Интернет издање - архива
Штампа

Докле више?

Пише: Рада Комазец 
 
На стогодишњицу победе Србије у Великом рату, велике силе преко својих сателита стављају пред Србију велика искушења. Увек се изнова питамо, докле више? Али, изгледа одговора нема на видику. У 20. веку страдање српског народа граничи се са геноцидом.  Колико је само  жртава и неправде поднео српски народ  и храбро издржао са подигнутом главом.
 У моменту када заборавимо на страдања, опростимо свима који су нас на најсвирепији начин убијали, западни центри моћи, опет желе да  нас подсете и да нам не дозвољавају  да радимо, учимо, рађамо и васпитавамо нашу децу и градимо будућност  у миру, без сукоба и ратова. Зато је Србији данас најпотребније знање, добро расуђивање и мудрост. И, тамо где смо најрањивији, на Косову и Метохији, отимају нашу територију, одводили су наше домаћине  са њива, убијали их на жетви,  спалили су наше домове и светиње, оскрнавили  наша гробља,  убијали нам полицајце из заседе,запосели наша имања,  порушили и разорили наше мостове и  фабрике,  протерали 250 хиљада Срба  са Косова и Метохије. И, опет им је мало српске крви. Докле више?
Ништа то не виде силни,  већ очекују да кажемо „хвала вам, баш је добро то што сте нам чинили и шта нас тако учите демократији”. Опет гурају Албанце у сулуду авантуру, а нас приморавају да се бранимо.  Заправо, Србин се кроз векове  часно бранио и није заузимао туђе територије. Увек смо се само ослобађали, а и непријатељи су се дивили витештву и храбрости српске војске. И деведесетих Срби су се само бранили, да не доживе опет геноцид.  Србин у Призрену, бранио је свој град и вековну земљу својих предака.  Србин у Книну, Грахову и Приједору  бранио је своје прадедовско огњиште и своју породицу. Протерани смо, мучени,  убијани и  окривљени смо, а  ни  сами не знамо зашто. Наш крик и вапај због бола и неправде коју нам наносе,  можда чује  само Господ, јер су антихристи и убице изгубили слух и душу. Шта још  хоће од нас?
Албанци, поред тога, што игноришу Бриселски споразум, прекршили су и извргли руглу Цефта споразум и Споразум о стабилизацији и придруживању.Очигледно је да су и ови демарши, који стигну од појединих западних земаља, лажној држави, заправо, лажни демарши, јер истовремено тајним каналима дају им даља упутства и инструкције како да тероришу и гетоизирају српски народ. Ту је и Кфор да осоколи  Албанце. Претходних дана имао је „пуне руке посла” трчећи и убеђујући монаштво да је за српски народ од великог значаја формирање, такозване косовске војске. Ако имамо у виду да сукоб укључује политичке, психолошке, пропагандне и економске мере, шта ли нам то сада спремају. А, Албанци послушници и извршиоци не размишљају да тамо где Запад „сеје демократију” страдају људи без обзира на веру, нацију, боју коже и језик. Док Албанци из јужног дела  раде као надничари за осам евра на северу КиМ, док је незапосленост највиша у Европи, разуларена маса пали „плазма кекс” и „златни пек”, уместо да нахрани гладна уста којих је међу Албанцима много. 
Грех је бацати и палити храну. Мафијашки кланови не маре  за обичног малог човека и његову дневницу од осам евра да би прехранио породицу. Неодговорно руководство Албанаца на  КиМ никако да швати да ово није Србија 1999. 2004. нити 2008. година, и да је свет постао мултиполаран. Србија је ојачала и војно и политички и економски. Доминација и опстанак једне силе, на врху пирамиде моћи, полако опада. Кина најозбиљније угрожава економску супериорност САД. Русија је земља са великим природним ресурсима и највећим нуклеарним арсеналом у свету. И једна и друга су пријатељи Србије. Униполарни свет више не постоји, а констелација снага на међународној политичкој арени  је промењена, те је неопходно да одређене земље мењају и коригују своје геополитичке аспирације. Тешко се растати са осећањем монополске доминације, али то је реалност. Зато, Албанци уразумите се, е срљајте у пропаст, не упадајте као Гестапо у домове Србе, не хапсите и не тероришите Србе,  јер никада и нигде у сукобу није само један народ страдао. Земља је моћна уколико има снажну и растућу економију, снажну војску и мудре политичаре. Ви Албанци немате ништа од тога.  Заправо, ви немате ни земљу. То је српска земља. Због ваших сулудих акција, на које вас пострекавају западни центри моћи, унешен је немир, не само у српски народ, већ цео регион. Не играјте се животима српског и албанског народа, не изазивајте кризе, не угрожавајте мир, не тероришите Србе...  Докле више?
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија