Интернет издање - вести се дневно ажурирају
  • Обележавање Дана државности, централна церемонија у Орашцу
  • Вељку Одаловићу забрањен улазак на КиМ
  • Ђурић: Документ Приштине није платформа за, већ против дијалога

Прочитајте наше
штампано издање

Штампа

Ђурић: Документ Приштине није платформа за, већ против дијалога

.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да документ који је усвојила Приштина није платформа за дијалог, већ против дијалога са Београдом и окренут је, како оцењује, ка томе да га сруши.
"Ово што су усвојили нема никакве везе са намером за постизање договора. Ово је списак жеља сепаратиста у Приштини, нереални документ, окренут ка томе да сруши дијалог и извргне га руглу", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.Истакао је да ако у Приштини желе дијалог, треба да укину антицивилизацијске таксе и престану да газе права Срба на КиМ.
Штампа

Вељку Одаловићу забрањен улазак на КиМ

.

Председнику владине Комисије за нестала лица и шефу Радне групе за нестала лица под покровитељством генералног секретара УН, Вељку Одаловићу пре два дана није дозвољен улазак на КиМ. Породице српских жртава данас затражиле хитну реакцију међународних званичника.
Вељку Одаловићу није дозвољен улазак после вишечасовног задржавања на административном прелазу Јариње, саопштили су представници управних одбора удружења породица несталих, киднапованих и убијених лица на КиМ
Поводом забране коју је донело косовско министарство спољних послова, а на основу такозване "црне листе", породице српских жртава протестују и траже хитну реакцију међународних званичника, као и хитно укидање неосноване забране човеку који се већ деценијама самопрегорно бори за проблеме породица несталих лица, наводи се у саопштењу.
Штампа

Обележавање Дана државности, централна церемонија у Орашцу

.

Србија низом манифестација обележава Дан државности. Премијерка Ана Брнабић је на централној државној церемонији прославе Сретења у Орашцу поручила да су преломни догађаји из историје важни за разумевање овог тренутка у којем се Србија поново суочава са изазовима, изборима и одлукама које ће креирати будућност, као и да се не треба плашити изазова или неуспеха, већ да би требало бити храбар и одлучан у превазилажењу препрека, као што су то наши преци били.
Централну државну церемонију у Орашцу предводила је председница Владе Ана Брнабић која је у обраћању истакла да је наша визија модерна Србија и да ћемо победити у томе.
Штампа

Симић: Потребне радикалније мере међународне заједнице

.

Потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је данас да оглушавање Приштине на захтеве из света да укине таксе на робу из централне Србије говори да се "отргло контроли оно сто је Запад створио" (Косово) и да међународна заједница мора да примени радикалније мере ако хоће да се дијалог настави и дође до компромисног решења.
Штампа

Вучић: Знам колика је снага Србије

.

Србија ће бити све јача, али је на нама да никоме не претимо и да ни са ким не улазимо у сукобе, већ да јачамо земљу, економски и на сваки други начин, поручио је председник Србије Александар Вучић из Богатића, прве тачке у оквиру посете Мачванском округу. Председник обишао Лозницу, Љубовију и Крупањ.
Штампа

Монтгомери упозорава: Пазите се провокација Приштине

.

Све док САД и ЕУ не буду спремне да конкретно казне косовске Албанце, на пример укидањем финансијске помоћи, они неће одустати од садашњег понашања, уверен је бивши амерички амбасадор у Србији Вилијам Монтгомери.
"Оно што ја тражим нису – реч и/или демарши, већ конкретни кораци, као што је укидање финансијске помоћи. Све док САД и ЕУ не буду спремне да их конкретно казне, косовски Албанци неће одустати", каже Вилијам Монтгомери за Тањуг.
Штампа

Вучић: У Приштини усијане главе, нисам оптимиста

.

Никада никоме нећемо дозволити да протерује, унижава, напада српски народ на КиМ или било где друго где наш народ живи, поручио је председник Александар Вучић у Лозници, током кампање "Будућност Србије". Сматрам да нема смисла да разговарамо о неким важнијим стварима ако немамо слободан проток робе, услуга и људи, истакао је председник.
У Приштини су усијане главе, рекао је председник Александар Вучић у Лозници поводом изјаве Харадинаја да таксе неће бити укинуте без обзира на нови захтев САД, те упозорења шефици европске дипломатије Федерики Могерини да неће бити дијалога ако то питање умеша.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија