Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Пуна црква, пуна порта, пуно и срце верника

У цркви Светог Николе у Приштини обележена храмовна слава
 
- Нико на земљи није учинио толика дела Божја као Свети Николај. Ми прослављамо онога који је Бога прославио својим животом. Он је толико чудеса учинио пред људима, исцељивао је болесне, хранио гладне, сиромашне је тешио и помагао, спасавао је људе у невољама и не само у једном дану него за време целог свог живота, и тако је до дана данашњег, рекао је у својој беседи верницима владика рашко-призренски Теодосије у цркви Светог Николе у Приштини.
Штампа

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА 24. МАЈА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

Национална служба за запошљавање - Филијала Косовска Митровица организује Сајам запошљавања 24. маја, у периоду од 12 до 14 часова у просторијама Митровачког двора у Косовској Митровици.
На сајму ће бити присутно око 20 послодаваца, који ће понудити радна места у различитим областима рада.
Штампа

Сећање на стару Приштину

У СКЦ у Приштини отворена изложба сликa
 
У Српском културном центру у Приштини вечерас је отворена изложба слика насталих на ликовној колонији „Стара Приштина“. Изложбу је отворио историчар уметности Небојша Јевтић, и том приликом рекао да ова изложба представља симболично враћање српских уметника у овај град из кога су прогнани пре деветнаест година.
Штампа

СРБИЈА У ВРХУ ЕВРОПЕ ПО МАЛИГНИМ ОБОЉЕЊИМА

-Бомбардовани смо 78 дана, током којих је 1100 авиона надлетало нашу земљу и по оцени стручњака избацили су 15 тона осиромашеног уранијума - рекла је председница Скупштине Србије Маја Гојковић Скупштина Србије усвојила је крајем прошле недеље предлог о формирању Комисије за истраживање последица Нато бомбардовања  наше земље 1999 године.Задатак Комисије је да утврди да ли је бомбардовање  осиромашеним уранијумом узрок пораста малигних обољења у Србији и какве је последице оно оставило на животну средину.
Штампа

СРПСКЕ ГРЕШКЕ ИЛИ ИЗДАЈЕ?

Пише: Рада Комазец 
 
Од 1389. године до данас не престају да се ломе копља око Косова. Косово је колевка и усуд српског народа, мит и истина од које не можемо побећи. А, да ли смо га довољно искрено, храбро, срчано, непоколебљиво и без одступања чували и бранили у прошлости судиће историја и нове генерације. Не одлазећи у далеку прошлост, а враћајући се на период после Другог светског рата, уочићемо низ српских грешака по питању Косова и Метохије. После Другог светског рата Албанци, који су били на страни фашиста, нису желели да се иселе из узурпираних српских кућа у чему су имали заштиту  руководилаца из Комунистичке партије Косова и Метохије  од којих се највећи број прикључио  Народноослободилачком покрету без учешћа у њему.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија