Интернет издање - архива
Штампа

Вулин Фабрицију: Формирање "војске Косова" неприхватљиво

Министар одбране Александар Вулин је, у разговору са шефом Делегације Европске уније у Београду Семом Фабрицијем, нагласио да је за Србију формирање тзв. "војске Косова" неприхватљиво и да је Кфор једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација.
Према његовим речима, Србија остаје чврсто при ставу да је потребно стриктно поштовати одредбе Резолуције 1244 и да је Кфор најодговорнији за одржавање мира и безбедности на територији Косова и Метохије, саопштило је Министарство одбране.
 
Током сусрета, на којем се разговарало, између осталог о актуелној безбедносној ситуацији, Вулин је додао и да је увођење такси у висини од 100 одсто на производе из Србије и Босне и Херцеговине, још један акт самовоље представника приштинских власти, који представља кршење регионалних споразума о слободној трговини.
 
Истакао је и захвалност европском комесару Јоханесу Хану на принципијелном ставу и пружању подршке Републици Србији по питању уведених такси.
 
На крају састанка, министар одбране поручио је да Република Србија и њен председник и врховни командант настављају да воде политику захваљујући којој су били, јесу и биће фактор стабилности у региону.
 
Вулин је истакао да Министарство одбране наставља сарадњу са Европском унијом у оквиру Заједничке безбедносне и одбрамбене политике кроз ангажовање у мисијама Европске уније, припремама за учешће у борбеној групи Европске уније, припремама за упућивање цивила у мисије и учешћем у заједничким пројектима са Европском одбрамбеном агенцијом, додаје се у саопштењу.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија