Интернет издање - архива
Штампа

Још један напад на зграду општине

Косовска Митровица

Непознати нападачи бацили су два Молотовљева коктела на зграду општине Косовска Митровица у Колашинској улици у северном делу Косовске Митровице. На сву срећу коктели се нису запалили па нема повређених и није причињена материјална штета. По речима  очевидаца, нападачи су брзо побегли са лица места, а непосредно после напада стигли су и припадници Косовске полицијске службе.

- Инидикативно је да су припадници Кфора били у близини зграде и да су се одмах након инцидента повукли са локације. То је још један доказ да Кфор и међународна заједница не желе и неће да спрече нападе на Србе и да заштите  њихову имовину  на северу покрајине , рекао је председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић и додао да ће ,,Цивилна заштита преузети одговорност за обазбеђивање личне и имовинске сигурности и грађана и општине Косовска Митровица,,.
Пантић подсећа да је  ово шести напад на просторије општине у последњих неколико месеци, а ни у једном случају виновници нису откривени.
- Осим каменованња, бацања Молотовљевих коктела било је и оружаних напада, али на жалост ни у једном случају нападачи нису откривени. То упућује на закључак да међународна заједница подржава етничко чишћење које Албанци покушавају да спроведу на северу Косова , рекао је Пантић.Н.С.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија