Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Комплет дресова за ОФК ДИФ

ПОЗНАТИ ФУДБАЛЕР МИЛОШ  КРАСИЋ ПОМАЖЕ СВОЈ РОДНИ КРАЈ
 
Иако постоји само пола године квалитет, упорност, преданост у раду и успеси постали су заштитни знак Омладинског фудбалског клуба ДИФ из Косовске Митровице. Породичну традицију тренерског посла, наслеђену од оца Милана, браћа Немања и Његош Булатовић настављају са успехом, а најбоља потврда томе је број малишана који је прешао сто и који се из дана у дан драстично повећава.
Да се добар глас далеко чује, чак и до Пољске, показује пример нашег прослављеног фудбалера Милоша Красића, играча Лехије, рођеног Митровчанина, који је без имало размишљања одлучио да помогне рад ове школе. Популарни Џексон, како га у граду на Ибру многи познају, купио је квалитетну спортску опрему у виду дресова, шорцева и штуцни за све четири генерације ОФК ДИФ. Због својих обавеза није могао овај вредан поклон да уручи малишанима, али им је поручио да „раде и вредно тренирају, а да ће он помоћи кад год се то од њега буде затражило“.
- Милош је широј јавности познат као фудбалер, али се исто тако труди да покаже да је и велики човек. Увек поносно истиче да је из Косовске Митровице и сваки слободан тренутак користи да дође овде и посети старе пријатеље. Посебно је срећан и задовољан када може неком да помогне - рекао је отац прослављеног фудбалера  Вељко Красић и  пожелео малишанима ДИФ - а да једног дана достигну и престигну успех који је постигао популарни Краса.
Како би се на што бољи начин захвалили Красићу на овако вредном поклону тренери ОФК ДИФ организовали су јавну промоцију дресова на градском шеталишту у Косовској Митровици којем је присуствовао велики број грађана. Посебно истичу да су се са Красићем договорио у само пар речи.
 - Позвали смо га и питали да ли може да нам помогне, а он је истог тренутка рекао да ће обезбедити најквалитетнију опрему за све дечаке. Дезен дресова су раније одабрали малишани клуба гласањем на нашем званичном сајту - рекао је  Немања Булатовић и додао да ће се „трудити да добрим резултатима оправдају поверење и на тај начин се захвале за помоћ коју су добили“.
Задовољство због донације вредног поклона, али и досадашњег рада и залагања челних људи овог клуба нису скривали ни родитељи који готово у глас истичу да су им деца у правим рукама.
 - Да ли ће мој син постати фудбалер кад одрасте зависи од много фактора, али оно што је сигурно је да ће у овом клубу научити да поштује и цену друга, да се правилно развија и научи здравом начину живота – каже један од родитеља чији малишан брани боје ДИФ - а. 
Потврда да малишани ОФК ДИФ могу да очекују професионалност и фудбалско знање лежи у стручност тренерског кадра. Немања Булатовић је као играч своје фудбалско умеће доказао у фудбалским клубовима Рудар и Трепча из Косовска Митровица, Црвена Звезда и Милиционар из Београда, као и у пионирској репрезентацији Југославије. Посао тренера започео је у школи фудбала ФК Трепча у периоду од 2003. до 2017. године. Богатију играчку каријеру има млађи Његош којег је спорстка повреда спречила да постигне боље резултате. Играо је за ФК Обилић, Борац из Чачка, Раднички из Крагујевца, Баск, Земуни Хајдук Лион, док је тренерски посао такође започео у школи Ф.К. Трепча. Професор је физичког васпитања и носилац тренерске лиценце УЕФА б.
            Знања и вештине фудбалске игре члановима овог клуба преноси и још увек активни играч ФК „Мокра Гора“ Жарко Караматић. Своју богату играчку каријеру испунио је наступима за ФК Младост изАпатин, Баната из Зрењанин, Радничог из Крагујевца, Славије и  ФК Сарајево из Сарајева, Радника изБијељине, Минхена 1860 и Травника, а бранио је и боје репрезентације Србије У21 и Универзитетске репрезантације Србије. Посао тренера голмана поверен је Томиславу Вакићи, гоману ФК Трепча, а од скоро у овом клубу ради и бивши фудбалер са ових простора Никола Божовић.
 
П. Цветнић
 
           
АКТИВНОСТИ
            
Осим фудбалских вештина које стичу у балон сали у Косовској Митровици и на стадиону у Житковцу, фудбалари ОФК ДИФ имају могућност и додатних активности као што је бесплатно играње фолклора, а од скоро и учење руског језика. Током летњих месеци, када није било тренинга, тренери ОФК ДИФ су за своје чланове обезбедили бесплатне термине на оближњем базену где су организована такмичења у води и бесплатна школа пливања за све непливаче.
 
 
 
 
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија