Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

У Варшави одржан протест "Косово је српско" у Прагу данас

.

ВАРШАВА 

У пољској престоници одржана је трећа манифестација "Косово је српско" у организацији удружења "Пољаци за српско Косово" поводом пете годишњице једнострано проглашене независности Косова, а сличан протест данас ће бити одржан и у Прагу.

У јучерашњи марш су се традиционално укључили и навијачи фудбалских клубова из Варшаве, с навијачима Легије Варшава на челу, објављено је на њиховом сајту.
Учесници скупа носили су транспаренте подршке Србима на Косову и против независности.
Удружење "Пољаци за српско Косово" организује од 2011. године уочи или на годишњицу проглашења независности Косова протестне маршеве, због, како наводе, отимања Косова Србији. У тим протестима се обично окупља 1.000 до 1.500 људи, као и овог пута.
Поводом пете годишњице једнострано проглашене независности Косова и чешко удружење "Пријатељи Срба на Косову" организоваће данас, на Вацлавском тргу у Прагу, протест под паролом "Косово је српско".
У позивници за протестни скуп у Прагу, објављеној на сајту чешког удружења и на фејсбуку, наводи се да се "отимање јужне српске покрајине Косово и Метохија од Републике Србије сматра грубим кршењем међународног права, Повеље Уједињених нација и завршног Хелсиншког споразума".

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија