Интернет издање - архива
Штампа

Вучић:Ја сам за разграничење са Албанцима

Залажем се за разграничење са Албанцима, поручује председник Србије Александар Вучић. Решење за Косово и Метохију, ако га буде, мора да буде свеобухватно, а не једноставно нити упрошћено, како неки замишљају, истакао је Вучић. "Ја се залажем и то не кријем, свакако се залажем и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима", рекао је Вучић новинарима у Шиду. "Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада - то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема", објаснио је.
 
 
Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас, каже и примећује:
 
 
 
"За танго је потребино двоје", рекао је председник Србије.
 
 
 
Решење за Косово и Метохију, ако га буде, истакао је, мора да буде свеобухватно, а не једноставно, нити упрошћено, како неки замишљају.
 
 
 
Рекао је да, за разлику од Тачија и Харадинаја и појединих западних представника, и оних у домаћој јавности који све знају, "а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима", не жели да износи неке ствари, јер би тиме рушио нашу позицију.
 
 
 
"Нисам неодговоран и нећу да излазим са 'величанственим патриотским изјавама'", рекао је Вучић и додао да зна свој посао и да га ради у најбољем интересу Србије.
 
 
 
Вучић је рекао да ће недвосмислено рећи шта мисли када се буде било близу неког опипљивог решења.
 
 
 
"То мора да буде свеобухватан план који се тиче много тога, и не једноставан или упрошћен како неки замишљају", рекао је и нагласио да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија