Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Захарова: Трговина органима на Косову мора да се процесуира

Неприхватљиво је да се заташкавају најстрашнији злочини на Косову, поручила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, истичући да тема трговине људским органима треба да остане предмет пуне пажње јавности.
Сви починиоци злочина на Косову, укључујући и оне који су били укључени у незакониту трговину људским органима, морају да одговарају пред законом, без обзира на то којим су функцијама, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.
Штампа

Свирепа страдања недужних Срба

Представљена књига о ратним злочинима над  Србима у Хрватској и над Србима на КиМ
                 
Позив институцијама да реконструишу трагична збивања. Истина о ратним злочинама се стално тражи, рекао је Вељко Одаловић, а као пример навео откривање бункера с телима Срба на уласку у Ђаковицу."У том бункеру су била и малолетна деца. Било је потребно 20 година да се та гробница отвори", ускоро ће бити објављен идентитет тих жртава, рекао је Одаловић  
Штампа

МИ И ОНИ

Пише: Рада Комазец 
 
У најновије  време,  када се на научној или другој  заснованој тврдњи  објављују  најневероватније, до скора незамислива открића, падају у воду традиционално уврежена мишљења о блискости, заједничком или идентичном пореклу балканских народа. Данас на нашем Косову и Метохији живимо ми и они, Срби и Албанци. У много чему  у оваквој хипотези утврђене су несумњиве разлике између два народа и по највишој друштвено политичкој сфери. Срби,  неспорно припадају корпусу словенских народа. 
Штампа

Шабан Бериша признао да је срушио плочу Славују и Перенићу

 УНС у потрази за починиоцима  рушења плоче отетим новинарима  на КиМ
 
Ово је први пут да је одговорни за рушење плоче идентификован и ухапшен. -Надам се да ће ово хапшење допринети расветљавању судбине несталих новинара и да ћемо коначно сазнати шта се десило нашим колегама“, рекао је председник УНС на КиМ Будимир Ничић.
Штампа

ИНСТРУМЕНТ ПРАВДЕ ИЛИ НЕПРАВДЕ?

Пише: Рада Комазец
 
Драгица Божанић тражи правду за  шеснаестогодишњег сина Немању, Драгана Мајсторовић тражи седамнаестогодишњег сина Ивана. Године пролазе, а њима остаје бол и недокучива  истина о  деци.    И, још много српских мајки, ћерки, сестара, траже правду за своје најмилије,  који  су окончали животе по косовским стратиштима Клечкој, Радоњићком језеру, Глођанима, Волујку, Малишеву, Лапушнику, Ликовцу, Језерцу… 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија