Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Унутрашњи дијалог о КиМ важан за налажење најбољег решења

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санесом Бјорнстадом са којим се сагласила да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији у Србији веома важан за проналажење најбољег и одрживог решења за то питање. Премијерка Брнабић поручила је да ће Влада Србије логистички подржати дијалог, који је иницирао председник Републике Александар Вучић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.


Она је саговорнику најавила формирање заједничке радне групе са кабинетом председника Републике, која ће организовати округле столове широм Србије како би се чуло мишљење што већег броја грађана, на шта је амбасадор Бјорнстад истакао да ће Краљевина Норвешка подржати све конструктивне предлоге.

Двоје саговорника разговарали су и о најављеној посети Србији Генералног Секретара Нордијског савета министара, у другој недељи октобра, током које ће у Београду бити одржана и Конференција о регионалној сарадњи. Брнабић и Бјорнстад су изнели заједнички став да је Конференција добро место за добијање информација из прве руке о томе како сарађују нордијске земље и колико тај принцип може да се примени и на регион Западног Балкана.

На састанку је било речи и о плановима за Конференцију о сајбербезбедности и е-управи, која би требало да буде одржана у новембру.

Премијерка Брнабић и амбасадор Бјорнстад разговарали су и о унапређењу сарадње две државе и у области културе, о отварању реновиране зграде Музеја савремене уметности у Београду, као и о посети председнице Владе Србије Ослу крајем октобра, наведено је у саопштењу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија