Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Знајте да нисте сами

Двадесет четири породице у Каменици добиле новчану помоћ из општине Бач
 
Помоћ је уручена испред цркве Светог Константина и Јелене у Каменици, надомак Сочанице,  породицама са више деце, појединцима слабијег материјалног стања и студентима. Новчана средстава уручио је председник општине Бач, Борислав Антонић, који је овом приликом поручио да се на овај начин наставља континуирана акцијаа помоћи нашем народу на Косову и Метохији из Војводине.
Штампа

Србија предузела кораке за испуњење захтева из Поглавља 27

Министар спољних послова Ивица Дачић је истакао да је Србија предузела одлучне кораке како би се испунили захтеви из Поглавља 27 у преговорима о приступању ЕУ, а у циљу очувања ресурса, промоције зелене екомоније и бриге о здрављу становништва.
Штампа

ПОСЛАНИЦИ СРПСКЕ ЛИСТЕ У СКУПШТИНИ У ПРИШТИНИ ДО ДОЛАСКА ХАНА

Посланици Српске листе ушли су у недељу око 11 сати у Скупштину у Приштини где ће бити, како наводе, затворени до доласка европског комесара за проширење и политике добросуседства Јоханеса Хана, најваљеног за понедељак, 3. децембар.
Ову вест саопштио је председник Српске листе Горан Ракић на ванредној конференцији за новинаре у Косовској Митровици, организованој одмах након уласка посланика у скупштину, а конференцији су присуствовали и представници све четири општине на северу КиМ.

Штампа

Пролазе само камиони са страном робом

На административном прелазу Јариње између централне Србије и Косова и Метохије, односно територија општина Лепосавић и Рашка, ситуација је непромењена од када су уведене таксе од сто посто на сву робу која из централне Србије и БиХ улази на територију Космета. Наиме, камиона са робом нема, саобраћај се несметано одвија. Ретки су камиони који са страном робом улазе преко овог прелаза, цео поступак прегледа и царињења робе се одвија неометано. Нема застоја ни у путничком саобраћају, који се одвија уз рутинску контролу потника као и увек.
Штампа

Разграбљено “Јединство“

Након седам дана од одлуке Приштине да уведе таксе од 100 одсто на производе из Србије, што је обухватило и српску штампу, данас је лист „Јединство“ (недељник), једини српски штамапани медиј на Косову и Метохији дистрибуиран широм Покрајине. Нови број „Јединства“ је разграбљен у свим српским срединама, а и иначе се бесплатно дели Србима на КиМ од јуна 1999. године и изгона из Приштине. „Јединство“, постоји 74 године, до јуна 1999. године био је дневни лист, а након прогона из матичне зграде у Приштини и узурпације штампарије и целокупне имовине редакција се налази у Косовској Митровици.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија