа

Гласао Срђан Поповић

.

Кандидат за градоначелника Грачанице испред Српске листе Срђан Поповић гласао је око осам
часова на бирачком месту у Грачаници које је смештено у простријама ОШ ;Краљ Милутин.
На гласање је дошао у пратњи кандидата за одборнике за наредни сазив Скупштине општине
Грачаница и активиста Српаке листе.
Штампа

Косовска полиција привела двојицу Срба из Пасјана због наводних изборних малверзација

.

Недемократски чин
 
Припадници Косовске Полиције су у поподневних сатима након налога јавног тужиоца привели су Момчила Јанцића и Новицу Шошића, симпатизере Српске Листе из Пасјана под сумњом да су починили изборне малверзације, тојест примали и узимали мито поводом локланих избора на Косову. У вечерњим сатима око две стотине мештана Пасјана, села у коме живи око 1500 Срба окупило се испред полицијске станице , тражећи да се приведени Срби пусте. Међутим јавни тужиоц им је одредио притвор у трајању од 48 сати.