Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Посланици Српске листе накратко у скупштинским клупама

Посланици Српске листе накратко су присуствовали седници косовске скупштине, како би убацили картице и спречили да им из процедуралних разлога буду одузети посланички мандати.
"Наши посланици су тиме испунили своју формалну обавезу да не одсуствују са седница дуже од шест месеци. Наглашавамо да нама није стало до самих посланичких мандата, већ да смо, као носиоци демократски изражене воље српског народа на Косову и Метохији, дужни да спречимо да на наша места буду доведени 'приватни Срби' Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја", истиче се у саопштењу.
Штампа

Лавров: Запад гура под тепих злочине почињене током бомбардовања

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров сматра да су западне земље први пут започеле с изменом међународног права када су бомбардовале Југославију 1999. Сергеј Лавров је у интервјуу за документарац Ен-Ти-Вија под називом "Окрет за 180 степени изнад Атлантика" рекао да западне земље прикривају злочине почињене током бомбардовања. Одговарајући на питање о бомбардовању кинеске амбасаде у Београду, Лавров је рекао да је напад можда био намеран.
Штампа

Поповић: Нећемо дати ни метар Косова

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић рекао је за РТС да Русија пружа велику подршку Србији када је реч о питању Косова и Метохије. Србија треба да поштује свој устав и Резолуцију 1244 и то је капитал за будућност, поручује министар.
Штампа

Шефови дипломатија Србије и Уругваја о билатералним односима

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који боравио у званичној посети Уругвају, састао се у Монтевидеу се са својим колегом, министром иностраних послова те земље Родолфом Нин Новоом. Ивица Дачић и Родолф Нин Ново су разговарали о актуелним билатералним питањима са посебним акцентом на сарадњу у међународним организацијама, економској сарадњи и будућим пројектима, саопштило је Министарство спољних послова Србије.
Штампа

Брнабић: Бомбардовање није било наша грешка

Председница Владе Србије Ана Брнабић поручила је да је бомбардовање СР Југославије било грешка других, а не грађана који су усред Европе на крају 20. века били жртве оних са којима су се у два светска рата борили. "За нашу заједничку будућност било би добро да и они буду тога свесни, да буду свесни грешке агресије над недужним становништвом", рекла је Брнабићева отварајући конференцију "Бомбардовање СР Југославије 20 година после".

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија