Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Дрецун: Србија за компромис, не треба журити са решењем

Европска Унија инсистира да за годину дана, колико је остало до краја мандата шефице преговарачког процеса Федерике Могерини, дође до нормализације односа Београда и Приштине али не треба журити са решењем, каже председник скупштинског одбора за Космет Милован Дрецун.
Штампа

Вучић: Нема дијалога са онима који крше споразуме

Председник Србије и СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће дијалог у Бриселу бити настављен када Приштина престане да крши споразум ЦЕФТА. Може Тачи да јури Путина колико хоће, али неће добити подршку за било шта с чиме се Србија не сагласи, поручио је Вучић. "Никога не уцењујемо", истакао је Александар Вучић, поручивши да нема дијалога са онима који крше споразуме.
Штампа

Брнабићева на радном доручку фондације "Кербер"

Премијерка Ана Брнабић учествовала је јутрос, другог дана посете Немачкој, на радном доручку и дискусији у организацији фондације "Кербер", где је са члановима Бундестага, представницима фондација "Конрад Аденауер" и "Фридрих Еберт" и других непрофитних и привредних организација, разговарала о политичким и економским темама.
Штампа

Положај Србије је објективно ојачан

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ, БИВШИ АМБАСАДОР РС ПРИ УНЕСКУ О АКТУЕЛНИМ ПИТАЊИМА У ВЕЗИ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
 
Дипломата у пензији, бивши амбасадор Србије у Турској, Азербејџану, Ватикану и  при Унеску у Паризу, професор др Дарко Танасковић је врсни познавалац дешавања на  Косову и Метохији као и светској политици према јужној српској покрајини. Као и увек до сада, прихватио је разговор за „Јединство” у вези свих дешавања око  Космета. 
Штампа

ЕУ жели споразум Београда и Приштине у наредних годину дана

Европска унија као посредник у дијалогу Београда и Приштине учиниће све како би се у наредних годину дана, колико је остало до краја мандата шефице европске дипломатије Федерике Могерини, постигао споразум о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине, сазнаје Тањуг у Бриселу.
"Ми ћемо направити све у години која је остала да би дошло до свеобухватне нормализације односа, али нисмо једини од којих то зависи", речено је Тањугу у дипломатским изворима у Бриселу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија