Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Ђурић: Косовска војска - ништа добро ни Србима ни Албанцима

Формирање илегалне оружане формације на територији Србије представљало би претњу за безбедност у читавом региону, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Ђурић је новинарима у Београду рекао да је и само помињање могућности о успостављању оружаних снага на КиМ супротно Резолуцији 1244 СБ УН, мандату Кфора и Уставу Србије, те да представља покушај подстицања нових тензија и нових сукоба.
Он је додао да то не може донети ништа добро ни српском ни албанском народу, поготово у тренутку када се дају изјаве о прекрајању граница, о стварању фашистичке велике Албаније на територији наше земље, у тренутку када председник парламентарног одбора за безбедност у покрајинској скупштини Даут Харадинај говори о томе како у нашој јужној покрајини Срба не треба да буде.
 
Ђурић истиче да се Србија томе оштро противи и снажно залаже за поштовање војно-техничког споразума из Куманова, према којем је у покрајини, у одсуству Војске Србије која формално има право да тамо буде, једина војна сила Кфор.
 
"Тако треба и да остане", рекао је Ђурић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија