Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Вучић и Менг: Србија и Кина пријатељи који деле и добро и зло

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником председника НР Кине Менгом Ђианџоуом, чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине и секретаром Централне комисије за политичке и правне послове. Председник Вучић истакао је да Србија себе сматра искреним пријатељем НР Кине и захвалио на пријатељству и поштовању које НР Кина показује према Србији.Он је нагласио да су билатерални политички односи изванредни, а економски свакодневно напредују. Председник Вучић изразио је захвалност за преузимање Железаре од стране кинеске компаније ХБИС и успешно управљање и пословање.

"Постоје заједнички интереси за унапређење сарадње у области безбедности и борбе против организованог криминала и Србија ће у томе бити озбиљан партнер", истакао је председник Вучић.

Он је изразио наду да, без обзира на то што се Самит Кине и земаља централне и источне Европе (Самит "16+1") одржава ове године у Будимпешти, Србија очекује премијера Кине Ли Кећанга да отвори почетак радова на изградњи пруге Београд - Будимпешта, што ће бити врхунац сарадње двеју земаља у области инфраструктуре.

Специјални изасланик председника НР Кине Менг је истакао да се односи Србије и Кине развијају на добробит оба народа.

"Пријатељи смо који деле и добро и зло. Наши односи су издржали сва искушења и промене на међународној политичкој сцени", истакао је Менг.

Он је пренео поздраве председника НР Кине Си Ђипинга и нагласио да верује у још светлију будућност Србије под руководством председника Вучића.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија