Интернет издање - архива
Штампа

Специјална награда - струганој погачи

Удружење пословних жена „Авенија“ из Грачанице на првом „Фестивалу српске трпезе“ на Калемегдану
             
Специјалну награду „Авенија“ је добила за традиционалну и познату „стругану косовку погачу“  
Удружење пословних жена „Авенија“ из Грачанице, са председницом Горданом Ђорић,  је на позив Удуржења „Огњиште“ из Београда учествовало на првом „Фестивалу српске трпезе“ одржаном у суботу 22. септембра на Калемегдану у Београду. Организатор је обезбедио најбољи простор за вредне жене „Авеније“ и простран штанд који се налазио у централном делу фестивалског простора на којем су веште и умешне косовскометохијске жене изложиле разноврстан асортиман својих домаћих производа и рукотворина. 
– Имали смо прилику да посетиоцима представимо како је некад изгледала косовска соба. Посетиоци су имали прилику да дегустирају  наша национална јела, сервирана на софрама које смо понели за ту прилику. Такође су могли и да се упознају са техником ткања на разбоју, плетења, веза, хеклања, предења вуне. Посећеност нашег штанда била је јако велика и посетио нас је и градоначелник Београда др Зоран Радојичић, каже  Гордана Ђорић, председница Удружења „Авенија“.                                                             
У културно – забавном програму учествовале су наше младе музичке наде, настваља Гоца Ђорић. То су Емилија Ђокић из Лапљег села и Миљана Славић из Лепине које су својом интерпретацијом изворних песама код многобројне публике изазвале јаке емоције, сузе у очима многих гледалаца, и на најбољи начин представиле нашу културну баштину, истиче Гоца Ђорић.                                                                                                                           
 –На крају смо добиле специјалну награду стручног жирија Фестивала за стругану погачу и остала национална јела која смо припремиле за ту прилику за наш штанд. У учешћу у овом фестивалу помогла нам је општина Грачаница и овим путем им се захваљујемо, посебно Живојину Ракочевићу, директору Дома културе из Грачанице који нам је проследио позив јер је знао да имамо са чим да учествујемо на „Фестивалу српске трпезе“ на Клемегдану, изјавила је Гордана Ђорић.
           С. Ђукић
 
 
.
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија