Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Срби на Космету верују Вучићу

Постављено ИНТЕРВЈУ

Овај народ добро препознаје  и разуме  ко се истински бори за интерес Србије и српског народа на КиМ. Наставићемо да спроводимо јединствену  политику свих Срба на овом простору и појединци који би да искоче из те политике сигурно ће брзо бити маргинализовани искључивањем из процеса одлучивања - каже Стојановић.
Штампа

Приштина нас неће одвојити од Београда

Постављено ИНТЕРВЈУ

Уз објашњење да је обавеза Министарства на чијем је челу да помаже све сегменте друштва српског народа, Далибор Јевтић, министар за заједнице и повратак истиче да је један од начина помоћи и  подршка невладином сектору, односно медијима на српском језику.Због тога у интервјуу „Јединству” истиче да је оптужница коју је Специјално тужилаштво Косова поднело против њега и двојице његових сарадника због наводног отуђења, односно додељивања возила српској радио станици, поднета са циљем његове дискредитације али и дискредитације Министарства на чијем је челу. И док објашњава да је аутомобил због којег је подигнута оптужница заправо дат на коришћење, министар Јевтић сматра да је главни повод подизања оптужнице српска застава која се својевремено налазила у том аутомобилу. 
Штампа

Нисам крив и очекујем ослобађајућу пресуду

Постављено ИНТЕРВЈУ

Надам се, али  не верујем да ће Еулекс  смоћи снаге да призна да је погрешио и да ми се због тога извини. Била би то морална сатисфакција за мене а Еулекс би  дигао  свој кредибилитет. Треба кренути са конституисањем ЗСО без залажења у детаље и овлашћења, јер Приштина то неће да уради 

Штампа

Приштини је циљ сложена и нестабилна ситуација

Постављено ИНТЕРВЈУ

Ми се не плашимо притисака. Чак смо ових дана поручили, да уколико Скупштина усвоји закон који јасно крши многе одредбе Устава, да ћемо у том случају поднети жалбу Уставном суду Косова. Докле год имамо одговорне представнике Срба у институцијама, дотле ћемо штитити наше виталне и националне интересе и очувати легитимитет Резолуције 1244 Савета безбедности УН- истакао је Симић
Штампа

Узвртложено је све, то су знаци обнове

Постављено ИНТЕРВЈУ

Народ, ипак, сазрева кроз ове недођије, то се види по младима који у потпуно неизвесним околностима улазе у одлучну борбу за живот, раде и рађају, каже Риђанин Ратко Марковић Риђанин, рођен у Сребреници, припада оним песницима који нигде не журе, а стижу. Његова аутентична поезија носи печат љубави према животу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија