Интернет издање - вести се дневно ажурирају

  •  

  • Вучић са амбасадорима ЕУ о интеграцијама, КиМ
  • Вучић: Чекамо и надамо се да ће Заев одржати реч о Унеску

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Српска листа: Србије ће, упркос свему, увек бити на Косову и Метохији

.

"Александар Јаблановић ће, очигледно, по налогу својих шефова у Приштини имати у предизборној кампањи један једини задатак – да лажима покушава да што више оцрни Српску листу и створи конфузију код српских бирача на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу Српске листе.
Из Српске листе истичу да "након што је Јаблановићу пропао покушај да разбије Српску листу, он покушава да изазове мржњу и нејединство међу Србима на Косову и Метохији".
Штампа

Вучић са амбасадорима ЕУ о интеграцијама, КиМ

.

Вучић се састао са амбасадорима земаља чланица Европске уније и отправником послова Делегације ЕУ у Србији
 
Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадорима Европске уније и отправником послова делегације ЕУ у Србији Оскаром Бенедиктом, о препорукама ЕУ у процесу европских интеграција, застоју у преговорима са Приштином и проблемима са формирањем Заједнице српских општина.
На састанку је било речи и о извештају о поглављима 23. и 24, али и Вучићевим приоритетима као изабраног председика Србије.
Штампа

Унела сове у Римски бунар

.

Изложба Естер (Зајми) Милентијевић на Калемегдану
                                   
Са ових радова избија мир и спокој, који исијава из људи који су пронашли своју суштину, рекла је Оља Шестаков, песникиња и критичар
Недавно је у галерији Београдска тврђава на Калемегдану, тачније у Римском бунару, уметница мр Естер (Зајми) Милентијевић имала изложбу под насловом Инсталације “Спиритуална еластичност“.  Естер Милентијевић је за ову прилику, користећи креативну метафору изразила своје емоције, на радовима са мотивом сове, које шаљу снажне визуелне поруке. Начин представљања сова  изазива и код примаоца порука разноврсне утиске и осећања. 
Штампа

Премијер обилази радове на мосту Братољуб у Љубовији

.

Председник Владе Србије Александар Вучић обићи ће данас радове на мосту "Братољуб" у Љубовији поводом спајања обала реке Дрине, саопштено је из Владе.
Присуствоваће председник Србије Томислав Николић, председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Владе Српске Жељка Цвијановић и министри влада Србије, Републике Српске и БиХ, најављено је из кабинета потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства Зоране Михајловић која ће, такође, присуствовати обиласку радова.

Штампа

Дугорочно решење водоснабдевања

.

Грачаница добија нови водовод
 
У Општини Грачаница потписан је уговор о сарадњи између аустријске компаније ''Остап'' и ове локалне самоуправе на основу кога би до краја године требало да се почне са изградњом потпуно новог водовода и дистрибутивне мреже.  Водоводна мрежа ће бити дужине 22 км, а поставиће се нови резервоар, пумпна станица и нови водомери.
Штампа

Да се не заборави

.

Срби у Гњилану прославили Спасовдан
 
Преостали Срби у Гњилану, којих има око педесеторо као и неколико десетина њихових сународника који су дошли из околних села прославили су традицинално Спасовдан, велики православни празник, који се у овом граду светкује вековима. У јутарњим сатима парох први Гњилански, свештеник Раде служио је пригодну литургију у храму Светог Николе. Након тога учесници литургије су у црквеном дворишту светковали празник уз трубаче, који су дошли из Врања.
Штампа

Истраживање усменог и писаног наслеђа

.

Свети Кирило и Методије слава Института за српску културу Приштина –Лепосавић
 
Дан славе ове установе установљен 2001,након што је Институт нашао своје привремено седиште из Приштине у Лепосавић,где и данас ради.
Лепосавић ,24.маја-Резање славског колача у просторијама Института обавио је отац Југослав Марјановић у присуству радника ове установе и бројних гостију.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија