Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Вучић: Важно да људи виде у колико смо тешкој ситуацији
  • Дачић: Шта Приштина слави и шта су урадили за 11 година?

Прочитајте наше
штампано издање

Штампа

Дачић: Шта Приштина слави и шта су урадили за 11 година?

.

После 11 година од једнострано проглашене независности Косова, јасно је да је пројекат Приштине доживео потпуни пораз, јер без договора са Београдом нема решења тог питања и то је највећи допринос српске политике који смо дали у протеклом периоду, наводи шеф српске дипломатије Ивица Дачић.
Ивица Дачић је истакао да не зна шта Приштина данас слави и упитао шта су они урадили за 11 година.
Штампа

Вучић: Важно да људи виде у колико смо тешкој ситуацији

.

Председник Александар Вучић рекао је, на крају учешћа на Минхенској безбедносној конференцији, да му је најважније то што су сви видели, и у Минхену и пре тога у Србији, колико је тешка атмосфера када је реч о решавању питања Косова.
Било је, истиче председник, једнако важно да водећи светски политичари у Минхену чују шта је истина, наш став и контрааргументе и одговор на оно што Приштина иначе прича страним партнерима.
Штампа

Дрецун: Косово – генератор нестабилности у региону

.

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је за РТС да територија Косова и Метохије генератор нестабилности у региону и да не може да добије пуно међународно признање.
Милован Дрецун је, гостујући у Дневику РТС-а поводом 11 година од једнострано проглашене независности Косова, рекао да режим у Турани има разлгоа да слави јер је на добром путу да територију КиМ насилно припоји.
Додаје да разлога за славље имају и великоалбански сепаратисти, глобална албанска мафија и радикални исламисти.Међутим, каже да немају разлгоа за славље они који живе на Косову и Метохији, а посебно они који нису Албанци.
Штампа

Јевтић: Грађани Косова и Метохије немају разлога за славље

.

Због лошег стања економије, стања у друштву и можда најлошијих односа косовских лидера са ЕУ и САД, као и недостатка поверења у косовске институције, грађани Косова и Метохије немају посебног разлога за славље наводи за РТС Далибор Јевтић, министар за повратак и заједнице у оставци и потпредседник Српске листе.
Далибор Јевтић је  гостујући у Јутарњем програму РТС-а навео да треба да се подвуче црта и види шта је протеклих година решено и шта тек треба да се реши.
"Уместо што косовски Албанци данас славе, треба да се подвуче црта, да се сви погледамо у очи и да кажемо шта је то што нисмо решили и шта је то што треба да буде решено" рекао је Јевтић.
Штампа

Поповић: Косово је Србија, државу неће добити

.

Иако су пре једанаест година, уз нескривену подршку појединих западних земаља, "шиптарски сепаратисти" у Приштини прогласили независност, своју државу нису добили нити ће је икада добити, поручио је председника Српске народне партије (СНП) и министар у Влади Србије Ненад Поповић.
"Скупштина Србије је такве одлуке сепаратиста поништила и тиме обавезала све власти у Србији да чврсто бране нашу државну територију", навео је Ненад Поповић у саопштењу.
Оценио да је лажна држава на тлу Србије постала, на срамоту својих западних заштитника, легло криминала, трговине наркотицима и људским органима, самовоље ратних злочинаца и насиља над српским становништом.
Штампа

Како Срби и Албанци дочекују годишњицу једностраног проглашења независности КиМ

.

ИЗВОР: РТС
 

На Косову и Метохији Албанци обележавају 11 година од једностраног проглашења независности. Већина годишњицу дочекују са изневереним очекивањима, а самопро
глашену државност крње повлачења признања од до сада укупно 13 земаља. Али и одлуке – Интерпола да још једном одбаци захтев Косова за пријем и Брисела да одложи визну либерализацију. Дописник РТС-а каже да свих ових година од 1999. Албанци као већина нису прихватали Србе онако како је то гарантовала и обећавала међународна заједница.
Штампа

СЛ:Албански екстремисти послали јасну поруку свим Србима да се не враћају на своја имања

.

На данашњи дан сећамо се невино страдалих Срба у Ливадицама који и након 18 година чекају правду и хапшење злочинаца који су одузели 12 живота. "16. фебруара 2001. године екстремисти на Космету су послали јасну поруку свим Србима да се не враћају на своја имања, у своје домове, села и градове" наведено је у саопштењу Српске листе.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија