Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Горан Ракић председник ГИ "Српска листа"

На изборној седници ГИ "Српска листа "одржаној данас у Косовској Митровици за председника је изабран Горан Ракић.Изабрано је и председништво од девет чланова , Славки Симић , Иван Тодосијевић, Стеван Вуловић , Милован Кривокапић, Срђан Митровић Саша МИлошевић , Срђан Поповић и Далиборко Јевтић. За генералног секретара Српске листе изабран је Зоран Мојсиловић и шеф канцеларије за сарадњу са медијима биће Игор Симић.Горан Ракић је захвалио на указаном поверењу и истакао да је изабран на предлог Славка Симића и то једногласно и обећао да ће све одлуке бити доношене концензусом.

"Предстоји нам период у коме ће Српска листа наставити борбу не само за Србе већ и за Горанце, Бошњаке, Турке , Роме и све друге заједнице које су у протеклом периоду били грађани другога реда", рекао је Ракић.

Додао је да у тој борби има места за све искрене и добронамерне борце али нема места за самосталне стрелце чији је лични интерес испред националног интереса.

Цитирао је нашег великог војсковођу који је рекао "Нема те битке коју српски народ не може да добије али нема тог мира који политичари не могу да изгубе".

"Српска листа" ће сачувати мир , бориће се у Скупштини за говорницом", рекао је Ракић и истакао "да је ту политику мира започео председник Србије Александар Вучић и доследно је следила Канцеларија за КиМ на челу са директором Марком Ђурићем .

"Одлуке нећемо доносити брзоплето, консултоваћемо се са председницима општина и Београдом и након тога одлучићемо шта је добро за српски народ на КиМ", рекао је Ракић и подвукао да је примарни циљ заштита српског народа на КиМ.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија