Интернет издање - архива
Штампа

Ђурић: Тачи звецка оружјем, бранићемо Србе на КиМ

Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна, навео је Марко Ђурић, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
Марко Ђурић наводи да у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосудне органе.
"Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем, јер наша држава ће се на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности", наводи Ђурић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Ђурић наводи да Хашим Тачи глуми да жели да дође до наставка дијалога Београда и Приштине.
 
"Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима", наводи директор Канцеларије за КиМ.
 
Додаје да су приштинске претње – право лице њихове политике.
 
"Дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика – политика прошлости", истиче Ђурић.
 
Додаје да ће, насупрот томе, Србија наставити да се бори за будућност свих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.
 
"Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима", поручио је директор Канцеларије за КиМ.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија