Интернет издање - вести се дневно ажурирају

РЕПОРТАЖЕ

Штампа

Увек тамо где је помоћ најпотребнија

У тродневној посети Косову и Метохији, од 11-13. јуна су били чланови Удружења ,,Наши Срби” из Чикага, предвођени свештеницима оцем Радивојем Панићем из храма Св. Саве у Београду, оцем Владом Марковићем директором Верског добротворног старатељства (ВДС-а) СПЦ из Београда и оцем Добривојем Милуновићем из цркве Вазнесења Господњег из Чикага.  Они су посетили манастире Пећку патријаршију, Високе Дечане, Зочиште, Грачаницу, а обишли су и српске породице у Осојану, Гораждевцу, Великој Хочи и Ораховцу.
Штампа

Некад пуно село, данас двадесетак житеља

 Укљештена у дубодолини шарпланинских,  више од 2000 метара високих врхова са једне, јужне стране, и  планине  Ошљак са нешто нижим врховима, са северне стране, налази се Средачка Жупа, на крајњем југу Метохије, у општини Призрен. До 16 села Средачке Жупе стиже се, од Призрена, уз камениту Дувску клисуру Призренске Бистрице, поред манастира Светих Арханђела, или из правца Штрпца, Сиринићке Жупе, преко превоја Превалац на 1500 метара надморске висине. 
Штампа

Кад им кажем да руше Резолуцију 1244 они слежу раменима

Чињеница да велике силе не признају, односно немају намеру да уваже Резулуцију 1244, за нас само значи да ми имамо врло мале могућности да нешто учинимо, рекао је председник Алексндар Вучић. Вучић је то рекао на питање новинара може ли Србија, након учесталих напада на Србе и шпекулација приштинских медија о распоређивању снага безбедности на административној линији, да на Косово "уведе" хиљаду припадника својих снага безбедности, како то предвиђа резолуција УН.