Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

Љајић: Цена "замрзнутог конфликта" за КиМ не би била ниска

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже за РТС да је добар део јавности против било каквих преговора о решавању косовског питања и да се то до сада никада није догодило.
Расим Љајић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је добар део јавности против било каквих преговора о решавању косовског питања.
"Чињеница је и то се до сада никада није догодило, да имамо добар део невладиног сектора, опозиционих странака које су против било каквих преговора о решавању косовског питања, рачунајући да ће за неких 100 или 200 година доћи боље околности када се треба о томе разговарати. Милошевић је преговарао око овог питања иако погрешно и лоше али је преговарао. После 2000. године, Коштуница није ишао на преговоре зато што је волео већ што је знао да мора да се покуша да се тај проблем реши. Сам чин преговора као начин решавања овог проблема никада се није доводио у питање", истиче Љајић. 
Штампа

Ухапшена посланица косовске скупштине и још седам особа

Косовска полиција ухапсила је осморо активиста покрета "Самоопредељење" у Приштини, међу којима је и посланица покрета у косовској скупштини Саранда Богујевци.
Полиција је реаговала након акције активиста покрета, који су црвеном бојом засули улаз, једне од зграда полиције у центру Приштине.
"Активисти су организовали симболичну акцију испред полицијске станице због немара косовских институција према насиљу над женама", наведено је у саопштењу покрета "Самоопредељење".
Штампа

Вучић: Наставићу да се борим за решење, иако знам која се цена плаћа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће наставити да се бори колико може да се оствари неко решење косовског питања, иако врло добро зна која се цена плаћа у народу и држави када неко предлаже оно "што српске уши не воле да чују", ма колико то било тачно. Приликом обиласка припремних радова за нови Клинички центар у Београду, Вучић је рекао да ће се борити докле може, јер жели да остане записано у историји да је покушао да се тај проблем реши.
Штампа

Ракић: Опозиција да нас остави на миру, њихова деца не живе на КиМ!

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да су опозициони политичари заправо опозиција држави и народу и замолио их да "оставе на миру Србе на КиМ, јер њихова деца не живе тамо". "Молим вас, преклињем вас, оставите нас на миру. Ваша деца не живе доле, доле живе Срби који свакога дана када испрате децу у школу брину да ли ће жива и здрава да се врате кући. Браћо и сестре немојте више да бринете о нама или дођите са нама да живите доле па ћемо можда уважити неки ваш захтев", рекао је Ракић за Тв Пинк.
Штампа

Вулин: Зауставити ширење "велике Албаније"

Нема слободне и суверене земље без снажне Војске, а наша позиција и у преговорима о Косову и Метохији биће јача у оној мери у којој буде јачала и наша војска, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин и навео да се он већ јасно и гласно изјаснио за разграничење. "Сматрам да треба зауставити ширење 'велике Албаније', најопасније политичке идеје на простору Балкана. 'Велика Албанија' значи рат, и то не само рат са Србијом и Србима, већ паљење Црне Горе, Македоније, можда и Грчке, а сигурно Србије. Хоћете ли да је зауставимо или нећете, или да сачекамо на неки други временски распоред звезда и сила", упитао је Вулин.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија