Интернет издање - архива
Штампа

Акција поводом отварања комплетне трасе Виа Феррате

НА МОКРОЈ ГОРИ У ИБАРСКОМ КОЛАШИНУ

Нова траса Виа Феррате Берим, јединственог туристичког прозивода адреналинског садржаја на Мокрој Гори у Ибарском Колашину биће отворена сутра 6. октобра, тачно три године након завршетка прве фазе. Нова траса подразумева наставак постојеће Виа Феррате до врха Берима (1731мнв) и обухвата пењање по вертикалним и хоризонталним деоницама, кретање на два висећа моста, као и пењање по гребену.

“Овом деоницом смо комплетно завршили Виа Феррату од подножја до врха Берима (око 520м висинске разлике), укупне дужине 3км. Предвиђено време пењања јеоко 5х. Имајући у виду удаљеност Виа Феррате Берим од Зубиног Потока и очекивану масовност учесника, ово ће бити целодневни догађај од раних јутарњих до касних вечерњих сати”, саопштавају из организације “Оутдоор ин”.

Реч је о пројекту Института за територијални економски развој - ИнТЕР која годинама ради на развоју туризма у Ибарском Колашину у општини Зубин Поток, на северу Косова и Метохије, у циљу друштвено-економског оснаживања становништва ове неразвијене општине, као и брендирања овог краја као пожељне туристичке дестинације за активан одмор

Виа Феррата је систем металних помагала и челичних сајли који омогућавају безбедно пењање на вертикалним стенама висине до неколико стотина метара. Организатори истичу да је ово туристички производ прилагођен за особе просечне физичке спремности старосне групе од 18-65 година, тако да сви могу уживати у овој атракцији.

Поводом отварања комплетне трасе Виа Феррате Берим ИнТер организује сутра бесплатну акцију пењањаС.К.

 

 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија