Интернет издање - архива
Штампа

Ђурић: Албански екстремисти не презају од насиља

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оштро је осудио синоћни напад на двојицу српских младића у насељу Бошњачка махала у северној Косовској Митровици као део политике застрашивања српског народа.
Синоћни линч двојице српских младића у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице део је организоване и политички инспирисане тактике застрашивања српског народа на Косову и Метохији, а циљ је да се серијом изолованих инцидената изазове противреакција српског народа и даља ескалација напетости, рекао је Ђурић. 
 
Оценио је да се "овај напад не може посматрати ван контекста албанских намера да анектирају северни део Косовске Митровице, односно да српски део града интегришу у некакву јединствену општину Косовска Митровица".
 
Истакао је да, међутим, иако су "албански екстремисти показали да не презају од насиља да свој паклени наум спроведу у дело, то неће поколебати решеност српског народа да опстане на Косову и Метохији".
 
Ђурић је, истовремено, апеловао на "српску браћу у Косовској Митровици да не наседају на провокације ове врсте, јер би сваким непромишљеним одговором заправо изашли у сусрет жељама и очекивањима екстремних Албанаца који свакоднево траже повод за ескалацију сукоба".
 
"Они имају много разлога да буду нервозни, а на нама је да будемо стрпљиви и промишљени, и да не наседамо на провокације ове врсте, иако је веома тешко и болно уздржати се када нападају нашу децу. Албанским екстремистима још једном поручујем да не искушавају спремност Србије да заштити свој народ на Косову и Метохији, јер она је несумњива и заснована на реалној снази", истакао је на крају Ђурић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија