Интернет издање - вести се дневно ажурирају

КУЛТУРА

Штампа

Скулптуре и осликана свила и сткло

ИЗЛОЖБА вајара Зорана Каралејића и ћерке сликара Лидије Кралејић у Кући краља Петра у Београду
                   
Заједничка изложба Вајара Зорана Каралејића и његове кћери Лидије Каралејић одржана је у Кући краља Петра на Сењаку. Изложба је садржала 64 скулптуре од мермера, дрвета и комбинације дрво-метал, 14 слика на свили, 13 осликаних ешарпи и 8 комада осликаног стакла. Изложбу је отворио сликар Милорад Бубања.
Штампа

Дуго ћу роде крварити из пера

Представљена збирка поезије „Рукопис душе“ Јовице П. Мишковића у Дому културе Грачаница 
                         
Јовица П. Мишковић је још једно ново име на поетском поднебљу Косова и Метохије. Његова друга збирка поезије „Рукопис душе“ представљена је недавно у Дому културе у Грачаници. Професор физике у Електротехничкој школи „Михаило Пупин“ у Грачаници рођен је 1968. године у Граничану у општини Лепосавић, а поезију пише од средњошколских дана. Прву збирку „Јауци са Косова“ објавио је 2002. године у издању СКЦ-а у Крагујевцу. 
Штампа

Милутиново „Порекло“ и „Завештање“

Промоција две збирке песама вероучитеља Милутина Попадића у Крушевцу
                  
-Мјесто ове поезије је у  трајној ризници српске духовности. -Српско Светосавље главна одредница у којој се без Бога не иде ни преко прага, каже рецензент песник Божидар М. Глоговац
Песник Милутин Попадић, вероучитељ у Лешку, теолог по образовању, објавио је недавно другу књигу песама под насловом „Завештање“. Ова збирка поезије представљена је  овог месеца у порти цркве Светог Ђорђа у Крушевцу заједно са претходно објављеном збирком која носи наслов „Порекло“. Промоција је одржана уз благослов владике Крушевачког Давида Перовића и старешине цркве оца Ђорђа. Аутор се у својим песмама надахнуто бави темама: љубав, духовнсот и родољубље, и то воли да напомене.  
Штампа

Завичајни пејзажи душе

Изложба слика Драгослава Божовића у галерији Дома ученика средњих школа у Сомбору

У галерији Дома ученика средњих школа у Сомбору у сарадњи са Ликовном колонијом „Елан 2018“ организована је изложба слика -акварела и уља на платну,  сликара Драгослава Божовића из Зубиног Потока. Поставка од  30 акварела и шест уља на платну трајаће до 15. септембра. Са овим познатим колашинским акварелистом разговарали смо у моменту када се враћао са отварања изложбе.

Штампа

Представа „Насмејани снови“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“  припрема премијеру у Суботици
                        
Текст, сценарио и режију написао Бошко Бошков а премијера ће бити изведена 30.августа ове године у Суботици
Глумци аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ припремају у Дечијем позоришту у Суботици нову представу „Насмејани снови“. Текст, сценарио и режију потписује Бошко Бошков а премијера ће бити изведена 30.августа 2018. године у Суботици.
Представа говори о љубави и сновима који се могу остварити само уколико верујемо у њих.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија