Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  •  

  • Положај Срба на Космету одувек је био тежак
  • Улазак Косова у УНЕСКО покренуо би исељавање Срба
  • Стојановић: Неће нас спречити да помогнемо повратак расељених
  • Симић: Обнављањем светиња обнављамо себе
  • Напад на РТК починили противници споразума о демаркацији

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Напад на РТК починили противници споразума о демаркацији

.

У двориште седишта Радио-телевизије Косова (РТК) у Приштини у понедељак касно увече бачена је ручна бомба, саопштила је данас косовска полиција, а одговорност за тај напад преузели су активисти који протестују против планираног споразума о демаркацији са Црном Гором, јавља Ројтерс.
Предајници у дворишту РТК су благо оштећени, али нема жртава и емитовање програма није било прекинуто, рекао је данас неименовани полицијски званичник, преноси британска агенција.
За напад ручном бомбом на РТК одговорност су преузели активисти који живе у близини границе са Црном Гором, како је наведено у писму које су данас објавили косовски медији.
Штампа

Стојановић: Неће нас спречити да помогнемо повратак расељених

.

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановиц позвао је данас све на уздражаност, а институције да помно прате шта се у Мушутишту дешава и да се не дозволи да неко намерно ствара или жели да створи сукоб, тамо где не би требало да га буде - на теми права људи да се врате у своје куће. 
Стојановић је говорио на конференцији за новинаре поводомм постављања билборда у селу Мушутиште, у општини Сува Река, на коме су слике страдалих цивила и припадника Ослободилачке војске Косова, уплаканих Албанки и разрушених кућа.
На билборду, на албанском и енглеском пише:“Ово су локални Срби из Мушутишта оставили када су отишли“.
Штампа

Симић: Обнављањем светиња обнављамо себе

.

 У манастиру Девич, који се налази у општини Србица на северу Косова, данас је организована акција уклањања остатака спаљеног манастирског конака и помоћног објекта.
Током мартовског погрома 2004. године манастир Девич је у потпуности спаљен, а његова обнова још траје.
"Уз благослов мати Анастасије окупили смо се у овде да уклонимо остатке манастирског конака, који је запаљен 2004. године и у оваквом стању као што видите стоји до данас", казао је председник Српске листе Славко Симић
Штампа

Стојановић: Врло добра сарадња са Кфором

.

 Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић данас је, команданту Кфора Гиљерму Луиђију Миљету чији мандат истиче 1. септембра, захвалио на сарадњи коју је оценио као врло добру.
Стојановић је на састанку команданту Кфора посебно захвалио на помоћи око организовања тродневног кампа у Мушутишту, када је 25 волонтера заједно са радницима Кабинета заменика премијера радило на рачшишћавању црквеног дворишта и припреми терена за храмовну славу Велику Госпојину.
Штампа

Експлозија у дворишту РТК, нема повређених

.

Извор: Тањуг
 
Снажна експлозија ођекнула је синоћ у дворишту РТК, у непосредној близини сателитских предајника, јавила је та телевизија, наводећи да нико није повређен.
Експлозија је ођекнула синоћ, нешто пре 22 сата.
Полиција је блокирала зграду телевизије и у потрази је за доказима како би утврдила да ли је зграда Радио телевизије Косова нападнута екплозивном направом.
У тренутку експлозије у просторијама РТК били су новинари и остали запослених које је експлозија узнемирила.
Штампа

Оболело 2609 грла, угинуло 49

.

Алармантна зараженост говеда Квргавом  кожом на Косову и Метохији
 
Вакцине за сада нема. – Буша отпорна и на ову болест
Болест квргаве коже се проширила на све општине на Косову и Метохији. Агенција за храну и ветеринарство из Приштине званично је признала да нема вакцина за ову болест говеда. До сада је на КиМ  од ове болести  погођено 2.609 грла док је 49 грла угинуло. Иначе, болест квргаве коже је погодила и драгашку општину на Шар планини. Фармери из Драгаша вакцину набављају из Албаније.
Штампа

Николић: Косово неће бити чланица УН упркос притисцима

.

 Косово неће бити чланица УН док постоји Србија и њени пријатељи у оваквој организацији Савета безбедности УН и његових сталних чланица, изјавио Николић.
"Велики је притисак на државе које нису признале независност Косова да то учине, треба издржати све то, борити се свим снагама и никада та такозвана држава Косово неће постати чланица УН, док постоји Србија и њени пријатељи у оваквој организацији Савета безбедности УН", рекао је Николић новинарима.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија