Интернет издање - вести се дневно ажурирају

ПАНОРАМА

Штампа

Нада у мадост коју Грачаница има

Свечана академија поводом Мале Госпојине – славе Општине Грачаница
 
-Кажу да дела говоре више од речи, али нешто што је још битније, чак и од дела која су остала иза нечијег рада, јесу правци који се трасирају а који показују у ком ћемо се смеру као друштво и као општина кретати у будућности, рекао је председник општине Грачаница Владета Костић на свечаној академији поводом Дана општине Грачаница.
Он је у својој беседи подсетио како се Грачаница од једне типичне косовске касабе полако претворила у малу варош и како се и даље развија.
Штампа

Песмом и игром до пријатељства и јединства

“Мој Колашин игра и пева“ у Културном центру у Зубином Потоку
               
Културни центар „Стари Колашин“ и КУД „Мокра Гора“ у Зубином Потоку организовали су недавно, под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију и СО Зубин Поток, манифестацију „Мој Колашин игра и пева“. Ово је друга по реду дводневна манифестација на којој су у Зубином Потоку гостовала културно уметничка друштва и певачке групе из Републике Српске (Мркоњић град), Крагујевца, Шипова, Новог Пазара, Пљеваља, Бабиног Моста и из Македоније. Прва је организована септембра прошле године. Гости су били смештени по кућама колашинских домаћина и у Студентском дому. 
Штампа

Поклон у опреми за физичко васпитање

 Помоћ ЛМТ КФОР ученицима ОШ „Јован Цвијић“ у Зубином Потоку

Припадници LMT KFOR, у оквиру пројекта Cimic, обезбедили су за ученике ОШ "Јован Цвијић" у Зубином Потоку, спортску опрему за часове физичког васпитања. Поред лопти за кошарку, одбојку и игру између две ватре, ту су још и рекети и лоптице за бадминтон, вијаче, реквизити за хокеј на трави и друго. 

Штампа

Литија улицама Грачанице

Мала Госпојина, слава општине Грачаница
 
Председник општине Грачаница Владета Костић, представници локалне самоуправе, гости из Суботице, Новог Сада и Републике Српске, страни делегати,  присуствовали су литургији у манастиру Грачаница поводом празника Мале Госпојине, који се прославља и као слава општине Грачаница.  Литургију је служио игуман манастира Драганац отац Иларион уз саслужење сестринства и свештенства епархије.
У својој беседи верницима отац Иларион је рекао  да је овај предивни храм, по коме знамо шта јесмо и ко смо, јесте израз и симбол небеске лепоте коју су наши преци носили својим срцима, а носи га и обичан народ.
Штампа

Вучић у УН: Мир и стабилност на Западном Балкану услов за развоj

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у обраћању Генералној скупштини УН да је услов број један за развој и напредак земаља Балкана очување мира и стабилности и најавио да ће више говорити о Србији, земљи која има све већи углед у свету. Александар Вучић је навео да се обраћа први пут у својству председника Србије, да је пажљиво слушао претходне говорнике, да су сви говорили о миру и стабилности, али и да су често оптуживали неке друге или нападали неке друге да они тај мир угрожавају.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија