Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Вучић: Нема дијалога са онима који крше споразуме
  • Положај Србије је објективно ојачан
  • Брнабићева на радном доручку фондације "Кербер"

Прочитајте наше
штампано издање

Штампа

Дрецун: Србија за компромис, не треба журити са решењем

.

Европска Унија инсистира да за годину дана, колико је остало до краја мандата шефице преговарачког процеса Федерике Могерини, дође до нормализације односа Београда и Приштине али не треба журити са решењем, каже председник скупштинског одбора за Космет Милован Дрецун.
Штампа

Вучић: Нема дијалога са онима који крше споразуме

.

Председник Србије и СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће дијалог у Бриселу бити настављен када Приштина престане да крши споразум ЦЕФТА. Може Тачи да јури Путина колико хоће, али неће добити подршку за било шта с чиме се Србија не сагласи, поручио је Вучић. "Никога не уцењујемо", истакао је Александар Вучић, поручивши да нема дијалога са онима који крше споразуме.
Штампа

Брнабићева на радном доручку фондације "Кербер"

.

Премијерка Ана Брнабић учествовала је јутрос, другог дана посете Немачкој, на радном доручку и дискусији у организацији фондације "Кербер", где је са члановима Бундестага, представницима фондација "Конрад Аденауер" и "Фридрих Еберт" и других непрофитних и привредних организација, разговарала о политичким и економским темама.
Штампа

Положај Србије је објективно ојачан

.

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ, БИВШИ АМБАСАДОР РС ПРИ УНЕСКУ О АКТУЕЛНИМ ПИТАЊИМА У ВЕЗИ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
 
Дипломата у пензији, бивши амбасадор Србије у Турској, Азербејџану, Ватикану и  при Унеску у Паризу, професор др Дарко Танасковић је врсни познавалац дешавања на  Косову и Метохији као и светској политици према јужној српској покрајини. Као и увек до сада, прихватио је разговор за „Јединство” у вези свих дешавања око  Космета. 
Штампа

СРБИЈА НАЈСВЕТИЈИ ПРАВЕДНИК ВЕЛИКОГ РАТА

.

Пише: Рада Комазец 
 
Готово без тренутка осећања пуне безбедности у читавом 20. веку,  Србија је непрестано на својим леђима трпела и носила ожиљке турских јатагана и немачких бајонета, силно потпомогнутим бугарским, албанским, и другим сатрапима. Само делимично и ретко стизала је помоћ од богате Француске, снажне Енглеске и наравно увек од Русије. Неупоредиво више освајача и тлачитеља него пријатеља устремило се ка слабашној, сиромашној, али поносној и непокорној Србији.
Штампа

ЕУ жели споразум Београда и Приштине у наредних годину дана

.

Европска унија као посредник у дијалогу Београда и Приштине учиниће све како би се у наредних годину дана, колико је остало до краја мандата шефице европске дипломатије Федерике Могерини, постигао споразум о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине, сазнаје Тањуг у Бриселу.
"Ми ћемо направити све у години која је остала да би дошло до свеобухватне нормализације односа, али нисмо једини од којих то зависи", речено је Тањугу у дипломатским изворима у Бриселу.
Штампа

Дачић: Позитивно што Меркел жели да буде упућена у дијалог

.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић позитивно је данас оценио жељу немачке канцеларке Ангеле Меркел да у Паризу разговара с председником Србије Александром Вучићем и да буде упозната с током дијалога између Београда и Приштину. "Не знам шта су разговарали, зато што нисам био присутан, али, генерално, то је жеља канцеларке Меркел да буде упозната с током дијалога и то оцењујем позитивно", рекао је Дачић. Одговарајући на питање новинара, он је рекао да не сматра да је то било какав притисак.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија