Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Николић: Приоритет Србије чланство у ЕУ
  • Шта то нисмо урадили, нема "завртања ушију" Србији тек тако
  • Шеф Унмик-а посетио Општину Грачаница
  • Косовска Митровица: Немом шетњом против насиља

Прочитајте наше
штампано издање

...c
...c
...c
Штампа

Из Крњаче у своје станове

.

У новим зградама у Камендину (Земун) усељено 36 избеглих и расељених породица
 
 У земунском насељу Камендин кров над главом добило је 36 избегличких и породица расељених са Косова и Метохије, који су живели у колективном центру „ПИМ Крњача“.
Свечаном отварању објекта присуствовали су комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, заменик градоначелника града Београда Андреја Младеновић, заменик шефа Делегације Европске уније у Републици Србији Оскар Бенедикт, шеф Председништва УНХЦР у Републици Србији Ханс Фридрих Шодер и градски секретар за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.
Штампа

Шта то нисмо урадили, нема "завртања ушију" Србији тек тако

.

Мандатар за састав нове Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће европским званичницима на предстојећем самиту у Паризу да Србија остаје посвећена напретку, реформама и европском путу, али да нико не треба да мисли да се Србији тек онако могу "завртати уши".
"Нисам нарочито уплашен списком званица па да не смем да изнесем шта је српски став", рекао је премијер на прес конференцији и додао да очекује подршку од ЕУ званичника, укључујући Ангелу Меркел, Матеа Ренција, Франсое Оланда и других и да ће тражити јасне одговоре зашто се Србији не отварају поглавља.   
Вучић је рекао да је Србија урадила све што је требало за отварање поглавља 23 и 24, да није могао да сакрије разочарење у разговору са бројним званичницима ЕУ што до тога није дошло, те да очекује да се Србији објасни шта је то што није урадила.
Штампа

Николић: Приоритет Србије чланство у ЕУ

.

Циљ Србије је мир и стабилност, непризнавање једнострано проглашене независности Косова, очување становништва и културног наслеђа на КиМ, док је спољно-политички приоритет пуноправно чланство у ЕУ, поручио је данас председник Србије Томислав Николић.
Николић је, поводом завршетка школовања полазника 5. класе Високих студија безбедности и одбране и 59. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране, истакао да евроинтеграција Србије неће бити заустављена упркос недавној одлуци Велике Британије да изађе из Европске Уније.
Штампа

Шеф Унмик-а посетио Општину Грачаница

.

Председник општине Грачаница Владета Костић састао се са шефом Мисије привремене управе УН на Косову Захиром Танини и његовим тимом.
Шефа Унмик-а занимала је актуелна ситуација у општини Грачаница, а једна од тема разговора била је и будућа сарадња са том привременом административном мисијом.
Костић је Танинија упознао са досадашњим резултатима, информисао га о тренутним и будућим пројектима и упознао са највећим проблемима са којима се општина Грачаница суочава.
Штампа

Новчано кажњавање за паљење стрњишта

.

Упозорење из општине Грачаница
 
Општина Грачаница упозорава мештане да је у току предстојеће жетве забрањено паљење,стрњишта и да ће надлежне службе спроводити контроле и новчано и прекршајно кажњавати све,који након и у току жетве пале стрњишта на својим њивама или на њивама чији су корисници.  
Општинска одељења инспекције и јавних служби, у складу са законом и у сарадњи са полицијом, обилазиће терен на целој територији општине Грачаница, 24 часа дневно, и никоме неће бити дозвољено да пали стрњишта.
Штампа

За збрињавање 69 домаћинстава

.

Избегличким породицама са територије града Београда уручени уговори за куповину сеоских кућа
                              
Регионални стамбени програм РС спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а а финансира се средствима ЕУ. Вредност помоћи по породици износи 11 000 евра                                
У Свечаној сали Скупштине града Београда уручени су уговори о донацији за куповину  69 сеоских кућа са окућницом, и пакета додатне помоћи, избегличким породицама које имају пребивалиште на територији града Београда,  у оквиру трећег потпројекта Регионалног стамбеног програма Републике Србије. 
Штампа

Вучић: Никоме нећу дозволити да гази Србију

.

Премијер Србије Александар Вучић је поручио да жели најбоље могуће односе са Босном, али да никоме неће дозволити да гази Србију.
"Желим најбоље могуће односе са Босном и Бошњацима, али је извесно да ни њима ни било коме дрогом нећу дозволити да газе Србију", рекао је Вучић за "Ало", поводом изјаве начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића да је државни врх Србије непожељан у Сребреници.
Дураковић је недавно рекао да у Потоцарима 11. јула нису пожељни појединци и представници институција које негирају геноцид, али да упркос томе та општина жели добру сарадњу са Србијом. Вучић је после те изјаве рекао да је Србија разумела поруке из Сребренице и да не жели да прави проблеме. 
"Имају право на то да некога желе или не желе. Нећемо да правимо проблем и прихватамо њихову идеју да смо вишак у Сребреници. Они су код нас увек добродошли. И ми смо били добродошли пре неколико месеци", казао је тада Вучић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија