Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Ово су легалне и легитимне институције

.

Порука запослених у установама Републике Србије на северу Космета

Тачно у подне полусатном обуставом рада  запослени у образовним , здравственим , правосудним и другим установама и радним колективима на северу Косова упутили су поруку међународној заједници и властима у Београда да колективи у којима раде нису паралелне институције већ једине , легалне и легитимне институције државе Србије.

                 Испред  Здравственог центра у северном делу Косовске Митровице запослени су носили заставе Србије и транспаренте на којима је писало" Институције Србије, не Косова",  "Болница- Србија , не Косово", "Нећемо границу и царину"...
               Директор Здравственог центра Милан Јаковљевић је  рекао да "здравствени радници хоће да остану део институција државе Србије а не део институција неке  српске заједнице ".Подсетио је на јасно изажену вољу грађана северног Косова , изражену на прошлогодишњем референдуму , када су рекли да не прихватају косовске инстиуције и да желе да остану део Србије".
             "Ово је и порука нашем преговарачком тиму у Бриселу да се избори за права српског народа на Косову и Метохији а то је да  север Косова и институције на овом простору остану оно што су и до сада биле ,јер се показало да је то једини начин да српски народ остане да живи на простору Косова и Метохије, рекао је Јаковљевић.
      Исте поруке упутили су и запослени у  основним и средим школама, факултетима, Студентском центру, Националној служби за запошљавање, Општини, јавним и друштвеним предузећима.. И истакли да ни  по коју цену неће прихватити да буду део институција самопроглашене  квази државе Косово. Н.С.                                                         

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија