Интернет издање - архива
Штампа

Поповић: Срби нису кукавице, борићемо се за Косово

Србија је у преговорима око Косова спремна на компромис, али компромис мора бити по Уставу Србије и Резолуцији 1244, јер је Косово одувек било, јесте и биће Србија, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић. 
Поповић је то рекао отварајући Драгачевски сабор трубача у Гучи, одакле је поручио и да ће се у Призрену опет певати "Српска се труба са Косова чује".
Поповић је указао да Србија није у лакој ситуацији, јер је са разних страна притискају због Косова, али је подсетио да су наши преци били у још тежим ситуацијама па су увек били јунаци и чували Косово.
"И ми ћемо се борити за Косово. Срби нису кукавице, Срби су храбар народ и ми ћемо оправдати храброст наших предака. Наравно, Србија је мудра и паметна и Србија је у овим преговорима око Косова спремна на компромис, али компромис мора бити по Уставу Србије и Резолуцији 1244. Косово је одувек било, јесте и биће Србија", подвукао је Поповић.
 
Каже да српске емоције, Србију и Србина нико не може боље да разуме него "наша браћа Руси", те изразио задовољство што је данашњем отварању сабора присуствовао руски амбасадор у Србији Александар Чепурин и што ће сутра Гучу обићи портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
 
"У овим тешким временима када нас притискају због нашег светог Косова, ми желимо свима њима у иностранству одавде из Гуче да пошаљемо поруку која гласи - Србија није сама, уз Србију су цео руски народ и председник Русије Владимир Путин", нагласио је Поповић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија