Интернет издање - архива
Штампа

Да се изјасни уставни суд

Одборници и припадници локалних самоуправа  са севера Космета у Београду
    
Руководство и одборници општина са севера Космета исказаће своје неслагање због недоношења одлуке о уставности Споразума постигнутих у Бриселу и  Уредби које је на основу тога донела Влада Републике Србије

Делегација Срба са севера Косова предаће сутра у 12 часова писма председнику Уставног суда Србије и министру правде Републике Србије , у којима ће тражити одговор на питање зашто још увек није донета одлука о уставности постигнутих Споразума у Бриселу током преговора Београда и Приштине.
 -Делегацију која ће ићи у Уставни  суд предводиће председник Скупштине Општине Лепосавић Славко Стефановић(СПС) док ће код министра Николе Селаковића ићи председник СО Зубин Поток Стеван Божовић (ДСС), рекао је на конференцији за новинаре у Звчану председник СО Звечан Момчило Гвоздић.
У писмима које су сличне садржине између осталог се каже ,,одборници и руководство Општина и СО Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и Косовска Митровица, траже пријем како би пренели своје неслагање са недоношењем одлуке о оцени уставности Споразума донетих у Бриселу и Уредби које је у вези са тим донела Влада Републике Србије до доношења уставног Закона о самоуправи на Косову и Метохији,,.
На заједничком састанку представника локалних самоуправа и директора предузећа и установа на северу Косова ,  крајем прошле недеље,донета је одлука, да се сви запослени у општинским самоуправама , предузћима и установама окупе испред својих радних колектива и кажу шта мисле о институцијама у којима раде.-Ми сматрамо да нисмо паралелни јер да је тако треба да постоји друга институција а како то овде није случај ми сматрамо да смо једини и легални и да смо институције Републике Србије, рекао је Гвоздић.

Одборници у Београд путују  са четири аутобуса и трошкове  сносе сами. 

                                                                                                             
БЕЗ ОДБОРНИКА СНС

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да ,, одборници СНС-а неће ићи за Београд зато што о томе није донета одлука на заједничкој седници све четири СО са севера Косова и Метохије већ на консултацијама одборничких група,,.

-Одлука о одласку за Београд није донета консензусом као што је то да сада био случај и СНС неће дозволити да локалне самоуправе  и њихов значај буду урушени од стране појединаца па макар то били и посланици,,, рекао је Пантић. Н.С.
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија