Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Хоџић: Грађани да подрже оне који успешно воде Митровицу

Шефица администрације општине Северна Митровица Адријана Хоџић изјавила је данас да на предстојеће локалне изборе грађани треба да изађу у што већем броју и подрже оне који већ четири године успешно воде овај град. Хоџић је у саопштењу достављеном Радију Контакт плус навела да су избори празник демократије и да 22. октобра треба да бирамо најбоље који ће водити Северну Митровицу. "Још једном позивам да гласамо по савести, не заборављајући шта је у последње четири године за овај град и грађане учинио актуелни градоначелник Горан Ракић,"- навела је Хоџићева.
Штампа

Јевтић: Више нема изговора за ЗСО

Потпредседник косовске владе и министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић каже да изговора више не сме да буде и да ЗСО мора да буде формирана. Он је нагласио да Заједница српских општина мора да буде формирана онако како је договорено у Бриселу Неоспороно је да ће ЗСО бити формирана и инсистираћемо да то не буде 2021, како пише у владином програму, него већ у току наредне године, рекао је Јевтић за Политику.Јевтић каже да је први корак већ уцињен јер се ово питање налази у програму владе, у који је уврштен још један важан проблем, а то је повратак, али и опстанак Срба на Космету.
Штампа

Ђурић: Нисмо за то да проблеми Срба и Албанаца остану нерешени

Директор Канцеларије за Косово и Метохију и потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је да Србија не жели да проблем њене јужне покрајине и питање односа српског и албанског народа остану заувек нерешени, и да је зато унутрашњи дијалог који је иницирао председник Александар Вучић једини начин да ова генерација до решења дође.
Штампа

Дачић са шефовима дипломатија Таџикистана, Еритреје и Бутана

Последњег дана боравка у Њујорку, на маргинама заседања Генералне скупштине Уједињених нација, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић имао је више билатералних састанака. Министар Дачић разговарао је са министрима иностраних послова Таџикистана, Еритреје и Бутана, саопштило је Министарство спољних послова.  На састанку са шефом дипломатије Таџикистана Сираџидином Асловим, министар Дачић је односе две државе оценио пријатељским уз изражавање спремности Србије за унапређење сарадње у различитим областима, посебно у области трговинске и економске сарадње. 
Штампа

Ружић: Државни врх тражи историјско, одрживо решење за КиМ

Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији требало би да профилише јаснији став како приступити развезивању "косовског Гордијевог чвора", сви предлози су у оптицају, па и предлог о подели КиМ, сматра министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
"Од грађана, надлежних институција, академске заједнице и СПЦ очекујемо да чујемо и добијемо инпуте на који начин они сагледавају ову проблематику и да након тога, у епилогу, добијемо јаснији став како приступити развезивању 'косовског Гордијевог чвора", објашњава за Тањуг Ружић о томе шта очекује од дијалога који је покренуо председник Србије Александар Вучић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија