Интернет издање - архива
Штампа

Харадинај Могеринијевој: Дијалог изашао из колосека пре таксе

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је дијалог Београда и Приштине запао у кризу и пре него што је косовска влада одлучила да уведе таксу од 100 на српске и производе из Босне и Херецеговине и да наставак разговора не треба условљавати.
"Имамо недостатак транспарентности. Подстицање предложене размене територија и неспровођење постојећих споразума. То су разлози. Дијалог се може и треба наставити безусловним тарифама", написао је Рамуш Харадинај на свом Твитер налогу.
 
Харадинај је реагујући на изјаву високе представнице ЕУ за спољну и безбедносну политику Федерике Могерини, која је из седишта Уједињених нација у Њујорку позвала Приштину да укине таксу, додао да је "дијалог између две државе изашао из колосека пре увођења таксе".
 
Могерини је чланицама Савета безбедности УН, осим захвалности за конструктиван приступ у дијалогу Београда и Приштине, пренела да је за потпуни наставак разговора, потребмо укинути таксу коју ју је наметнула косовска влада.
 
Најавила је да ће на дан када такса буде укинута, одмах сазвати нови састанак за дијалог како би се постигао правно обавезујући споразум који ће се бавити свим ванредним питањима и довести до потпуне нормализације односа између Приштине и Београда.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија