Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Дачић: Меркел се не би срела са неким ко ће изгубити

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да састанак премијера Александра Вучића са немачком канцеларком Ангелом Меркел и посета Сарајеву представљају континуитет онога што Србија ради, те да се Меркелова никада не би срела са неким за кога мисли да неће победити на изборима.
'Меркел сигурно зна да су у Србији избори и сигурно се никада не би срела са неким за кога мисли да неће победити на изборима', рекао је за ТВ Пинк Дачић.
 
ако је навео, састанак Вучића и Меркелове је континуитет добрих односа који се са њом негује дужи низ година.
 
'Ти лични односи много значе и приликом доношења важних државних одлука и зато је за нас од битног значаја да је немачка променила мишљење о Србији', рекао је Дачић.
 
Додао је да је био сведок немилих састанака са Ангелом Меркел за време власти Бориса Тадића.
 
Како је навео, састанак Меркелове са Тадићем и владом Мирка Цветковић био је један од најнепријатнијих у његовом животу зато што је Меркел била веома непријатна, јер се Србија понашала потпуно другачије од онога што је договорено.
 
Договорено је било, на пример, да се поштује одлука Међународног суда правде у Хагу, од којег је затражено саветодавно мишљење о самопроглашеној независности Косова, а затим је, каже, мимо тога да ли је Србија уопште добро формулисала то питање, Вук Јеремић као тадашњи шеф дипломатије поднео резолуцију која је била на сасвим другој линији.
 
То је Меркеловој, према његовом објашњењу, био знак да има посла са људима који не стоје иза онога што су договорили.
 
Дачић, који је и лидер СПС, рекао је да Србија не сме да дозволи да се на изборима деси грешка, јер представљање државе мора да буде у сигурним рукама.
 
Указао је да се програми других кандидата углавном своде на причу о Вучићу, те да њима заправо смета што је кандидат Вучић, а не Томислав Николић.
 
Наступ Саше Јанковића у Савамали био је сав у знаку Вучића, приметио је Дачић и подсетио да је Јанковић окривио Вучића за све жртве елементарних непогода, жртве у бомбардовању РТС-а и слично.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија