Интернет издање - вести се дневно ажурирају

КУЛТУРА

Штампа

Сви певамо из Лазаревог зацељеног грла

На Видовданском песничком бденију 2017. у Грачаници, угледној српској песникињи, преводиоцу и есејисти, Злати Коцић припала је награда „Златни крст кнеза Лазара” за свеукупно песничко стваралаштво. Разговарали смо са њом о овом значајном признању и поезији коју ствара.
Штампа

Бањска самује, Љевишка тугује, а Дечани се бране

У оквиру Видовданског саборовања организована представа „Видовдан у срцу“ у КЦ Чукарица
          
 Поводом видовданских свечаности Удружење Срба Косова и Метохије којим руководи Душан Симић, организовало је сценску манифестацију „Видовдан у срцу“ у Центру за културу „Чукарица“ аутора и редитеља Јасмине Стоиљковић, драмске уметнице. У овом програму учествовали су Србски православни појци, Дејан Цицмиловић-драмски уметник, Владимир Јоцовић-драмски уметник, Никола Митић-народни свирац, Јована Бараћ појац, Маша Цветковић појац и КУД „Умка“. Госте је поздравио и захвалио се организаторима Душан Симић.                 
Штампа

Песмом и игром кроз Косово и Метохију

Покрет за КиМ у Србији организује програм на Коларцу – У сусрет Видовдану
                    
Покрет за Косово и Метохију у Србији на челу са др Милосавом Стојановићем, организује програм – У сусрет Видовдану „Песмом и игром кроз Косово и Метохију“ који ће се одржати у Коларчевој  задужбини у суботу 24. јуна са почетком у 20 сати. Улаз је бесплатан и очекује се велико број посетилаца, државних функционера и амбасадора земаља које нису признале Косово.  
Штампа

Златни крст Злати Коцић

Видовданске свечаности
 
Жири „Видовданског песничког бденија 2017.“ у саставу: Петар Сарић, књижевник, проф. др Слободан Владушић и Жарко Миленковић, књижевни критичар, донео је једногласну одлуку да се награде ове манифестације доделе следећим књижевницима:
„Златни крст кнеза Лазара“ – Злати Коцић, истакнутој песникињи из Београда, за свеукупно књижевно стваралаштво.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија