Интернет издање - архива
Штампа

Ђурић: Платформа Приштине је "убиство дијалога с предумишљајем"

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је јутрос да платформа Приштине представља последњи ексер у мртвачки ковчег дијалога с Београдом, односно, како је рекао, то је "убиство дијалога с предумишљајем". Како је рекао гостујући у Новом јутру на ТВ Пинк, припадник опозиционог протеста "1 од 5 милиона" Драгана Ђиласа Слободан Петровић гласао је за доношење те платформе у Скупштини Косова.
"Српска листа је политичка организација Срба на Косову и Метохији која је освојила преко 90 одсто гласова наших сународника у нашој јужној покрајини. Она је настала од идеје да Срби на Косову и Метохији не треба да се деле политички пред Албанцима, већ да треба да наступају сложно и јединствено", казао је Ђурић.
Он је указао да је преко 90 одсто Срба на КиМ тај "државотворни, национално одговорни став препознало и подржало Српску листу, а на тим изборима за покрајинске институције своје кандидате имали су и поједини кругови у међународној заједници, које су подржали Албанци са идејом да Срби на Косову и Метохији буду у више колона и да буду разбијени".
 
Слободан Петровић и његова структура су, истакао је Ђурић, најбоља манифестација управо такве политике, и зато, додао је, одаје признање Српској листи, која се уз све потешкоће са којима се суочава, следећи државну политику Србије, свакога дана бори за српске интересе на Косову и Метохији.
 
"Поред свих проблема, Српска листа успева и да раскринкава лажи које Приштина пласира преко Слободана Петровића и њему сличним", рекао је Ђурић.
 
Он је рекао да Слободан Петровић уместо да протестује против свега онога што против Срба раде Албанци на Косову и Метохији, против антицивилизацијских такси, напада на "Трепчу" и осталог, подржава протесте "1 од 5 милиона".
 
Додао је да је то човек који је подржао и дао кворум у Скупштини Косова да се изгласа платформа у којој се најдиректније налаже да једино решење за Косово и Метохију може да буде пуна независност.
 
"Њихов, '1 од 5 милиона' Слободан Петровић, подржао је да се донесе та платформа у Скупштини Косова. Имамо званичан листинг који то доказује. Он је јавно подржао усвајање ове платформе на челу с (Фатмиром) Љимајем", рекао је Ђурић.
 
"Ово је веома озбиљан напад на будућност Срба и Албанаца. И то без претеривања", истакао је Ђурић за ТВ Пинк.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија