Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Србија и Индонезија - велики потенцијал за економску сарадњу

Србија и Индонезија имају велики потенцијал да унапреде економску сарадњу, а Србија је Индонезији посебно захвална на подршци суверенитету и територијалном интегритету, констатовано је на састанку министра спољних послова Ивице Дачића са делегацијом индонежанског Парламента. Дачић је у разговору с делегацијом коју предводи потпредседник Комисије парламента Индонезије Асрил Хамзах Танђунг изразио захвалност на подршци те земље суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и на позитивном ставу Индонезије у вези са интересовањем Србије за сарадњу са Заједницом земаља Југоисточне Азије (АСЕАН), саопштило је Министарство спољних послова.
Саговорници су оценили да постоје значајни потенцијали за унапређење економске сарадње две земље и изразили задовољство поводом досадашњих успешних индонежанских инвестиција у Србију, попут фабрике Индофуд и компаније Етира, уз очекивање доласка нових компанија из те земље.
 
Чланови делегације Парламента Индонезије разговарали су данас и са потпредсеником Скупштине Србије Ђорђем Милићевићем који је оценио да постоје добри међуверски односи, добра парламентарна, економска и сарадња у области културе у окиру које Индонезија стипендира 10 српских студената.
 
Потпредседник Комисије парламента Индонезије оценио је да је Србија "велики пријатељ" те земље као и да је билатерална сарадња веома добра, али и да има тенденција за изградњу још бољих односа.
 
Делегација комисије парламента Индонезије, која је надлежна за питања спољне политике, безбедности и информисања, борави у Србији на потив председнице Скупштине Србије Маје Гојковић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија