Интернет издање - вести се дневно ажурирају
Штампа

Сва насеља имаће асфалтни пут

Постављено Локалне вести са КиМ

Почињу радови на асфалтирању и краћих локалних путева у Лешку
 
Убрзаним радова током овог лета завршене су све краће деонице локалних путева у урбаном делу насеља Лепосавић и Сочаница, а ових дана тај посао биће обављен и у Лешку.
Лепосавић, 8. септембра – Последња деоница пута у насељу Сланиште, односно делу насеља познатијег као Сунчани Брег, завршена је, тако да су и овдашњи мештани, иако последњи, ипак добили асфалтни пут до својих кућа. Ово насеље је познато и по томе што је на крајњој периферији, многе куће су још у изградњи, а реч је углавном о младим брачним паровима са децом који су још у фази градње својих кућа.
-Одлучили смо се овде за живот, а сада изградњом овог пута учврстили смо своју намеру да се овде кућимо и подижемо своју децу. Овде има доста и школаске деце која су свакодневно пешачила до школе један километар, али сада ће им то бити мног лакше, каже Ивана Дрбљак, млада мајка, овдашња мештанка.
Овај пут ће много значити како младима, тако и старијима, а радост са овдашњим становницима поделио је и градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић који је обишао градилиште.
-Овом деоницом пута завршавамо овај обиман посао, тако да су сада сва насеља у Лепосавићу повезана асфалтним путем. Задовољан сам како динамиком радова, тако и квалитетом пута који је овде одрађен јер је његова ширина четири метра, а до сада су се локални путеви радили по стандардима од 3 метра ширине. Овај пут ће зато нешто више коштати, али наћи ћемо начина да се уградимо у буџет за наредну годину, а најважније је да имамо задовољне грађане, јер већина њих истиче да им је пут приоритет свих приоритета, каже Јаблановић.
Након Лепосавића радови на асфалтирану улица у урбаном делу насеља Лешак почињу ових дана.
-У Лешку треба да се ради Карађорђева улица која је најдужа у овом насељу, а поред ове улице асфалтираће се још низ попречних улица у насељу Грађевац, наглашава Јаблановић.
Асвалтирањем улица у насељу Лешак биће комплетирана путна инфраструктура у урбаним насељима Лепосавић, Лешак и Сочаница. Сви радови биће завршен,и колико до почетка јесени.
В.Вукојевић