Интернет издање - архива
Штампа

Норвешка: Споразум или озбиљне последице за Приштину

Амбасадор Норвешке на КиМ Пер Странд Сјастад упозорио је Приштину да ће имати озбиљне последице ако не постигне споразум са Београдом.
Пер Странд Сјастад је рекао да грађани Косова подржавају дијалог и да ће неуспех у постизању споразума са Београдом имати последице за Приштину, што ће онемогућити да буде део великих међународних пројеката, пренела је Газета експрес.
Норвешки амбасадор у Приштини је рекао да многи виде 2019. као годину у којој је могуће постићи решење.
Навео је да је институт РИДЕА спровео истраживање интервјуисањем грађана, које је показало да већина грађана подржава дијалог и да је порука да људи желе промену.
 
Политичке странке се слажу у вези са међусобним признањем, додао је амбасадор и указао да у овом тренутку не постоји консензус.
 
"Једна ствар коју треба знати је да свака опција има цену, а постигнуће је компромис, а неуспех у постизању споразума је пропуштање прилике да се Косово придружи међународним пројектима. Косово треба да учини много у реформи здравства, образовања...", рекао је Сјастад.
 
Иначе, Сјастад је данас учествовао на конференцији "Жене за дијалог између Косова и Србије", коју је организовао Истраживачки институт за европске послове и развој (РИДЕА), уз подршку Амбасаде Норвешке у Приштини.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија