Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Вучић: Стабилно и чврсто финасирање, реално скројен буџет
  • Споразумом о правосуђу Србима достижнија правда
  • Поносан сам што Срби на Космету препознају мој рад
  • Вучић: Србија рачуна на ЕУ, она више може да рачуна на Србију
  • Можда већ следеће недеље договор о поглављима

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Вучић: Стабилно и чврсто финасирање, реално скројен буџет

.

Направили смо чврсто и стабилно финансирање и ово је најбоље кројен, а реално скројен буџет, изјавио је премијер Александар Вучић у обраћању посланицима у парламенту, у којем је у току расправа о предлогу буџета за 2017. годину.
"Веома сам поносан на ту чињеницу", истакао је премијер и подсетио да је за ову годину био предвиђен дефицит од 122.1 милијарде динара, а што је оцењено као добар дефицит на путу изласка из кризе и две године мандата владе и разговора са ММФ.
На данашњи дан имамо суфицит од 31 милијарду, прецизирао је Вучих, прецизирајући да је реч о владином буџету.
Штампа

Можда већ следеће недеље договор о поглављима

.

 Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и комесар ЕУ за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан изразили су данас очекивање да се већ следеће недеље може постићи договор о отварању нових преговарачких поглавља.
"Обострано је констатован напредак у процесу европских интеграција Републике Србије и очекује се да се већ следеће недеље може постићи договор о отварању нових преговарачких поглавља", пише у саопштењу Министарства спољних послова.
Како се наводи, у разговору је истакнута потреба да се у приступном процесу задржи динамика, упркос свим изазовима са којима се Европска унија суочава.
Штампа

Вујовић: Буџет за наставак економских реформи Србије

.

Нови буџет представља наставак фискалне консолидације и економских реформи Србије, рекао је министар финансија Душан Вујовић, образлажући пред посланицима Предлог буџета за 2017. годину.
"Озбиљно је побољшан кредитни рејтинг Србије, која се данас налази само на једну или једну и по степеницу до инвестиционог рејтнига који омогућава нашој земљи да без важећег аранжмана са ММФ-ом да сама приступа изворима средстава на светко тржишту који су много јефтинији у смислу каматне стопе и много издашнији и бољи по питању рокова", рекао је Вујовић.
Штампа

Вучић: Србија рачуна на ЕУ, она више може да рачуна на Србију

.

 Премијер Александар Вучић захвалио Европској унији на 80 милиона евра за реформу јавне управе уз поруку да Србија рачуна на ЕУ и да ЕУ може да рачуна на Србију још више.
Он је на прес конференцији коју је држао са Јоханесом Ханом након потписивања Уговора за подршку ЕУ темељној трансформацији српске јавне управе, поручио и да смо постигли до сада добре резултате, али да ако желимо да они буду одрживи и да се даље напредује да је потребно да себе реформишемо и мењамо.
Штампа

Данас расправа о буџету, Вучић у скупштини поподне

.

У Скупштини Србије данас ће почети начелна расправа о буџету за 2017. године.
Предлог буџета образложиће министар финансија Душан Вујовић, а председница Скупштине Маја Гојковић најавила је да ће се премијер Александар Вучић поподне прикључити у парламенту посланицима и члановима свог кабинета.
Вучић ће доћи на седницу после сусрета са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.
"Вучић жели да лично представи буџет и да води суштински разговор о томе шта је добро у економији у Србији, како је то за кратко време влада Србије успела да добије похвале ММФ-а, Фискалног савета, синдиката и послодаваца", рекла је Гојковићева.
Штампа

Споразумом о правосуђу Србима достижнија правда

.

Објашњавајући да недавно постигнути споразум између Београда и Приштине око правосуђа  проистиче из реалног  чињеничног стања  и да ће захваљујући поменутом договору корист за српски народ у Покрајини бити значајна, јер ће, како појашњава,  у судским већима бити више српских судија као и српских тужилаца у тужилаштвима, Милован Дрецун, председник Одбора за Косово и Метохију у интервјуу за „Јединство” сматра и да ће поменутим споразумом правда за Србе на Космету бити достижнија.
Штампа

Поносан сам што Срби на Космету препознају мој рад

.

Веома сам поносан што Срби у Покрајини препознају мој рад и моју искрену жељу и намеру да  уз помоћ хуманих људи широм Републике Српске помогнем нашим најугроженијим становницима на Косову и Метохији. Овим речима Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Србима на Космету из Бања Луке у разговору за „Јединство” истиче своју захвалност на недавно додељеном признању за почасног грађанина севера Космета. Признање које му је додељено за градску славу општине Косовска Митровица - Митровдан, Арлов оцењује круном свог хуманитарног рада и својих досадашњих активности у јужној српској покрајини које је, каже, започео после једностраног проглашења косовске независности.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија