Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Српска листа: Мир и сигурност предуслов нормализације живота на КиМ

Српска листа најоштрије осуђује инциденте којима неко покушава да унесе немир међу Србе на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу које је медијима данас проследила Српска листа. "Очигледно је да некима смета мир који смо тешком муком изборили у претходном периоду, и да им недостаје простор за лов у мутном. Позивамо све надлежне институције да појачају своје ангажовање и осигурају безбедност грађана јер су мир и сигурност предуслов нормализације живота на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу.
Штампа

Дачић и Скот: Појачати дијалог на Балкану

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадор САД Кајл Скот разговарали су данас у Београду о јачању регионалног дијалога на Балкану и сарадњи САД и Србије. У разговору је посебно истакнута важност интензивирања регионалног дијалога, као пута ка очувању стабилности и укупном развоју земаља Западног Балкана и истакнута је снажна подршка САД том процесу, саопштило је Министарство спољних послова.
Штампа

Брнабићева и Такахара: Расте интерес за улагања у Србији

Председница Владе Ана Брнабић састала се са амбасадором Јапана у Србији Ђуићи Такахаром а у разговору је оцењено да су односи две земље на високом нивоу и да расте интерес јапанских привредника за улагања у Србији. Ђуићи Такахара је премијерку известио о завршетку изградње фабрике јапанског произвођача каблова за аутомобилску индустрију "Јазаки" у Шапцу, у којој је већ запослено 300 радника.

Штампа

Ђурић: Отвореност за сарадњу Канцеларије за КиМ са РХМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са директором „Руске хуманитарне мисије“ (РХМ) Јевгенијем Примаковим, са којим је разговарао о пројектима и активностима ове невладине организације у српским срединама на Косову и Метохији. Ђурић је, захваливши на помоћи народа Руске Федерације српском народу, истакао отвореност за сарадњу Канцеларије за КиМ са РХМ и спремност у пружању логистичке подршке активностима ове организације, као и информација и предлога неопходних за дефинисање приоритетних хуманитарних пројеката.

Штампа

Ђурић са делегацијом НВО Руска хуманитарна мисија

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састаће се данас са делегацијом невладине организације „Руска хуманитарна мисија“, коју ће предводити директор РХМ и помоћник председника Државне Думе Руске Федерације Јевгениј Примаков. „Руска хуманитарна мисија“ је непрофитна организација, основана ради остваривања хуманитарне и филантропске делатности, са циљем пружања помоћи страдалима у конфликтима, избеглицама и привремено расељеним лицима. Седиште Регионалног представништва РХМ за Балкан је у Београду. „Руска хуманитарна мисија“, поред Србије, успешно развија и реализује пројекте у Палестини, Ираку и Русији, а планира отпочињање делатности у Таџикистану и Јерменији.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија