Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Вучић: Шта ће Албанци, да признају Србију без Косова?

Шта ће да ураде Албанци, да признају Србију без Косова, рекао је председник Александар Вучић на конференцији за новинаре у Бриселу.
Вучић је тим речима одговорио на питање како коментарише изјаве албанских политичара да се Приштина спрема за "последњу фазу дијалога" и "међусобно признавање".

Вучић је, после разговора са председником Савета ЕУ Доналдом Туском, у разговору са новинарима истакао да је јасно да је на Србији да покуша да заврши све што може у оквиру реформи, владавине права, али и уставних реформи, али да завршетак дијалога не зависи само од Београда.

"То ћемо моћи све да постигнемо, али нам остаје нешто што не зависи само од нас, већ и од албанске стране на Косову", поручио је Вучић и подсетио да Србија у својим приступним преговорима има и поглавље 35, које се односи на нормализацију односа са Приштином и "регулише и генерише" европски пут Србије.

"Када то будемо успели да решимо, незадовољавајуће за све или задовољавајуће за све, онда сам сигуран да ћемо моћи да постанемо пуноправни члан ЕУ. Ја се надам да то може да буде у следећем мандату ( Европске комисије)", рекао је Вучић.

На наводе да се Приштина спрема на "последњу фазу дијалога" и "међусобно признавање", председник Србије одговара да се већ три године од Приштине "чује исто":

"Моје је питање - шта ће они да ураде? Да признају Србију без Косова? Да нам учине тај велики плезир? Могу да се насмејем на то. Шта друго да одговорим", изјавио је Вучић.

Он је нагласио да постоје ствари које косовски Албанци не могу да ураде без Србије, а да Србија зна "шта може, а шта не може".

"То су изјаве за малу децу и то је све што могу да вам кажем", закључио је председник Србије Александар Вучић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија