Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Призрен се воли свим срцем, заувек

Са Надом Хаџи Перић, песникњом, судијм Апелационог суда у Београду
                   
 -Мисао мог омиљеног писца Иве Андрића је да најчешће не можемо утицати на стварност али да увек можемо изабрати начин на који можемо на ту стварност одреаговати . -Мислим да би повратак био одржив једино уз конкретно ангажовање и гаранцију међународне заједнице и државе Србије, каже Нада Хаџиперић  
Штампа

Перспективе постоје,треба више радити

ЗОРАН ТОДИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛЕПОСАВИЋА О ПОЛИТИЧКО- БЕЗБЕДНОСНОЈ И СОЦИЈАЛНО- ЕКОНОМСКОЈ СИТУАЦИЈИ У ОВОЈ ОПШТИНИ
 
Након локалних косовских избора,  у Општини Лепосавић већину има Српска листа и њен представник Зоран Тодић, који је сада и градоначелник ове општине. Након формирања Скупштине и Одбора очекује се и конкретан  рад на добробит овдашњих грађана, али  бројни проблеми, на које смо и својевремено указивали, као заоставштина претходне власти искрсли су, али радити се мора у свим околностима,  каже Зоран Тодић.
Штампа

Понудити више туристичких производа

Др Бранко Красојевић, саветник у Канцеларији за Косово и Метохију о покретању туризма на КиМ
                   
За Бањску, као перспективну туристичку дестинацију, веома је важна сарадња Канцеларије за КиМ, Рашко – призренске епархије и Општине Звечан, каже др Красојевић
Доктор менаџмента Бранко Красојевић лиценцирани је стручни консултант од старне државне Агенције за регионални развој. Са тимом туристичких стручњака различитих профила, ради на решавању проблема у туризму. Красојевић је и самостални саветник у Канцеларији за Косово и Метохију. Са њим смо разговарали о условима за покретање и развој туризма на КиМ, посебно у севрном делу.
Штампа

Појединци да би се дочепали власти оптужују сопствену државу за злочин амнестирајући Албанце и страни фактор

На бранику је севера КиМ и здравства  од 1999. године,  заједно са Оливером Ивановићем и осталим виђенијим Србима али, и  целим  српским народом са севера Космета. Није било лако одупрети се Албанцима и међународној заједници, која им је увек држала страну,  затварајући очи пред српским жртвама, погромима, уништењу и узурпацији српске имовине. Зато је улога ових људи неупитна. Најрадикалнији и најупорнији у одбрани здравствених институција  Републике Србије на Косову и Метохији др Милан Ивановић  говори за „Јединство” о тим годинама, тамничењу и сатанизовању Оливера Ивановића од стране Албанаца и међународног фактора, о разилажењу са Оливером и оптужбама на рачун Срба и Србије, од стране  појединих лидера опозиције у Београду, за његово убиство, али и о будућности здравства на КиМ .  
Штампа

Запад истрајава на признању резултата бомбардовања Србије

ЗОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ, КАРИЈЕРНИ ДИПЛОМАТА

Убиство Оливера Ивановића, упорност Приштине да поништи закон о оснивању специјалног суда за злочине ОВК, поразни учинак међународне заједнице на КиМ,   игнорисање  договореног у Бриселу и позиви појединих западних држава Србији да призна Косово, само су неки од актуелних проблема  косовског чвора. Шта нас очекује и   шта нам је чинити да не изгубимо територију  и народ на КиМ и  да релаксирамо притиске Запада поводом Косова и Метохије, о овим и другим питањима  за „Јединство” говори  Зоран Миливојевић, каријерни дипломата.   

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија