Интернет издање - вести се дневно ажурирају

КУЛТУРА

Штампа

Концерт поводом дана општине

КОСОВСКА МИТРОВИЦА
 
У оквиру обележавања Дана општине, 23. новембра 2017. године, Привремени орган Општине Косовска Митровица организује у среду, 22. новембра концерт истакнутих уметника: Мериме Његомир, Оливера Њега и Николе Рацкова магистра клавира и универзитетског професора. Концерт ће бити одржан у Митровачком двору са почетком у 19 часова.
 
 
 
Штампа

Обнова традиционалних форми српске културе

ДР СНЕЖАНА БАШЧАРЕВИЋ О ПРИЗРЕНСКОЈ ПЕСНИЧКОЈ БАШТИНИ И САВРЕМЕНОЈ  ПОЕЗИЈИ
 
  Призренски песници обележавају савремену косовскометохијску стварност, а печат им дају индивидуална религиозност и мотиви хришћанства и завичаја На овогодишњем Међународном београдском сајму књига у промотивном простору Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, одржано је Поетско представљање „Догодине у Призрену”, у организацији Друштва пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена, песника из Призрена и песника који су писали о Призрену.
Штампа

Пројекција пет нових остварења

Најава XВ Филмског фестивала домаћег филма у Лепосавићу
 
Петнаесту годину за редом Филмски фестивал, који обједињује најновија остварења домаће кинематогарафије, одржава се у Лепосавићу, а прилика је то да најновије филмове погледа и публика не само ове општине већ целог севера Косова и Метохије.
Лепосавић, 20 новембра –Последња недеља новембра термин је за одржавање Филмског фестивала у Лепосавићу. Уз подршку Министарства за културу и информисање Владе Републике Србије  и Привременог органа  Општине Лепосавић овај Фестивал кроз године постојања уврштен је у календар најзначајних културних дешавања ове средине.
Штампа

Колонија високог рејтинга

Завршена седамнаеста Међународна ликовна колонија ''Јесен у Сиринићкој Жупи''
 
Виђење на овај ликовни догађај изнео је познати сликар и професор, уједно и селектор и уметнички директор ове Колоније међународног карактера Звонко Павличић.
Лепосавић, 20. Новембар- Професор и сликар Звонко Павличић живи у Лепосавићу, али присутан је на многим ликовним колонијама како у земљи, тако и у иностранству, а са недавно завршене Међународне ликовне колоније ''Сиринићка Жупа'', има сао речи хвале за рад сликара и организацију домаћина.
Штампа

Документовано о терору албанских паравојних формација

Изложба Музеја жртава геноцида о страдању Срба на Косову и Метохији 1998. године отворена у НБС
   
Тема изложбе „Страдање српског и осталог мањинског станвништва  на Косову и Метохији 1998. године“  односи се само на 1998. годину  због недовољно познатих злочина који су претходили великом страдању српског и осталог мањинског становништва на Косову и Метохији током 1999. године

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија