Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Решавати проблеме Рома

Општина Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са представницима ромских организација са територије ове локалне самоуправе о актуелним проблемима, али и начинима за њихово решавање. Према речима Поповића, као највећи проблеми ромске популације идентификовани су лоши услови становања, сиромаштво, проблем образовања и незапосленост.

Штампа

Ко и зашто убија Србе

Обележено 17 година од злочина у Ливадицама
 
Парастосом, паљењем свећа и полагањем цвећа у цркви Свете Петке у Лапљем Селу обележено је 17. година од минирања аутобуса ''Ниш -експреса''у месту Ливадице код Подујева. Парастос је служио свештеник Бојан Крстић уз саслужење свештенства епархије рашко-призренске.
-Жртве којих се данас сећамо пострадали су јер су били Срби и нису били слободни да се крећу својом земљом. Њихово страдање није и не сме да буде узалудно, већ неми подстрек и подвиг да останемо и опстанемо на Косову и Метохији, и да сачувамо оно што нам је остало од наших предака. Само се тако можемо одужити овим страдалницима, рекао је отац Бојан.
Подсетимо, тада је погинуло 12 путника а 43 је теже и лакше рањено. Попут других злочина над Србима на Косову и Метохији, и овај злочин није раствељен. 
Штампа

Састанак са пољопривредницима

Лапље Село

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде разговарали су у Лапљем Селу са пољопривредницима из овог дела Косова у циљу проналажења решења за њихове конкретне проблеме, о којима су разговарали са председником Србије Александром Вучићем приликом његове недавне посете овом месту.

Штампа

Шести пут срушена плоча несталим новинарима код Ораховца

Спомен плоча постављена у знак сећања на отете новинаре Радио Приштине Ђура Славуја и Ранка Перенића порушена је и однесена шести пут. Непознати починиоци поломили су обележје и однели га, а око места где је било налази се велика количина костију, највероватније животињског порекла. Новинари Будимир Ничић и Живојин Ракочевић уклонили су кости које биле постављене где је била табла, а на десетак метара испод обележја налази се велика гомила животињских остатака.
Штампа

За почетак две изложбе слика

У Приштини се отвара Српски културни центар
 
У дворишту цркве Светог Николе у Приштини на празник Сретење Господње биће отворен Српски културни центар. Примарни циљ центра биће организовање, промовисање и подржавање културно уметничких активности Приштинаца и Приштине Пре отварања владика рашко-призренски Теодосије служиће литургију.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија