Интернет издање - архива
Штампа

Договорени свакодневни контакти Војске Србије и Кфора

Председник Републике Србије Александар Вучић и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг сагласили су се, у данашњем телефонском разговору, да су очување мира и стабилности од највећег интереса за Србију и цео регион.
Председник Вучић захвалио је генералном секретару Столтенбергу на констатацији да није време за формирање војске тзв. Косова, односно да намера тзв. Косова да "трансформише своје безбедносне снаге у војску долази у погрешно време", наведено је у саопштењу из Председништва.
 
Вучић је изразио зебњу због намера тзв. Косова да формира војску и због опасности које тај корак носи по опстанак српског народа на Косову и Метохији и безбедност Србије, као и мир и стабилност у региону.
 
Двојица саговорника су се договорили да остану у сталном и директном контакту, као и да Војска Србије поново успостави свакодневне контакте са снагама Кфора на Косову и Метохији, како би размењивали информације и пратили развој ситуације.
 
Председник Вучић је упознао генералног секретара Столтенберга са проблемима са којима се Србија, а посебно српски народ на Косову и Метохији, суочавају због ирационалног потеза Приштине да уведе таксу од 100 одсто на робу из централне Србије, супротно споразумима и договорима.
 
Генерални секретар Столтенберг изразио је захвалност председнику Вучићу за одличну организацију вежбе пружања помоћи у ванредним ситуацијама, која је са 900 учесника, била највећа вежба те врсте до данас, одржана у октобру у Србији.
 
Такође је нагласио колико цени допринос Србије миру и стабилности у региону.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија