Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Замењен трафо у Грабовцу

Општина Звечан 
                        
У селу Грабовац, општина Звечан ових дана је на иницијативу грађана, кабинета градоначелника Вучине Јанковића и одборника Ненада Радосављевића  замењен трафо. 
Дотрајали трафо јачине 400 киловата замењен је трафоом већег капацитета од 630 киловата и главни прекидач чија је јачина сада повећана за 20 одсто и износи 1000 ампера.
Општина и грађани дугују велику захвалност и колегма Ивану Тодосијевићу и Љиљану Бараћу који су несебично помогли у идентификацији и решавању овог проблема.
Штампа

Богатство студијских програма и велики број студената

ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ ОБЕЛЕЖИО 58 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА
 
Филозофски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици  обележио је данас 58. годишњицу од оснивања. Овај значајан датум у својој историји факултет је обележио свечаном академијом на дан када је ова најстарија високошколска установа на Косову и Метохији давне 1960. године и основана. 
Штампа

Повређене две особе

Инцидент на новоотвореној траси Via - Feratta  Берим у Зубином Потоку
 
Током отварања нове трасе Via - Feratta Берим у општини Зубин Поток, обрушио се камен којом приликом су повређене две особе. Камен се одронио на почетку нове трасе, на врху јаруге која се користи као силазна стаза са Виа - Фератта Берим.
Повређена је једна женска особа која је задобила повреду кука и њено спасавање са Via - Feratta трајало је пет сати. Један мушкарац је овом приликом задобио повреду главе од ударца камена и сам је сишао са стазе, саопштила је Via - Ferattaа.        
Штампа

ЗЛАТНА НИКА РАДИ КОМАЗЕЦ

Прво место и статуу Златна Ника у категорији новинске репортаже освојила је новинарка и уредница „Јединства”  Рада Комазец за потресну репортажу ”Молим Бога да ме узме  јер не могу жива у гроб”. Та репортажа је прави пример новинарске храбрости, бриљантног стила и жеље да се истраживањем дође до истине - наводи се између осталог у образложењу жирија
Штампа

У служби чувања српског језика и писма

Песнички сусрети ''Лазар Вучковић'' почели у Призрену
 
Песнички сусрети ''Лазар Вучковић'' више од 50 година  у славу лепе писане речи окупљају позната песничка имена из свих крајева Србије. Ове године песнички караван окупио се у Богословији ''Свети Кирило и Методије'' у Призрену и одатле кренуо на дводневно песничко путовање по Косову и Метохији.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија