Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Суд у Колмару одбио захтев Србије за изручење, Харадинај на слободи
  • Вучић: Оштар протест Француској, српски амбасадор из Париза позван на консултације
  • М.Ђурић: Одлука срамотна и представља увреду за цео српски народ
  • Синдикат се бори да сачува српску имовину и раднике на послу

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Срби са Космета јединствени у осуди одлуке француског суда

.

Потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић каже за РТС да Срби на Косову и Метохији исто мисле и реагују без обзира на то да ли су северно или јужно од Ибра. Истиче да их није изненадило оно што је изговорио Рамуш Харадинај и што се дешавало у Приштини. Упозорио је и међународне снаге да насиље у Македонији може да угрози ситуацију у јужној покрајини.
Срби на северу Косова и Метохије синоћ су протестовали због ослобађања Рамуша Харадинаја. Иако протеста није било јужно од Ибра, потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић каже да су Срби јединствени у осуди одлуке француског суда.

Штампа

Ђурић: Немам одговор на питање о наставку дијалога

.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је изјавио данас да пуштање Рамуша Харадинаја на слободу показује велико лицемерје и да после овог шта се десило нема одговор на питање да ли ће Београд и Приштина наставити дијалог.
Београд доживаљава пуштање Харадинаја као тешку увреду, за жртве, српско и међународно правосуђе, а Ђурић каже за РТС да се Београд ставља под још већи пристисак.

Штампа

Вучић разговарао са Лавровом о одлуци француског суда

.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом кога је упознао са поступком француских власти у случају Харадинај.
Министар спољних послова Руске Федерације изразио је искрено разумевање за ставове и позиције Владе Србије по том питању, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за односе с медијима.
Штампа

М.Ђурић: Одлука срамотна и представља увреду за цео српски народ

.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је "одлука Француских власти да на слободу пусте Рамуша Харадинаја срамотна и представља увреду за цео српски народ, за жртве , за оне чије су породице претрпеле неке од најмонструознијих злочина у двадесетом веку".
"То показује да се Француска према нашој држави понела на неприхватљив начин, на начин пун непоштовања према нашим институцијама , према нашем народу, према жртвама , према потреби да се људима који су починили монструозне злочине, који су обезглављивали деветомесечне бебе, силовали , палили, пљачкали , за шта постоје докази и сведоци који су достављени Француској, да им се суди а не да се пуштају на слободу као слободни грађани, ругајући се на тај начин принципима свих вредности, демократских, европских, људских ...", рекао је Ђурић.
Штампа

Николић: Одлука о Харадинају поручује да је убијање Срба оправдано

.

Председник Србије Томислав Николић је, након одлуке француског суда да не изручи Рамуша Харадинаја Србији, која га терети за злочин над Србима, упутио је писмо француском колеги Франсоа Оланду у којем је поручио да је она политичка и да је, нажалост, још више утврдила уверење да нема правде за српске жртве.
Николић је поручио да је таква одлука дубоко потресла српску јавност, те да је одлуком Апелационог суда у Колмару на слободу пуштен злочинац који ће, овим чином француских власти, остати некажњен.
Штампа

Вучић: Оштар протест Француској, српски амбасадор из Париза позван на консултације

.

Влада сматра да је одлука суда у Колмару да не изручи Рамуша Харадинаја срамна, скандалозна, противправна и апсолутно неправична, рекао је премијер Александар Вучић. Најавио је да ће амбасадор Србије из Париза бити позван на консултације и да ће бити упућена протестна нота Француској.
Србија ће Француској упутити протестну ноту због одлуке суда у тој земљи да не изручи Рамуша Харадинаја и позваће свог амбасадора из Француске на консултације у Београд, најавио је премијер Александар Вучић.
Штампа

Ванредна седница Владе

.

Одржана је ванредна седница Владе коју је премијер Александар Вучић заказао након одлуке суда у Француској да не изручи Рамуша Харадинаја Србији. Премијер Вучић, министарка правде Нела Кубуровић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић обратиће се медијима у 13.15 у Прес-сали Владе Србије.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија