Интернет издање - архива
Штампа

Српска листа: Авети прошлости покушавају да подрију јединство

У тренуцима када се српски народ суочава највећом кризом икада, и када се одлукама Приштине о блокади дистрибуције српских лекова, хране, штампе и осталих потрпштина српски народ гетоизира, и најдиректније прети опстанку Срба формирањем некакве војске Косова, авети политичке прошлости покушавају да подривају јединство Срба на Косову и Метохији, саопштила је Српска листа.
Српска листа наводи да Срби свакодневно показују да се не мире са намерама Приштине да их нема на северу Косова и Метохије.
"У данима када свакодневно Срби показују да не пристајемо да нам се укине слобода и право на живот, неки који себе представљају патриотама сакривени иза непотписаних саопштења неког удружења држе моралне придике, али нису спремни да напусте своје станове и виле по Београду и дођу да се боре заједно са српским народом", истиче Српска листа у саопштењу.
 
Својом пасивношћу и стајањем по страни, или иза народа, док се тај исти народ борио за голи опстанак и 1999. и 2004., али и 2008. године, како се наводи, ове политичке авети прошлости не знају како да реагују на јединство српског народа у подршци председнику Александру Вучићу и на протестима у Косовској Митровици.
 
"И нормално је да Јаблановићи, Трајковићи, Јакшић и слични њима не разумеју у чему је разлика између Српске листе и њих, Српска листа је показала у центру Приштине како се бори за своју земљу, мирно, достојанствено и храбро, и увек и на сваком месту наши људи су испред свог народа а наше породице на Косову и Метохији, док су они ушушкани у топле и огромне станове по Београду", наводи Српска листа.
 
Српски народ на Косову и Метохији је, истиче се у саопштењу, таквима одавно у политичком смислу рекао збогом, те нам њихово присуство на протестима и импонује, таквих и нема тамо где се људи боре за свој живот и где нема новца за крађу.
 
"А то што они свој народ гледају као погребну поворку, је врхунац срамота и безобразлука, те говори о томе колико су се од тог народа отуђили. Очигледно да би они срећнији били да уместо мирних протеста српски народ користи средства којим би се испровоцирали сукоби, у којима би опет страдао обичан народ, као у време њихове власти", указује Српска листа.
 
Српска листа поручује да ће наставити да са својим народом и својом државом Србијом чува мир, али и слободу и право на живот свих Срба на Косову и Метохији јер је то наша дужност, јер нема веће части и одговорности него бити служби свог народа и увек испред њега, пошто, како подвлаче, одавде нема назад.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија