Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  •  

  • Положај Срба на Космету одувек је био тежак
  • Назарбајев допутовао у Београд
  • Дрво као почетак једне нове приче
  • Деца са КиМ у Влади Републике Српске
  • Породилиште добило скрининг апарат

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Породилиште добило скрининг апарат

.

Хуманитарна акција ''Срце за децу'' у Грачаници 
 
У склопу акције ''Срце за децу'', представници ''Блиц фондације'' уручили су породилишту у Грачаници скрининг апарат за рано откривање могућег оштећења слуха код новорођених беба.
Примајући овај вредан поклон представници Клиничко-болничког центра Приштина-Грачаница,  рекли су да ће сада услуге које пружа ова болница бити подигнуте на виши ниво.
Штампа

Деца са КиМ у Влади Републике Српске

.

Петог дана боравка у Републици Српској малишане са КиМ примио је највећи државни врх, пријем је уприличен у згради Владе.Друзење је започето интонирањем химне ,,Моја Република,, у интерпретацији ученика . Ово је пети пут да Одбор за помоћ Србима на КиМ организује боравак деце у Српској.
Око 500 најбољих ученика дочекали су председник Народне скупштине Недељко Чубриловић, председница Владе Жељка Цвијановић и министри као и генерални конзул Србије Владимир Николић.
Сви они су за ове малишане имали исте жеље да им боравак на простору Републике Српске буде пријатан и да уживају у слободи и дружењу са домаћинима.
Штампа

Етно – фестом чувају народну традицију

.

У општини Партеш
 
На брду Главичица, где се налазе остаци средњевековне цркве Свети Спас, у селу Доња Будрига у општини Партеш у суботу 27. августа биће одржана друга по реду културна манифестација под називом „Главичица Етно Фест 2016“.Како кажу организатори овог догађаја, главни циљ је да се преко различиих културних садржаја промовишу пре свега културно наслеђе и богата народна традиција Косовског Поморавља. У склопу ове манифестације  одржава се и ликовна колониија у селу Партешу која је окупила ликовне ствараоце и уметнике из овог региона, али и са простора Централне Србије.
Штампа

Дрво као почетак једне нове приче

.

Расадник пауловније у Грачаници
 
Пауловнију, дрво пореклом из Кине чије је примена у индустрији вишенаменска, у Грачаници у свом пластенику гаји Живојин Ћирковић. Он нам је објаснио да је реч о листопадном дрвету које се одликује лепим цветовима, великим  листовима и што је јако важно, брзим растом. Може да се користи као огревно дрво, за израду намештаја, музичких инструмената, делова за авионе и бродове и друго. Пауловнија је за индудријску прераду спремна након седам до 10 година.
Штампа

Лука за писце у расејању

.

Са  Љубишом Симићем, песником и председником Удружења писаца“ Седмица“, секције УКС у Франкфурту на Мајни
                                             
Велико упориште налазимо у раду са младима. Кроз наше активности покушавамо да отргнемо подмладак од асимилације или да тај процес колико је то могуће успоримо, каже Симић
Штампа

Назарбајев допутовао у Београд

.

Председник Казахстана Нурсултан Назарбајев стигао је у тродневну посету Србији, јавио је РТС.
На аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је председник Србије Томислав Николић.
Назарбајев је дошао на позив Николића, а први званични састанци и свечани дочек биће организовани сутра.
Током тродневне посете Николић ће Назарбајеву уручити Орден пријатељства првог степена, а два председника присутвоваће церемонији откривања бисте казашком песнику Жамбилу Жабајеву.
Штампа

Напад на РТК починили противници споразума о демаркацији

.

У двориште седишта Радио-телевизије Косова (РТК) у Приштини у понедељак касно увече бачена је ручна бомба, саопштила је данас косовска полиција, а одговорност за тај напад преузели су активисти који протестују против планираног споразума о демаркацији са Црном Гором, јавља Ројтерс.
Предајници у дворишту РТК су благо оштећени, али нема жртава и емитовање програма није било прекинуто, рекао је данас неименовани полицијски званичник, преноси британска агенција.
За напад ручном бомбом на РТК одговорност су преузели активисти који живе у близини границе са Црном Гором, како је наведено у писму које су данас објавили косовски медији.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија