Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ДРУШТВО

Штампа

"Време није добар савезник Србије у погледу Косова"

Министар трговине и телекомуникација Расим Љајић оценио је да је подела Косова добро, али закаснело решење, против којег је и добар део међународне заједнице, због негативног утицаја на друге земље региона.
Љајић је за недељно издање листа Блиц рекао да верује да би Албанци "оберучке прихватили" поделу Косова и да је неко то решење понудио пре 1999. године.
Штампа

Мало интересовање за повратак због учесталих напада

Министар за заједнице и повратак и заменик косовског премијера у оставци, Далибор Јевтић, за портал ГрачаницаОнлајн открива да је само десет посто од укупног броја расељених изразило жељу да се врати на Косово. Јевтић, у интервјуу који ће бити приказан и на РТВ Пулс вечерас од 20 часова И 10 минута, наглашава да и тако мали проценат Срба који желе да се врате на вековна огњишта угрожавају константни напади на повратнике.
Штампа

Ђурић: Јанковић би да ослаби борбу за КиМ и унесе неспокој

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић каже да је Саша Јанковић бескрупулозни политички егзибициониста који злоупотребљава породичну и националну трагедију за партијску промоцију. Марко Ђурић у саопштењу за медије даље каже: Саша Јанковић и његова политичка организација део су ширег покрета чији је циљ да у пресудним тренуцима борбе наше државе за заштиту националних интереса на Косову и Метохији у највећој могућој мери ослаби јавну подршку тој борби и међу грађане Србије унесе неспокојство.
Штампа

Могерини очекује Вучића и Тачија на дијалогу о ЗСО

Висока представница Европске уније Федерика Могерини је учестала контакте с Београдом и Приштином с циљем да се крајем месеца у Бриселу састану председници Србије и Косова, Александар Вучић и Хашим Тачи, и да у наставку дијалога разговарају о коначном правно обавезујућем споразуму о нормализацији односа две стране, укључујући формирање ЗСО.
Штампа

Нико не може да очекује да дигнемо руке од Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је за РТС да лажне вести које долазе уназад неколико недеља имају за циљ дестабилизацију Србије како би се што пре дошло до решења за Косово. Додаје да притисци и уцене неће убразати договор Београда и Приштине. Ивица Дачић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да комбиновани притисци имају за циљ слабљење позиције Србије, како би се што пре дошло до решења за КиМ.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија