Интернет издање - архива
Штампа

Црвена звезда у Грачаници одиграла хуманитарнитарни меч

Фудбалери Црвене звезде из Београда одиграли су у Грачаници хуманитарни меч са домаћом екипом и пред више од три хиљаде гледалаца, славили резултатом 4:0.
Утакмица је одиграна у склопу хуманитарне акције ''Играјмо за бебе на Косову'' и целокупан приход биће уплаћен породилишту Клиничко-болничког центра Приштина измештеног у Грачаници.  Сусрет Црвене звезде и ФК Грачница одигран је на стадиону који, по одлуци надлежних из општине Грачаница, од тог дана носи име легенде српског фудбала Драгана Џајића, који је, на велико задовољство публике, присуствовао утакмици.
         Фудбалери и руководство црвено- белих, које су дочекали заменик косовског премијера Бранимир Стојановић и председник општине Грачаница Владета Костић, обишли су манастир Грачаница где их је примио и владика рашко-призренски Теодосије.
          Атмосфера на стадиону је била одлична, скандирало се и певале су се навијачке песме. Инцидената није било а у Грачаници и око стадиона било је приметно појачано присуство полиције.
         Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић и почасни председник клуба Драган Џајић, сложни су у оцени да резултат меча уопште није битан, да је најважније да су фудбалери Звезде играли пуним срцем за своје навијаче са Косова и Метохије.
         Црвена Звезда је у Грачаници играла са комбинованим саставом. Тренер Београђана Ненад  Лалатовић, имао је на располагању углавном омладинце уз неколико искуснијих фудбалера.
         Двоструки стрелац за црвено-беле био је Немања Ивановић. Прво полувреме завршено је резултатом 3:0, поготком Ненада Гаврића. Коначан резултат је у 50. минуту поставио Лазар Трифунчић. 
 
 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија