Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

"Хапшење на Брњаку део кампање застрашивања Срба"

“Правосудни органи и полиција на Косову и Метохији још једном су, по очигледном политичком диктату, на административном прелазу Брњак лишили слободе Д.Т, за којим је била расписана тајна потерница због наводних ратних злочина“, саопштила је Канцеларија за КиМ.
У саопштењу је наведено да је, после Богдана Митровића и Миланке Терзић, Д.Т. постао “најновија жртва система“ чији је задатак спровођење кампање застрашивања српског народа и стварање атмосфере неспокојства у нашој јужној покрајини.
Штампа

Син Насера Кељмендија ухапшен у Београду

Елвис Кељменди, син једног од вођа најјачих албанских криминалних кланова Насера Кељмендија, ухапшен је пре два дана у Београду због сумње да је претукао своју 25-годишњу девојку и јер је незаконито држао пиштољ са шест метака у стану у којем су боравили.
Елвис Кељменди (39) је управо саслушан у Првом основном јавном тужилаштву у Београду које је предложило да му се одреди притвор до 30 дана, а о том предлогу до краја дана одлучиће суд.
Портпарол Тужилаштва Александра Ђенадић рекла је Тањугу да је Кељменди саслушан због сумње да је извршио кривична дела насиље у породици и недозвољено држање ватреног оружја и муниције.
Штампа

Било је и тежих година

КОСОВСКА МИТРОВИЦА ОБЕЛЕЖИЛА ГОДИШЊИЦУ ОСЛОБОЂЕЊА И ДАН ОПШТИНЕ 
 
Полагањем венаца на Партизанском брду, на Споменик палим рударима Трепче, а потом и пријемом у „Митровачком двору“ данас је  обележен Дан општине Косовска Митровица и 73 године од ослобођења  града у Другом светском рату.  
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица  Александар Спирић изјавио је тим поводом да Косовска Митровица суочава са многобројним проблемима и потешкоћама не само у овом периоду и овој години него и у годинама иза нас.
Штампа

Ограђујемо се од изјава косовских политичара поводом пресуде Младићу

У име српских министара, који су део владе у Приштини,желимо да се оградимо од било каквих изјава које су дате као реакција овдашњих политичара и институција на пресуду генералу Ратку Младићу, наводи се у саопштењу Српске листе. Још снажније одбацујемо наводе у којима се једнострано приказује   страдање у току последњег сукоба на Косову и Метохији, без навођења   чињеница о 250.000 протераних Срба, о десетинама хиљада опустошених   српских домова, као и стотинама убијених и отетих Срба и других   неалбанаца.

Штампа

Ђурић: Коментари албанских политичара као племенски покличи

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић критиковао је коментаре појединих албанских политичара на пресуду Ратку Младићу оценивши да више личе на племенске покличе него на озбиљну политику. Истовремено, чињеницу да су поједини од тих политичара на слободи Ђурић види као најбољи доказ о раду међународног правосуђа. "То најбоље говори о резултатима рада таквог међународног правосуђа према Србима и према српским жртвама. Ми нећемо заборавити српске жртве нити чињеницу да је 247.000 сународника протерано са КиМ и да се хиљаде њих налазе на списковима несталих", рекао је Ђурић новинарима у Палати "Србија".

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија