Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Вучић у Бриселу: Тражићемо заједнички именитељ за компромис
  • Дрецун:Треба нам предвидив сарадник на другој страни

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Дачић и Скот: Јубилеј прилика за јачање сарадње

.

Министар спољних послова Ивица Дачић и амбасадор САД у Србији Кајл Скот изразили су задовољство поводом предстојећег обележавања стогодишњице од када се српска застава вијорила на Белој кући, која ће пригодним манифестацијама бити обележена у Београду и Вашингтону. Дачић ће тим поводом боравити у САД где ће, на позив државног секретара САЂа Мајка Помпеа, учествовати и на Међународној конференцији о унапређењу верских слобода, саопштило је Министарство спољних послова. 
Штампа

Вучић:Тражићемо заједнички именитељ за компромис

.

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су данашњи разговори у Бриселу били веома сложени и да је договорено да се они наставе како би се тражио заједнички именитељ компромисног решења, као и да се сачува мир и стабилност у односима Београда и Приштине. Александар Вучић је у краткој изјави новинарима послесастанка у Бриселу рекао да данашњи разговори свакако нису били лаки и да постоје две ствари око којих су се договорили.
Штампа

Вучић у Бриселу: Тражићемо заједнички именитељ за компромис

.

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су данашњи разговори у Бриселу били веома сложени и да је договорено да се они наставе како би се тражио заједнички именитељ компромисног решења, као и да се сачувају мир и стабилност у односима Београда и Приштине.
Александар Вучић је у краткој изјави новинарима после састанка у Бриселу рекао да данашњи разговори свакако нису били лаки и да постоје две ствари око којих су се договорили.
"Једна је да разговоре наставимо, да покушавамо да тражимо заједнички именитељ компромисног решења и друга ствар је да чувамо мир и стабилност у односима између Београда и Приштине", рекао је Вучић новинарима.
Штампа

Квалитетнија вода за пиће

.

У Мрамору отворен погон за пречишћавање воде
 
Прошле недеље је у Мрамору отворено постројење за пречишћавање отпадних вода које ће омогућити престанак загађивања Грачаничког језера.
Погон за пречишћавање отпадних вода налази се на источној страни језера, а отворен је захваљујући средствима Републике Чешке у оквиру пројекта чији је циљ побољшање квалитета воде у овом језеру.
Свечаном отварању погона присуствовали су представници Републике Чешке, косовске владе, општина Приштина и Грачаница и Регионалног водовода „Приштина“.
Штампа

Састанак Вучића и Тачија са Могеринијевом у Бриселу

.

Председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи састали су се у Бриселу са високом представницом ЕУ Федериком Могерини. Тројном састанку претходили су одвојени састанци Могеринијеве са Вучићем и делегацијом Приштине. У Бриселу је настављен дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине. Око 10.30 почео је тројни састанак председника Србије Александра Вучића, косовског председника Хашима Тачија и Федерике Могерини.
Штампа

Дрецун о КиМ: Треба нам предвидив сарадник на другој страни

.

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже за РТС да ће се на линији Вашингтон–Париз–Берлин много тога одлучивати, те да Србија треба тамо да заступа своје интересе када је реч о КиМ.
Милован Дрецун је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се ствара онај недостајући простор за постизање компромиса када је реч о решењу питања Косова
"Приштина инсистира на ставу који затвара врата нормализацији, а то је признавање независности, а ту нема простора за компромис", истакао је Дрецун.
Штампа

Вучић се састао с Макроном у Паризу

.

Председник Србије Александар Вучић састао се у Паризу са председником Француске Емануелом Макроном. Током радне посете, Вучић са Макроном разговара о билатералним односима, нарочито о економској сарадњи двеју земаља, затим о ситуацији у региону, са посебним освртом на дијалог Београда и Приштине, као и о европским интеграцијама Србије. По завршетку сусрета биће одржан радни ручак, који Макрон приређује за Вучића у Јелисејској палати, након којег је предвиђено обраћање двојице председника, наведено је у саопштењу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија