Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Ђурић: Правде за српски народ и жртве нема пред туђим судовима

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је као срамну одлуку Специјалног тужилаштва у Приштини да обустави истрагу о злочинима над српским жетеоцима 1999. у селу Старо Грацко код Липљана, додајући да је "сигуран да данас нема грађанина Србије који због тог срамног чина не осећа тугу и гнев".
У саопштењу Ђурић наводи да су том одлуком породице и пријатељи "српских мученика у Старом Грацком" уместо правде, а на годишњицу овог страшног злочина, добили неправду и још једну поруку да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати.
 
"Данас је дефинитивно пала завеса у циничној представи у којој су крвници и њихови покровитељи глумили да маре за оне које су побили. Сада јасно видимо да су и они који су, правећи се да тугују, непозвани полагали цвеће на спомен обележју српским страдалницима у Старом Грацком исти као и они који су спомен-плочу недуго затим оскрнавили", поручио је Ђурић.
 
Како је навео, овај тужни догађај само потврђује да правде за српски народ и жртве не може бити пред туђим судовима, док се истовремено "злочинци без икаквог пардона пуштају да слободно шетају Косовом и Метохијом и чак им се дозвољава да се кандидују за највише политичке функције".
 
"Србија је уверена да ће починиоце овог и многих других некажњених злочина над нашим народом кађтад стићи рука правде, јер злочини попут овога не застаревају, нити се заборављају. Уверен сам да се данашње одлуке Специјалног тужилаштва у Приштини стиде и сви пристојни грађани албанске националности, који имају прилику да на предстојећим изборима на Косову и Метохији поруче да више не желе да буду таоци своје злочиначке политичке елите", закључује Ђурић у саопштењу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија