Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Непоштовање закона кад је реч о језику

Дебата у Медија центру поводмом Међународног дана матерњег језика
 
Највећи кршиоци поменутог закона су институције које би превашодно морале да поштују законске регулативе, оцена је учесника дебате у Чаглавици
У циљу промовисања језичке културе и разноврсности, као и вишејезичности, чланице Организације УН за образовање, науку и културу (УНЕСКО), 21. фебруара обележавају Међународни дан матерњег језика. Подацима кажу  да се у свету говори око 6.000 језика, а према мишљењу лингвиста, до краја овог века више од половине ће одумрети.
Штампа

Вучић са Лавровом у Вили "Мир"

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом у Вили "Мир" у Београду.
На конференцији за новинаре, председседник Александар Вучић рекао је да је Лаврову предао писмо за председника Русије Владимира Путина.
"Србија и Русија имају све бољу трговинску размену која је у 2017. премашила две милијарде и шесто милиона долара", рекао је Вучић.   
Штампа

Одаловић: Једно од најтежих питања судбина несталих

Председник Комисије владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић наводи да је једно од најтежих питања и најтежих последица сукоба на просторима бивше Југославије нерасветљена судбина више од 10.000 несталих у региону. Вељко Одаловић је нагласио да је на састанку председника Србије Александра Вучића са хрватским удружењима несталих лица показана спремност државног врха да се "интензивирају провере у свим архивима где се може доћи до података о несталима".

Штампа

Србија и Русија:180 година пријатељства, поверења и сарадње

Данас су пред нама велики задаци даљег јачања неисцрпног потенцијала српко-руског партнерства, убеђени смо да постоје сви неопходни предуслови за испуњење овог задатака, а главни је традиција пријатељства и поверења која је прошла вишевековна искушења, оценили су шефови дипломатија Ивица Дачић и Сергеј Лавров у заједничком тексту за "Политику" и "Руску газету".

Штампа

Вучић: Посета Јункера важна за грађане Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Делегације Европске уније, амбасадора Сема Фабриција који је најавио да председник Европске комисије Жан-Клод Јункер долази у понедељак у Београд, у оквиру западнобалканске турнеје, са циљем да потврди европску перспективу региона која је истакнута у недавно представљеној Стратегији проширења Европске уније.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија