Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Српска листа: Србије ће, упркос свему, увек бити на Косову и Метохији

"Александар Јаблановић ће, очигледно, по налогу својих шефова у Приштини имати у предизборној кампањи један једини задатак – да лажима покушава да што више оцрни Српску листу и створи конфузију код српских бирача на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу Српске листе.
Из Српске листе истичу да "након што је Јаблановићу пропао покушај да разбије Српску листу, он покушава да изазове мржњу и нејединство међу Србима на Косову и Метохији".
Штампа

Вучић са амбасадорима ЕУ о интеграцијама, КиМ

Вучић се састао са амбасадорима земаља чланица Европске уније и отправником послова Делегације ЕУ у Србији
 
Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадорима Европске уније и отправником послова делегације ЕУ у Србији Оскаром Бенедиктом, о препорукама ЕУ у процесу европских интеграција, застоју у преговорима са Приштином и проблемима са формирањем Заједнице српских општина.
На састанку је било речи и о извештају о поглављима 23. и 24, али и Вучићевим приоритетима као изабраног председика Србије.
Штампа

Премијер обилази радове на мосту Братољуб у Љубовији

Председник Владе Србије Александар Вучић обићи ће данас радове на мосту "Братољуб" у Љубовији поводом спајања обала реке Дрине, саопштено је из Владе.
Присуствоваће председник Србије Томислав Николић, председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Владе Српске Жељка Цвијановић и министри влада Србије, Републике Српске и БиХ, најављено је из кабинета потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства Зоране Михајловић која ће, такође, присуствовати обиласку радова.

Штампа

Истраживање усменог и писаног наслеђа

Свети Кирило и Методије слава Института за српску културу Приштина –Лепосавић
 
Дан славе ове установе установљен 2001,након што је Институт нашао своје привремено седиште из Приштине у Лепосавић,где и данас ради.
Лепосавић ,24.маја-Резање славског колача у просторијама Института обавио је отац Југослав Марјановић у присуству радника ове установе и бројних гостију.
Штампа

Вулин: Косово и Метохија јесте Србија

Министар рада, запошљвања, борачких и социјалних питања Александар Вулин реаговао је на изјаву Рамуша Харадинаја да "Србија неће постојати на Косову када он буде премијер".
"Ако Србије нема и неће је бити на КиМ, зашто се од Србије тражи да разговара са косовским Албанцима и зашто праве скупове за које пре него што закажу, питају да ли ће Вучић доћи и да ли Србија хоће да разговара", упитао је Вулин.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија