Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Дачић: На Косову нема полиције

.

Брисел

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је за бриселски портал "ЕуОбзервер" да српска полиција не оперисе на Косову и рекао да не види засто је аутономија за север проблем.
"На Косову нема активности или акција из домена безбедности које преудузима МУП Србије", рекао је Дачић у разговору који је данас објављен на порталу.

Он је, међутим, истакао спремност српске стране да разговара о "паралелизму институција" на северу Косова, о чему је већ почео разговоре са косовским премијером Хашимом Тачијем.
Дачић се пожалио да Србија у Европи нема третман какав заслужује својом историјом, као и што се на њу сваљује сав терет злочина почињених током ратова деведесетих.
"Други народи су такође правили грешке", рекао је премијер и додао да се одговорност мора поделити.
Дачић је истакао да не види никакав проблем у захтеву Србије да север Косова добије аутономију у односу на приштинску власт.
"И му у Србији имамо аутономију... Није ми јасно зашто је то то неприхватљиво за Косово, за разлику од Европе и целог света", рекао је Дачић за ЕуОбзервер.
Премијер Србије је поновио став да Србија никада неће признати Косово, али да ће наставити са дијалогом и европским интеграцијама.

 

 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија