Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Перфидна игра Енглеза

Постављено ИНТЕРВЈУ

Ингеренције Републике Србије на КиМ су данас практично никакве. Ингеренције на КиМ званично имају УН, према Резолуцији 1244, зато што Косово и Метохија има статус протектората под мандатом УН. И послове и власти и функције институција обавља УНМИК у име УН. Дакле, то је званично. Поред тога, активностима Републике Србије из 2010. године је доста тих надлежности пренето на Еулекс, односно на ЕУ, тако што се Србија сагласила да се одлуком Генералне скупштине УН у процес решавања питања  Косова и Метохије укључи и ЕУ и прихватила је да се на Косову успостави и мисија Еулекса која је требала да се бави углавном правним и административним пословима. 
Штампа

Концепт „велике Албаније” је опасан и анахрон

Постављено ИНТЕРВЈУ

Насиље је стратегија Приштине која жели да дестабилизује српски народ на Косову и Метохији и изврши преко тога додатни притисакна Београд. Зато је јако битно постићи решење за КиМ које би било компромисно и које би успело да подигне капацитет Србије да спречиприсаједињење, односно, насино припајање Косова Албанији – наглашава Дрецун
Штампа

Косово је наша духовна вертикала и путоказ

Постављено ИНТЕРВЈУ

Завичај је основа, темељ сваког ствараоца и мени је то исто темељ. Ја полазим са тог становишта од мојих корена од моје прошлости. Рођен сам на Косову а то је наш велики духовни простор где уметник има велику комоцију ако је свестан своје прошлости , своје историје, својихисторијских догађаја и догађања. Тако да сам ја на неки начин привелегован што сам рођен тамо где је било велико српско витештво, где јебила царевина , наша велика држава и то има одраза на свест, подсвест и на укупно човеково стваралаштво
Штампа

Политика је математика, а не народна поезија

Постављено ИНТЕРВЈУ

Велики  српски  писац Душан Ковачевић, који је годинама стамено присутан у  нашој култури, унео је  нови дах и дух у српску  савремену драмску литературу.   Његове драме и филмови  обједињују више жанрова   а  преписане су из стварног  живота  човека  са реалистичним карактеристикама времена у којем су писане. Како сам каже прошао је страшна страдања кроз своје драме, приче, разговоре  са људима и приватно као човек. Књижевник, академик,  драматург, редитељ, сценариста и креативни позоришни радник уопште, Душан Ковачевић је  присутан  и на широком плану  у оцењивању савремених друштвених кретања у нас. О својим драмским делима, али и драмама српског народа говори за „Јединство”. 
Штампа

Деца са КиМ стигла у свих 18 градова у РС

Постављено ИНТЕРВЈУ

Синоћ, у касним вечерњим часовима, око 900 деце и 80 професора и наставника са Косова и Метохије, срећно стигла у свих 18 градова и општина Републике Српске, саопштио је Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Косову и Метохији. "Од Требиња до Новог Града.деца су дошла код својих вршњака и породица домаћина у читавој Републици Српској. Киша и лоше вриеме продужили су путовање, али све је протекло у најбољем реду.  Незабораван величанствен дочек у Андрићграду у Вишеграду.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија