Интернет издање - архива
Штампа

У функцији здравог друштва

У Звечану  од 8.-12.октобра  Фестивал спорта

Други по реду Фестивал спорта у Звечану ,отворио је  помоћник директора Канцеларије Владе Републике Србије  за КиМ Миле Радивојевић.Том приликом он је нагласио ,, да се улагањем у децу и спорт улаже у будућност и развијају праве вредности на којима се темељи здраво друштво".

          На свечаном  отварању Фестивала државни секретар у Министарству омлдине и спорта Предраг Перуничић истакао је да је поражавајуће да свако треће дете у нашој земљи има деформитет и да је развој школског спорта приоритет овог министарства. Он је испред Спортског савеза Србије уручио лопте и спортску опрему за школе у општини Звечан.
      У пригодном културно уметничком програму којим је обележено отварање ове спортске манифестације за децу учествовали су Црквени  хор ,,Нушић,,и  ученици Музичке школе ,,Миодраг Васиљевић,, из Косовске Митровицеи културно уметничка друштва са Косова и Метохије. Најмлађи су посебно уживали у дружењу са Прдрагом Вуковићем - Пеђолином.
        У Дому културе у Звечану у оквиру фестивала  отворена је  изложба под називом ,,Историја спорта и физичке културе у Србији,, . Међу изложеним експонатима се налазе прва освојена олимпијска медаља 1896. године у Атини , бакља из Берлина као и низ оригиналних медаља и експоната које баштини Музеј спорта Србије
    Била је ово прилика да се  заинтересовани  упознају са  историјом организованог спорта у Србији, од 1857. Стеве Тодоровића ,,Првог друштва за борење и гимнастику,, преко Соколског покрета до Олимпијских игара на којима смо ми као Југославија и касније као Србија освојли више од 100 медаља,, рекла је Ивана Митровић  кустос Музеја спорта Србије Факултета спорта Универзитета у Београду
          На Фестивалу спорта  од 8.-12.октобра уествоваће  1.160 предшколаца, основаца и средњошколаца.Ово је прилика да покажу своје вештине кроз разноврсне спортске садржаје такмичили се  у фудбалу, одбојци, атлетици, кошарци и ергометру и упознају се са новим дисциплинама као што је чирлидинг.Учесници Фестивала имаће   прилику и да  уживају  у богатом пратећем културно-уметничком програму.

      Као и први Фестивал спорта,  који је одржан  у Зубином Потоку, и овај је организовала  Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Општином Звечан, Факултетом спорта и физичког васпитања, Заводом за спорт и медицину , Спортским савезом Србије и Спортским савезом Косова и Метохије.    Н.С.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија