Интернет издање - вести се дневно ажурирају

КУЛТУРА

Штампа

Повратак српске уметности и културе

Почиње Друга ликовна колонија «Јесен у Призрену» у манастиру Светог Архангела
                
Дом културе „Грачаница“ организује  седмодневне ликовне сусрете „Јесен у Призрену“.  Уметници ће од суботе 25. новембра седам дана стварати у манастиру Светих Архангела код Призрена. Ово изузетно место, град Призрен са својим духовно културним вредностима угостиће сликаре: Весну Марковић из Београда, Здравка Вучинића из Београда, Јасмину Поповић из Краљева, Николу Бркановића из Сомбора, Алексу Арсовића из Београда,  Радоја Компировића из Зубиног Потока, Александра Радовића из Сувог Дола код Липљана и Тамару Осмајлић из Берана.
Штампа

Концерт поводом дана општине

КОСОВСКА МИТРОВИЦА
 
У оквиру обележавања Дана општине, 23. новембра 2017. године, Привремени орган Општине Косовска Митровица организује у среду, 22. новембра концерт истакнутих уметника: Мериме Његомир, Оливера Њега и Николе Рацкова магистра клавира и универзитетског професора. Концерт ће бити одржан у Митровачком двору са почетком у 19 часова.
 
 
 
Штампа

Обнова традиционалних форми српске културе

ДР СНЕЖАНА БАШЧАРЕВИЋ О ПРИЗРЕНСКОЈ ПЕСНИЧКОЈ БАШТИНИ И САВРЕМЕНОЈ  ПОЕЗИЈИ
 
  Призренски песници обележавају савремену косовскометохијску стварност, а печат им дају индивидуална религиозност и мотиви хришћанства и завичаја На овогодишњем Међународном београдском сајму књига у промотивном простору Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, одржано је Поетско представљање „Догодине у Призрену”, у организацији Друштва пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена, песника из Призрена и песника који су писали о Призрену.
Штампа

Пројекција пет нових остварења

Најава XВ Филмског фестивала домаћег филма у Лепосавићу
 
Петнаесту годину за редом Филмски фестивал, који обједињује најновија остварења домаће кинематогарафије, одржава се у Лепосавићу, а прилика је то да најновије филмове погледа и публика не само ове општине већ целог севера Косова и Метохије.
Лепосавић, 20 новембра –Последња недеља новембра термин је за одржавање Филмског фестивала у Лепосавићу. Уз подршку Министарства за културу и информисање Владе Републике Србије  и Привременог органа  Општине Лепосавић овај Фестивал кроз године постојања уврштен је у календар најзначајних културних дешавања ове средине.
Штампа

Колонија високог рејтинга

Завршена седамнаеста Међународна ликовна колонија ''Јесен у Сиринићкој Жупи''
 
Виђење на овај ликовни догађај изнео је познати сликар и професор, уједно и селектор и уметнички директор ове Колоније међународног карактера Звонко Павличић.
Лепосавић, 20. Новембар- Професор и сликар Звонко Павличић живи у Лепосавићу, али присутан је на многим ликовним колонијама како у земљи, тако и у иностранству, а са недавно завршене Међународне ликовне колоније ''Сиринићка Жупа'', има сао речи хвале за рад сликара и организацију домаћина.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија