Интернет издање - архива
Штампа

Вучић и Мур о таксама Приштине и дијалогу

Председник Александар Вучић састао се са генералним директором Форин Офиса за политичка питања Ричардом Муром, са којим је разговарао о билатералним односима, који су, упркос комплексним околностима, добри, и истовремено изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње.
Председник Вучић је изразио наду да ће међународна заједница наставити са рационалним позивима Приштини да одустане од такси које је увела против Србије и српског народа, а Србија ће, одмах по укидању тих антицивилизацијских намета, бити спремна за наставак разговора са Приштином.
 
Председник Вучић је упознао генералног директора Мура са чињеницом да Приштина није испунила једину своју обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО.
 
Увођење такси и изгласавање Платформе у приштинском парламенту је најбољи доказ да Приштина не размишља о дијалогу, већ о решењима која би могла да дестабилизују цео регион, истакао је Вучић.
 
Политички директор Мур је рекао да ће Велика Британија, упркос Брегзиту, остати посвећена помоћи и подршци региону Западног Балкана, нагласивши да је интеграција читавог Западног Балкана у Унију кључна за његову стабилност и просперитет.
 
Нагласио је да је приштинској страни изнео захтев за укидање такси, како би две стране што пре наставиле дијалог.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија