Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Лакше произведу него што продају

У атару села Ливађе има више од хиљаду хектара обрадиве земље. Мештани овог села нису прекидали рад у пољу јер су око њих српска села, и једни су од ретких у овом делу Косова и Метохије који, без обзира на крађе, и даље имају по две и више крава. -Свака кућа у Ливађу има најмање пет хектара земље, али има и оних који имају више од 10. То су огромна поља најквалитетније земље која су по приносима увек била позната. Посебно је по свом квалитету био познат пасуљ. Сви смо га садили и када то роди, зараде су биле и по неколико хиљада тадашњих марака. Једна породица у селу је од једногодишњег рода пасуља купила нов трактор, присећају се мештани и додају да се пасуљ сада сади само за домаће потребе. 
Штампа

Починиоце злодела довести пред лице правде

У Ранилугу служено опело страдалима крај споменика у центру села
                      
У Ранилугу је 24. марта крај споменика у центру села служено опело  Србима са територије Косовске Каменице , који су киднаповани и страдали  непосредно пре, у току и након последњег рата на просторима Косова и Метохије. Опело је служио парох ранилушки Срђан Јеринић уз саслужење свештенства из Косовске Каменице и Кормињана. Чланови породица страдалих као и Председник Привременог органа општине Косовска Каменица, Слађан Јордановић положили су цвеће  крај спомен обележја и запалили свеће за покој душа својих најмилијих.
Штампа

Обележавање 18 година од НАТО бомбардовања

Поводом обележавања 18 година од НАТО агресије, сви представници општина на северу покрајине и представници Канцеларије за Косово и Метохију, заједно са окупљеним грађанима одаје сутра, 24. марта, почаст страдалима у бомбардовању 1999.године, са почетком у 12.44 часова, саопштено је из Привременог органа Општине Косовска Митровица.
Званичници ће положити венце код споменика „Бели анђео“, надомак главног моста на Ибру, након чега ће бити обраћање.

Штампа

За срећу и благостање

Нови младенци свечано обележили празник на подручју општине Лепосавић
 
Традиционално, у домовима младенаца,оних који су у заједнички живот почели након прошлог празника Младенци до овог,свечано је обележен овај верски презникКако традиција налаже младенци су славили.Српска православна црква,22.март обележава као сећанње на Светих 40.мученика Севастијских,Младенци, и овај празника намењен је новим паровима који су се венчали у последњих годину дана између овог празника или тек имају намеру да се венчају.
Штампа

Очигледна пљачка српске имовине

 Не помажу ни судске пресуде да су  Срби власници непокретности  и да располажу својом имовином.  У свету незабележени случајеви непоштовања неприкосновености  права над приватном својином.  Зашто ЕУЛЕКС и ЕУ ћуте о томе и не предузимају ништа.  Вредност узурпиране имовине већа од 220 милијарди еура

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија