Интернет издање - архива
Штампа

Вучић Србима на КиМ: Долазим у септембру да разговарамо о будућности

Председник Србије Александар Вучић поручио је Србима са Косова и Метохије да ће у септембру доћи у јужну покрајину да с њима разговара о будућности КиМ и додао да ниједна одлука неће бити донета без њих.
"Ниједну одлуку без вас нећемо донети, ниједну одлуку, а ја долазим на Косово и Метохију у септембру, јер желим да разговарам са свима вама и да вам кажем шта ће бити ново у разговорима око будућности КиМ, да заједнички планирамо, да заједнички градимо и заједнички живимо", рекао је Вучић обраћајући се присутнима на састанку у Косовској Митровици.
 
Телефонско обраћање Александра Вучића присутнима на састанку у Косовској Митровици
Вучић, који се обратио телефоном, поручио је Србима са КиМ да је Србија са њима, уз њих и да ће увек бити ту.
 
"Хвала вам у овим тешким временима, у временима у којима смо притиснути са различитих страна, како споља и од Албанаца, тако и од грађана наше националности, хвала вам јер ви добро знате шта је то што представља пут у будућност за наш народ", рекао је председник Србије.
 
Најавио је да ће Србија ове и следеће године кренути у израду већих инфраструктурних пројеката на КиМ, како јужно, тако и северно од Ибра, да ће се радити водоводи, канализације, да ће се улагати новца више него икада.
 
"Зато што хоћемо да покажемо да смо уз свој народ били, да уз свој народ остајемо и да ћемо уз свој народ увек да будемо", истакао је Вучић.
 
Поручио је да су они који власт у Србији и Српску листу оптужују да су лоши, показали ко су "они који не желе да Срби имају ишта на КиМ, ко су они који не желе да Срби у добром делу живе као слободни људи и ко су они који су против присуства Србије на КиМ".
 
Обећао да ће се градити вртић у Штрпцима и не само то, већ све што је потребно, до водовода у Зубином потоку, до свега што треба да се уради у Лепосавићу, Звечану и за Косовску Митровицу, Грачаницу.
 
"Што се решења тиче – далеко смо ми од било каквог решења, али ћемо наставити да се боримо и зато вас молим за подршку, јер ви најбоље знате ко се бори за Косово и Метохију и знате ко је са вама", закључио је Вучић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија