Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Албански политичари главна претња миру на Балкану

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас, реагујући на изјаве албанских политичара о уједињењу делова Србије са Албанијом, да ти политичари постају главна претња миру и стабилности на Балкану и Европи.
"Албанци би требало да добро одмеравају своје речи, јер нема на међународној сцени више њихових заштитника који су бомбардовали Србију како би Косово отели Србији. То се више никад неће поновити", поручује Дачић.
"Координиране изјаве Раме, Тачија и Муслијуа показују да је Велика Албанија циљ свих Албанаца. Данас је Муслију томе придодао и Ниш, сутра ће и Скопље, Улцињ, Епир... " додао је министар, наводи се у саопштењу МСП.
 
 
Како каже, Србија никог не провоцира, али се никога и не плаши.
 
Дачић пита да ли ће ЕУ, САД и Велика Британија проговорити.
 
"Ако то не учине и овога пута, кад је Велика Албанија стигла до Ниша, биће директно одговорни за последице", упозорава он.
 
Дачић каже да је то о чему причају албански политичари, срећом, пусти сан.
 
"Срећом, све је ово само пусти сан. Али, искуство нас учи колико је кратак пут од снова до кошмара", закључио је Дачић.
 
Председник Општине Бујановац Јонуз Муслију изјавио је данас да званична Тирана има пуну подршку за "уједињење Албаније и Косова", ако изостане њихова европска перспектива, али не без Прешева.
 
Муслију је у изјави за агенцију Прешева Јон рекао да подржава раније изјаве албанског премијера Еди Раме и косовског председника Хашима Тачија о унији Албаније и Косова, али сматра да "без Ниша нема Велике Албаније"и .
 
Тачи је јуче изјавио за Радио Слободна Европа да ће уколико ЕУ затвори врата Косову, "сви Албанци региона живети у једној јединственој држави како би се наставило даље са интеграцијом у европску породицу".
 
Премијер Албаније Еди Рама рекао је недавно да је, уколико европска перспектива према Западном Балкану избледи, могуће да дође до уједињења Косова и Албаније.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија