Интернет издање - архива
Штампа

Помоћ обданишту у Угљару

Поповић са представницима УНИЦЕФ-а о будућој сарадњи
 
Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са замеником шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а на Косову Џејмсом Мугајом . Током разговора разматране су могућности будуће сарадње, посебно око побољшања услова рада и боравка деце у предшколским установама на територији општине Грачаница.
Највише је било речи о могућностима помоћи те међународне организације Уједињених нација за децу и омладину у опремању нове зграде вртића у Угљару, која ће ускоро бити изграђена.
Поповић и Мугај су из тог разлога посетили Угљаре, где су обишли радове на изградњи објекта. Председник Поповић је госта упознао са детаљима градње обданишта и том приликом истакао да ће свака помоћ у његовом опремању бити значајна, како би се вртић што пре ставио у функцију и на располагање деци и васпитачима. Договорено је да представници УНИЦЕФ-а зграду обданишта обиђу још једном по њеном завршетку како би се детаљно договорили око потребне помоћи.
-УНИЦЕФ је позван од стране председника општине Грачаница како би пронашли опције за будућу сарадњу. Подржаћемо општину Грачаница у њеним напорима да предшколским установама обезбеди боље услове за развој и учење деце, рекао је заменик шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а у Приштини Џејмс Мугај.
Подсетимо, у Угљару су у току радови на изградњи обданишта. Нова зграда налазиће се близу Основне школе и његовим отварањем трајно ће се решити проблем и деце и родитеља из Угљара, јер тамошња Предшколска установа „Наша радост“, већ годинама ради у приватној кући.
М.Ч.
 
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија