Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Звезда у Грачаници, политика јача од хуманости

Фудбалерима Црвене звезде забрањено је да играју хуманитарну утакмицу у Грачаници. Средства од улазница била су намењена породилишту у том месту. Фудбалски савез тзв. Косова није дао сагласност због, како кажу, злоупотребе утакмица за политичке и расистичке пароле. Београд тражи реакцију међународне заједнице на срамну одлуку Приштине.
Фудбалери Црвене звезде су три године заредом веселили становнике Косова и Метохије утакмицом у Грчаници. Ове године, фудбалски савез самопроглашеног Косова забрањује хуманитарну фудбалску утакмицу. Београд Бурно реагује.
Штампа

Организују Ускршњи турнир у малом фудбалу

Поводом предстојећег православног Ускрса у српском селу Врбовцу код Витине биће организован  турнир у малом фудбалу.
 -Турнир има традиционални карактер, јер се организује дуги  низ догида. Ми смо ту традицију настављамо, тако да ћемо у недељу на први дан Васркса, са почетком у 12.00 часова почети тродневни турнир. За сада је пријављено петнаестак екипа сениора и јуниора, а очекујемо пријаву још неколико екипа- каже координатор организације предстојећег турнира Слађан Дејановић. Према његовим речима организацију ове спортске манифестације помогла је општина Клокот.
Штампа

Освојили седам медаља у Нишу

Успех младих теквондиста теквондо клуба Арес у Косовском Помрављу
 
Чланови теквондо клуба Арес у Косовско Поморавском селу Шилову освојили су ових дана седам медаља на такмичењу младих теквондиста у Нишу, а у оквиру Лиге града у овој борилачкој вештини. Три освојене медаље су златне, једна сребрна и три бронзане. Тренер у клубу Арес, Петар Марковић, не крије своје задовољство постигнутим резултатима, тим пре јер су они како каже остварени у прилично великој конкуренцији на поменутом такмичењу. Теквондо клуб у Шилову постоји од 2014.године.  С.И.
Штампа

Подршка Тениског савеза Србије

Тениски камп у Грачаници
 
На тродневном тениском кампу који је под слоганом ''Тенис не можеш да играш сам – придружи нам се'' одржан у Грачаници, учествовало је више од 35 малишана из различитих заједница са подручја ове локалне самоуправе. Према речима Предрага Ристића, тренера и директора ТК ''Винер'' из Грачанице камп је имао две развојне компоненте. Прва је била усресређена на оснаживање особља и чланова поменутог  тениског клуба, док је друга компонената била усмерена на интеграцију мањинских заједница у активности тениског клуба из Грачанице.
Штампа

Кренуле спортске активности

  Фестивал спорта основних школа 2017 одржан у Зубином Потоку
                    
У организацији СРЦ Мокра Гора, а уз помоћ општине Зубин Поток и Канцеларије за Косово и Метохију, у Зубином Потоку је одржан Фестивал спорта основних школа за 2017 годину.
Првог дана одржани су показни тренинзи за фудбал, одбојку, кошарку и атлетику, док су другог дана деца имала прилику да се такмиче у истим спортовима и да најбољи добију и медаље. 
Тренери, учитељи, родитељи и навијачи с правом очекују да ће учесници овог фестивала бити успешни спортисти и једног дана представљати општину Зубин Поток и у свету.
Легенда:         С.Ђ
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија