Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Видео надзор у местима општине Грачаница

За бољу безбедност грађана
У скоро свим селима на територији општине Грачаница завршено је постављање камера за видео надзор. Након провере исправности система, следи његово пуштање у рад.
-Иако првобитни план није обухватао постављање видео надзора у сваком месту на територији општине Грачаница, накнадно су створени услови да свако село буде покривено камерама, каже директор Администрације Саша Секулић, додајући како очекује да ће увођење видео надзора допринети побољшању безбедносне ситуације.
Видео надзором су покривене кључне тачке и раскрснице. У појединим местима камере су
постављене и око верских објеката. Један од њих је и црква Светог Димиртија у Сушици која је неколико пута била на мети лопова.
 
-Настојаћемо да у наредном периоду поставимо додатне камере у појединим селима. Тако ће у Лапљем Селу, Батусу, Преоцу бити шест или седам камера, буквално на свакој раскрсници. Све ћемо радити у сарадњи са полицијом у Грачаници и комплетан видео материјал, који се већ бележи, биће у Општини Грачаница, рекао је Секулић.
Већина становника централног Косова упозната је са чињеницом да је на територији ове локалне самоуправе постављен видео надзор и сматрају да ће се тако побољшати безбедносна ситуација.
Пројекат у оквиру којег је у селима на територију општине Грачаница уведен видео надзор
спроводи УНДП. Вредност пројекта је 20.000 евра.
 
М.Ч.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија