Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Ђурић: Српске жртве неће бити бачене у сену

На данашњи дан обележава се 18 година од убиства 14 српских жетелаца у селу Старо Грацко код Липљана, а директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић рекао је да се карактер једног друштва одређује и по његовом односу према жртвама и поручио да Србија неће дозволити да ове и све друге жртве буду заборављене и бачене у сену. Говорећи о тренутној политичкој ситуацији на Косову и Метохији Ђурић је истакао да је битно да српски представници поступају смирено и неишитрено.
Штампа

Сви учесници победници

Обележен  јубилеј, педесетогодишњица  музичке манифестације ''Акорди Лешка''
       
Уз  сентиментлно подсећање на прохујале деценије, на певаче од којих су многи овде започели своју певачку каријеру негујући изворни народни мелос, на једно време, ентузијазам и енергију која се улагала несебично, одржани су педесети ''Акорди Лешка'', у овом месту на крајњем северу Косова и Метохије које је чувало традицију протеклих пола века. Организаторима, покровитељима и спонзорима уручене су захвалнице за све што су чинили у овом периоду да ова музичка манифестација опстане чувајући континуитет изворног народног стваралаштава.

Штампа

Такмичење певача аматера

''Акорди Лешка'', музичка манифестација слави пола века постојања

''Акорди Лешка'', манифестација са најдужом традицијом на подручју општине Лепосавић одржава се у овом месту на крајњем северу Косова и Метохије, ту где је и одржано прво такмичење пре тачно пола века.Окупља певаче аметере Ибарске долине од Рибарића до Краљева ,на такмичењу ''Први глас Ибарске долине'', а први покровитељ овог својеврсног догађаја било је ''Јединство'' из Приштине.

Штампа

Нове просторије за Дом здравља у Доњој Гуштерици

Средствима општине Грачаница адаптиран је други спрат новосаграђеног објекта Дома здравља у Доњој Гуштерици. "Задовољан сам јер се ситуација у здравству свакодневно побољшава", каже директор Одељења за здравство Александар Поповић.
Адаптиран је простор површине 375,35 метара квадратних, а Дом здравља је добио нових 12 просторија.
Средства је у вредности од 15.990 евра издвојило Одељење за здравство и социјалну заштиту.

Штампа

Општина Грачаница оснива Јавно комунално предузеће

Општина Грачаница ускоро ће формирати сопствено Јавно комунално предузеће "Екологија", одлучено је на јучерашњој редовној седници Владе Косова.
Како се наводи у саопштењу локалне самоуправе, директор за економски развој Општине Грачаница Александар Михајловић коментаришући одлуку Владе Косова истакао је да су након пар година успели напори локалне самоуправе о формирању Јавног комуналног предузећа.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија