Интернет издање - архива
Штампа

За повратнике на Косово

Бесплатне обуке за рад у ИКТ сектору за расељена лица у организацији АСБ
                           
 У оквиру пројекта ‘’Подршка одрживом повратку интерно расељених лица на Косово*’’, Арбеитер – Самаритер – Бунд (Арбеитер-Самаритер-Бунд) и Центар за равномерни регионални развој организују -учешће у програму обука за рад у сектору информационо-комуникационих технологија (ИКТ).   
                                                            
-Циљ обука јесте да се младим интерно расељеним лицима и повратницима пружи могућност да стекну знања, вештине, квалификације и радно искуство у ИКТ сектору и помогне при запослењу или покретању сопственог бизниса. Планирано је да корисници програма прођу обуке за програме: Јава, Јава Скрипт, WордПрес, графички дизајн или руковање ЦНЦ машинама, каже Зорица Живојиновић, пројект – координатор Арбеитер-Самаритер-Бунд Деутсчланд е.В.                                                                                       
Осим похађања ових обука и сертификата, полазници ће имати могућност да стекну и искуство кроз стажирање у ИКТ компанијама, где ће осим праксе из ове области стећи и знање о предузетништву, што ће бити посебно подстицајно за оне који планирају да покрену сопствени бизнис. Додатни подстицај за оне који заврше курсеве, јесу и старт-уп грантови у виду компјутера и остале опреме који ће бити додељени најуспешнијим кандидатима и најоригиналнијим бизнис идејама.                                                                                               
За обуке могу да се пријаве интерно расељена лица заинтересована за повратак на Косово*, старости између 18 и 30 година, са територије Крагујевца, Крушевца, Краљева и Чачка.
Позив је отворен од 4-ог фебруара 2019. до 5-ог марта 2019. у 17.00 часова.
Текст јавног позива са детаљним упутствима за пријаву и пратећим обрасцима, које је потребно попунити и доставити уз пријаву, заинтересовани кандидати могу да преузму на сајту www.асб-сее.орг  или www.центрир.орг .
 За све додатне информације и питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс, као и о осталим програмима подршке АСБ Србија, заинтересовани се могу обратити путем е-маила  пријаве@асб-сее.орг или путем броја телефона (011) 231 06 77 сваког радног дана од 10-16 сати.
Циљ овог пројекта је помоћ породицама интерно расељених лица у њиховим настојањима за одрживи повратак на Косово*. Пројекат  финансира Европска унија, а део је ширег програма „ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ укупне вредности 5,65 милиона еура.
С.Ђукић                                                                                           
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија