Интернет издање - архива
Штампа

„Судија у рату и миру – сведoчим“

Даница Маринковић, судија Апелационог суда у Крагујевцу, у пензији, објавила књигу
            
Роман представља сведочење судије Данице Маринковић везано за посао који је обављала као судија Окружног суда у Приштини.     Промоција ће се одржати 20. марта у 18. сати у Руском Дому 
Судија Апелационог суда у Крагујевцу, у пензији, Даница Маринковић је у издању издавачке куће „Рад“ објавила историјски роман „Судија у рату и миру – сведочим“ који ће бити јавно представљен 20.марта у 18 сати у Руском дому у Београду, у организацији Покрета за Косово и Метохију у Србији. На промоцији ће о овом значајном делу говорити: Владислав Јовановић, дипломата у пензији, Никола Селаковић, бивши министар правде у Влади РС, Љиљана Булатовић, новинар и публициста,  Драган Дамњановић, академик, новинар и публициста, Мирослав Радевић, правник, Небојша Николић, директор издавачеке куће „Рад“ и ауторка. Очекује се да ће на промоцију из Москве доћи Елена Гускова, академик, доктор историјских наука, инострани члан Српске академије наука и уметности и члан Сената Републике Српске.                                                                                                   
 Роман „Судија у рату и миру-сведочим“ представља сведочење судије Данице Маринковић везано за посао који је обављала као судија Окружног суда у Приштини, готово целог свог радног века, у најтежим могућим ситуацијама, које су одређивале судбину мира и рата на Косову и Метохији.    - Сведочим о збивањима, страдању и голготи српског народа на Косову и Метохији, о припремама сецесиониста кроз разне облике, најпре политичке, затим и ратне, било да је реч о нападима, сачекушама, о Клечки, о Рачку… , каже за „Јединство“ Даница Маринковић.
Судији Даници Маринковић је 15. фебруара, ове године, на Сретење, додељена Златна медаља за изузетне заслуге у области правних наука и постигнуте резултате у области правосуђа.   
      С.Ђ.
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија