Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Ђурић о изјави Харадинаја: Ово није 1999. година

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је данас, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да питање корекције границе Косова одговара само руском председнику и да ће се свако ко отвори питање границе сматрати непријатељем албанског народа, да ово није 1999. година и да је очигледно да код албанских представника и даље не мањка неодговорности.
Штампа

МЕДИЈИ СВЕ ВИШЕ ПОЛИТИЧКИ МОТИВИСАНИ

У последе време   учестале су приче о  медијској сцени  у Србији која се све више поларизује. О стању у медијима данас, али и пре 2012. године, као и о  безбедности новинара у Србије разговарали смо са Љиљаном Смајловић, дугогодишњим новинаром са интегритетом.     
Штампа

Уметност је мој темељ и моје небо

МИЛИЦА ЈЕФТИМИЈЕВИЋ ЛИЛИЋ О СВОМ СТВАРАЛАЧКОМ ПУТУ И ПОЕЗИЈИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
                    
Оно што стварају писци Косова и Метохије је више него драгоцено јер настаје из позиције одбране идентитета и сведочења истине о човеку који је изложен  пресији, коме су угрожена људска права, право на слободу изражавња своје посебности, на несметан развој и  припадање свом национу, каже Милица Лилић
Штампа

Дачић: Седница СБ о Косову 7. фебруара

Екваторијална Гвинеја као председавајућа Савета безбедности Уједињених нација ставила је Косово на дневни ред седнице која би требало да се одржи 7. фебруара, каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић. "Екваторијална Гвинеја се херојски држи. Они су ставили Косово на дневни ред, без обзира што су САД и Велика Британија биле жестоко против. У даљим разговорима ће се видети да ли ће они тражити гласање", рекао је Дачић за ТВ Прва.
Штампа

СУМЊАМ ДА ЋЕ ОВО БИТИ СУД ПРАВА И ПРАВДЕ

ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ, АДВОКАТ, О СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ ЗА ЗЛОЧИНЕ ОВК
 
Специјални суд за злочине ОВК формиран је  како би  се процесуирали наводи  из истраге које је за Савет Европе сачинио Дик Марти. Мартијев извештај је ођекнуо у јавности пошто је  наведена веза највиших команданата ОВК са ратним злочинима, прогонима  неалбанског становништа, као и трговини  органима заробљених Срба. О Специјалном суду за злочине ОВК  за „Јединство” говори врсни правник и познати адвокат Горан Петронијевић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија