Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Одаловић: Обрађена значајна документација о злочинима ОВК

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић каже за РТС да је радна група за истраживање злочина тзв. ОВК на КиМ претресла архиве, радила са онима који су били у поседу било каквих информација и направила неколико важних и вредних докумената који ће, када буде нађен механизам за њихову размену са Специјалним тужилаштвом, бити у "озбиљној функцији доказивања злочина који су почињени на простору КиМ".
Вељко Одаловић, иначе члан Радне групе, рекао је за РТС да су урађене "три велике ствари", а прва је да је демаскирана командна структура тзв. ОВК до последњх организационих јединица и направљена директна веза појединаца из те структуре са злочинима који су се конкретно десили.
Штампа

Инсистирати на проналажењу извршилаца злочина

Поводом 19. Година од убиства 14 Срба, жетелаца у селу Бујанце, у општини Липљан, председник Српске листе Горан Ракић подсећа да је убијена правда и сигурност на Косову и Метохији за Србе и српски народ. “Злочин који је прошле године напунио пунолетство без одговорних иза решетака, али и без истраге коју је Еулексово правосуђе обуставило и тиме након етничког злочина 1999. године извршило и правни злочин,  наневши поново бол и јад породицама настрадалих”, наводи Ракић у саопштењу за јавност.
Штампа

Дачић: Хвала Чилеу због непризнавања Косова

На маргинама 13. скупа на врху Пацифичке алијансе који се одржава у Мексику, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић имао је радни састанак са министром иностраних послова Чилеа Роберто Ампуеро Еспиносом. У садржајном и пријатељском разговору, двојица министара спољних послова дали су позитивну оцену тренутне билатералне сарадње и сагласили су се да је потенцијал за њихов даљи развој, пре свега на пољу привредне сарадње, веома велики. 
Штампа

Ђурић: Злочин неизбрисива мрља на образу међународне заједнице

Поводом 19. годишњице мучког убиства српских жетелаца у Старом Грацком, подсећам да је тај злочин неизбрисива мрља на образу међународне заједнице, пред чијим очима су невини људи масакрирани, али и свих оних који су помогли да починиоци до данас не буду кажњени. Од представника привремених институција самоуправе у Приштини, који нечињењем заправо штите терористе, захтевам да прекину заверу ћутања о злочинима такозване ОВК и других криминално-терористичких група на Косову и Метохији, навео је у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Штампа

Нека кажу народу да желе да будемо таоци проблема на КиМ

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас критичаре, који су били на власти када је Црна Гора напустила заједничку државу и Косово прогласило једнострану независност, да кажу народу истину да желе да будемо таоци једног проблема, где, иначе, немамо никакву контролу. Они, каже, који су суучествовали у стварању лажне државе Косово сада критикују свако решење, критикују њега, као да је он створио тај проблем…

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија