Интернет издање - архива
Штампа

Само нек влада мир и добро здравље

 Већина Срба у Косовском Поморављу дочекала Нову Годину у породичном амбијенту
 
Већина од око 35.000 Срба у Косовском Поморављу дочекала је Нову Годину у породичном амбијенту. Малобројни, углавном млади, новогодишње вече просалвили су у неком од локалних кавића и рестрорана у већим српским селима. Главне жеље које су Срби у овом региону Косова и Метохије пожелели у овој години, јесу да влада мир и да их служи добро здравље.
   Новогодишње вече, укључујући и први и други дан Нове Године, протекли су без икавких већих инцидената. Најмлађи су били обрадовани новогодишњим пакетићима које су им поклонили њихови најближи или нека од хумантиарних добротворних организација с Косова и Метохије и Централне Србије. Међу њима ни ове године није изистала невалдина организација „Дечја Радост“-Гњилане, која је организвала „Слатки дечји караван“ поделивши више стотина пакетића малишанима у више српских места у региону.
 
   Поменимо и то да је посебно интересантно, али истворемено и напето било у Штрпцу првог јануара , када је спасилачка екипа овдашње Горске службе спасавања, првог дана јануара спасила једног немачког туристу, који се због невремена на висини од преко две хиљаде метара, изгубио и промрзао.
 
   Срби у Косовском Помоваљу се уобичајено већ спрвим данима јануара  припремају за прославу Божића, али такође и предстојеће Српске Нове Године.    С.И.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија